Janita aiheutti asukkaille rangaistuksen - pohti myös kotiinlähtöä

Big Brother joutui jakamaan kauden toisen rangaistuksen, kun Janita ei totellut BB:n antamia ohjeita kertoa viestiä muille asukkaille. Koti-ikävästä kärsineen ja kotiinlähtöä pohtineen Janitan aiheuttamasta rangaistuksesta joutuivat kärsimään kaikki tupakanpolttajat.

Janita oli kärsinyt koti-ikävästä jo jonkin aikaa tällä viikolla ja hän oli saanut osan nimeämispisteistä torstain julkisissa nimeämisissä tästä syystä. Koti-ikävä kasvoi nimeämisten jälkeen ja Janita pohti kotiinlähtöä BB-talosta. Janita oli käynyt päiväkirjahuoneessa kysymässä luovuttamisesta, mutta sääntöjen mukaan se on mahdollista aikaisintaan 24 tunnin kuluttua.

Kärsivällisyys ei meinannut kestää vuorokautta, vaan Janita pohti karkaamista, kuten Tia viime vuonna. Janita oli käynyt iltapäivällä koettamassa makuuhuoneen varauloskäyntiä, joka oli ollut lukossa. Tästä BB huomautti Janitaa ja käski ilmoittaa muille asukkaille, että talosta ulos johtaviin oviin ei saa koskea.

Tätä viestiä Janita ei kuitenkaan välittänyt eteenpäin ja BB päätti rankaista Janitaa, koska hän ei totellut BB:tä. Rangaistukseksi BB takavarikoi talon kaikki tupakkatuotteet, mutta tässäkin asiassa Janita niskotteli. Hän ei välittömästi rangaistuksesta kuultuaan kertonut siitä kaikille asukkaille, vaan meni Pian ja Jonna A:n kanssa pesään juttelemaan asiasta. Kun Janita kertoi rangaistuksesta Pian ja Jonna A. olivat menossa tupakalle, mutta BB esti sen sääntörikkomuskuulutuksella.

Vasta tämän jälkeen Janita kokosi kaikki asukkaat sohvalle ja kertoi rangaistuksesta. Tieto herätti ärtymystä. Tupakoijat hermostuivat Janitaan ja ihmettelivät, miksei hän voinut välittää yksinkertaista viestiä ja välttää rangaistuksen.

Janitan sääntörikkomus kirvoitti etenkin vanhemmat asukkaat nuorempien asukkaiden vastaiseen juonitteluun ja Teija kokosi Iran kanssa joukkoja pudottamaan "kanalaumaa" talosta. Erityisesti Sarahia vastaan Teijalla oli paljon hampaankolossa. Teija myös ihmetteli, miksei Janita voinut vain lähteä, jos on niin paha olla. Teijan mielestä Janitan olisi pitänyt keksiä vaikka joku vamma - esimerkiksi umpisuolen tulehdus - niin olisi päässyt heti pois talosta.

Janitan välinpitämätön linja jatkui rangaistuksen antamisen jälkeen. Vietyään tupakkatuotteet pk-huoneeseen, Janita pohti yhä luovuttamista ja Iida ja Tea yrittivät tsempata asuintoveriaan makuuhuoneessa. Hyvinkääläinen lupasi tosin yrittää, jos saa sunnuntaina jäädä taloon. Janita sai tosin hermostutettua myös ystävänsä Tean, kun Janita valitti Tean antamasta nimeämispisteestä.

Lopulta Janita jäi yksin makkariin nukkumaan pahinta masennusta.

Lue myös:
Janita, Katarina, Pia, Tea, Jonna A. ja Anne joutuivat ensimmäiseen häätöäänestykseen
Asukkaat nimesivät julkisesti, valenimetyt palasivat taloon

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.