Haku kahdeksanteen Big Brotheriin alkoi!

Hakuprosessi tämän vuoden Big Brotheriin starttasi tänään maanantaina. BB-tuotannon voimahahmot tuottaja Mikko Räisänen ja pääohjaaja Kim Sainio lupaavat jälleen uutta tulevalle kaudelle ja toivovat hakijoiden olevan omia itsejään.

Tämän vuoden hakuprosessi tapahtuu pelkästään netissä. Julkinen haku tapahtuu hakulomakkeen perusteella, joka löytyy Subin nettisivuilta. Lisäksi tuotanto käyttää ns. täsmähakua, eli taloon haetaan suoraan tiettyjä ihmistyyppejä, joiden tuontanto uskoo olevan mielenkiintoisia. Täsmähaku esimerkiksi Facebookin kautta tai mielenkiintoisten blogistien kyseleminen on ollut tuttu hakumenetelmä jo vuosia ainakin Suomessa.

Vuodesta 2007 lähtien käytössä ollutta hakukiertuetta ei tänä vuonna enää ole. Viime vuonna paluun tehnyt nettihaku kasvatti selkeästi hakijamäärää ja siihen uskotaan yhä. Täsmähaulla on puolestaan yritetty saada taloon asukkaiksi henkilöitä, jotka olisivat hyviä asukkaita, mutta eivät tule hakuprosessiin oma-aloitteisesti. Täsmähaku on saanut sen leiman, että sillä lähinnä haetaan julkkistyrkkyjä, jotka haluavat nimensä otsikoihin.

Tuotannon ydintiimin johtohahmot Räisänen ja Sainio toivovat jälleen mielenkiintoisia hakijoita. Tuttuun tapaan he sanovat Subin nettisivujen mukaan, että päästäkseen taloon kannattaa olla oma itsensä. Myös rehellisyys kannattaa ydintiimin mukaan. Räisänen ja Sainio hehkuttavat tulevaa kautta, kuten ennenkin. Taloon haetaan mahdollisimman erilaisia ihmisiä, joilla on motiivi ja halu pysyä BB-talossa mahdollisimman pitkään. Ainoa selkeä vaatimus on se, että henkilön on oltava 18-vuotias hakuhetkellä.

Räisäsen ja Sainion mukaan taloon kannattaa nyt hakea, sillä viime vuosi oli vasta alkusoittoa, millaiseksi Big Brother on uusiutumassa tulevina vuosina. Muutenkin ensi syksynä alkavan kahdeksanteen kauteen luvataan aivan uusia elementtejä. Ydintiimin mukaan lähes kaikki muuttuu tulevalla kaudella ja he pyrkivät tekemään niin jännittävän kauden kuin mahdollista.

Kahdeksannen kauden asukashaku jatkuu toistaiseksi, eikä sen päättymispäivää ole ilmoitettu. Uusi Big Brother -kausi käynnistyy Subilla jälleen ensi syksynä.

Lisätiedot ja hakulomake Subin BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.