Bollywood-tanssista kultaa - paitsi Teijalle

Viikkotehtävässä päästiin Bollywood-tunnelmiin, kun asukkaiden piti suunnitella, harjoitella ja tehdä tanssiesitys. Tanssiesitys sujui hyvin, mutta kaikki eivät saaneet nauttia kultaisesta palkinnosta.

Viikon aikana asukkaat ovat suunnitelleet ja harjoitelleet omaa tanssiesitystään. Apua harjoitteluun he saivat MTV3:n Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta tutulta tanssinopettaja Ansku Bergströmiltä. Ansku kävi opettamassa asukkaita maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona.

Maanantaina Ansku opetti asukkaille lähinnä kropan hallintaa, tiistaina oli koreografian opettelua ja keskiviikkona viimeistelyä. Ansku kehui asukkaita ahkerasta treenaamisesta ja hyvistä kuvioista. Erityisen yllättynyt Ansku oli talon miehistä, kuinka he vetivät treenejä. Parhaiksi tanssijoiksi Ansku nimesi Iidan ja Jonna A:n.

Big Brother määräsi asukkaille harjoitteluaikoja tanssiinsa, mutta asukkaat saivat harjoitella myös vapaaehtoisesti. Tällä olikin merkittävä rooli, sillä BB ilmoitti tehtävänannossa, että BB ei välttämättä palkitse kaikkia asukkaita kultaisella palkinnolla. Viikkotehtävän hyvä suorittaminen vaikuttaisi palkinnon kultaisuuteen henkilökohtaisella tasolla.

Asenne olikin kaikilla muilla vähintään hyvä paitsi Teijalla. Teija kiukutteli jo tehtävän alussa, että hän inhoaa roolitehtäviä, eikä pidä intialaisesta ruoasta. BB oli toimittanut asukkaille tarpeita intialaiseen ruokaan. Teija halusi kuitenkin välttämättä tehdä tiistaina karjalanpaistia ja värikkäin sanankääntein hän kritisoi intialaista ruokaa.

BB:n käskemiin tanssiharjoituksiin Teija osallistui kuten käskettiin samoin kuin viikkotehtäviin kuuluviin "ruuhkan" ja "kuumuuden" toteuttamiseen. "Ruuhka" tarkoitti, että asukkaat liikkuvat yhdessä rykelmässä taloa ympäri äänimerkin soidessa ja "kuumuus" tarkoitti, että asukkaiden oli pukeuduttava äänimerkin soidessa lämpöhaalareihin. Välillä asukkaat joutuivat "ruuhkaan" tai tanssiharjoituksiin lämpöhaalareissa.

Harjoitusten lisäksi loppusuoritus oli ratkaisevassa roolissa viikkotehtävän onnistumisen kannalta. Loppusuoritusta edeltävä kenraaliharjoitus ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta loppusuoritus sujui hyvin. Mitään suuria virheitä ei tv-kuvasta välittynyt. Tanssiesityksen jälkeen asukkaat itse löysivät pieniä virheitä, mutta he pitivät suoritustaan onnistuneena.

Viikkotehtävän tulosta asukkaat saivat odottaa torstain iltapäivästä saakka. Illan jo pimennyttyä BB ilmoitti yllättäen asukkaille tulleen postia. Jonna I. luki kirjeen, jossa kerrottiin asukkaiden voittaneen kultaa. Asukkaat jo riemuitsivat, mutta Jonna I. joutui toppuuttelemaan, sillä hän ei ollut päässyt kirjeen loppuun. Aivan lopussa oli ikäviä uutisia, sillä siinä kerrottiin, että Teija ei ollut suoriutunut viikkotehtävästä parhaalla mahdollisella tavalla ja hän joutuu tyytymään yksin hopeaan muiden saadessa kultaa.

BB kehui asukkaiden loppusuoritusta onnistuneeksi, mutta Teijan asenne muun viikkotehtävän aikana ei ollut tarpeeksi hyvää. Teija valitteli, että hän kärsi maanantaina päänsärystä ja myöhemmin hän muisti tehneensä karjalanpaistia. Muut asukkaat, Tea ja Jonna I., harmittelivat etunenässä, ettei Teija päässyt nauttimaan kultapalkinnon eduista.

Vähän ajan päästä BB toimitti asukkaille palkintonsa. Kultapalkintoon kuului mm. bileet perjantaiksi, biisilahjakortteja, tunnin päiväunet ilmeisesti päivittäin, tupakkaa ja herkkuja. Teija oli allapäin, mutta muut asukkaat olivat innokkaina tutustumassa palkintokorinsa sisältöön. Teijakin sai hetkeä myöhemmin oman hopeapalkintonsa, joka sisälsi suolakurkkuja, sipsipussin, karkkipussin, yhden biisilahjakortin ja n. 10 tupakkaa.

Asukkaat olivat kutakuinkin onnellisia palkinnoistaan. Teijaa hieman painoi kullan menetys, vaikka hän muuta väittikin. Vaihteeksi BB-talossa vallitsi kuitenkin mukavan harmoninen fiilis - pitkästä aikaa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.