Kokkauskisan voitto sinisille - Tomi ja Johanna shoppailemaan

Lauantaina nähtiin Suomen Big Brotherissa ennennäkemätön tapahtuma. Kaksi asukasta pääsi shoppailemaan ulkomaailmaan sinisen joukkueen voitettua kokkailukisan.

Big Brother järjesti asukkaille päivätehtävän siniselle ja pinkille joukkueelle lauantaina, jossa oli ainutlaatuinen palkinto. Asukkaille ei kerrottu vielä palkinnosta muuta kuin kaksi pääsisi siitä nauttimaan, mutta siitä on hyötyä myös kaikille muille asukkaille.

Päivätehtävänä oli kokkailukisa, jossa joukkueiden valitsemat kokit valmistavat BB:n toimittamilla välineillä, aineksilla ja resepteillä kaksi annosta. Toinen annoksista piti toimittaa päiväkirjahuoneeseen, jossa BB arvioi kokkauskisan voittajan. Kriteereinä olivat kokkaamiseen käytetty aika, annoksen asettelu ja ulkonäkö, reseptin noudattaminen ja annoksen tarjoama makuelämys.

Sinisen joukkueen kokeiksi valittiin Anne ja Iida, pinkin joukkueen kokeiksi Ira ja Irina. Kokkien piti tehdä kaikki itse, muut eivät saaneet edes neuvoa. Päivätehtävässä piti valmistaa lime-chilimarinoitua kananrintaa ja vihannescouscousia. Tehtävä eteni rauhalliseen tahtiin molemmissa joukkueissa. Pinkki joukkue suoriutui kokkauksesta hieman sinistä joukkuetta nopeammin.

Ruoanlaiton jälkeen asukkaat pääsivät maistamaan kokkauksiaan. Joukkueet kehuivat kilvan ruokiaan. Erityisesti Pinkin joukkueen jäsenet olivat voitonvarmoja. Teija jo ehti julistamaan, että hän ja Jouko lähtevät nauttimaan luvatusta palkinnosta.

BB kuitenkin tykästyi enemmän sinisen joukkueen annoksesta. BB kehui sinistä joukkuetta kauniista ja pelkistetystä ulkonäöstä, jota oli selkeästi mietitty. Myös kokkaustiimin suorituksen aikainen kommunikointi ja suunnittelu oli BB:n mieleen ja BB piti sinisen joukkueen annoksen makua hallittuna.

Kaikki eivät olleet tyytyväisiä BB:n päätökseen. Irina otti tappion varsin raskaasti ja hänen kielenkäyttönsä oli varsin tylyä. Irina oli ollut aamupäivän huonolla tuulella, sillä hän oli ottanut yhteen aiemmin Tommin ja Sarahin kanssa nukkumakäyttäytymisestä. Kiukunpuuskassaan Irina taisi haukkua niin oman kuin vastustajajoukkueen ruoat ja kyseenalaisti BB:n päätöksen.

Palkinnoksi shoppailemaan

Palkinnon saajat pääsi valitsemaan sinisen joukkueen kapteeni Tomi. Hän valitsi kaverikseen Johannan. Vielä päiväkirjahuoneeseen mennessä kukaan asukkaista ei tiennyt palkinnon todellista luonnetta. Spekulointi kävi kovana illallisesta aina jopa asukasvaihtoon saakka. Tomi ja Johanna saivat pk-huoneeseen ottaa mukaan vain ulkokengät.

Kauppareissulla Tomilla ja Johannalla oli vain kolme minuuttia aikaa. He saivat ottaa kaupasta kaikkia muita tuotteita paitsi tupakkatuotteita, alkoholia ja käyttötavaroita. Kauppakaksikko kuljetettiin kauppaan autolla ja he saivat suunnitella silmät sidottuina, mitä he tuovat mukanaan. Heillä oli käytössä kaupan pohjapiirrustus.

Shoppailu käynnistyi välittömästi Tomin ja Johannan tultua kauppaan. Heillä oli käytössään kaksi ostoskärryä, jotka oli kiinnitetty yhteen. Vain toinen asukas sai kuljettaa kärryjä, eikä hän saanut irrottaa otettaan, kun taas toinen asukas lappaa tavaroita kärryyn. Tomi sai ohjata kärryjä, kun Johanna haki tavarat.

Kovalla kiirellä kaksikon kärryihin saatiin pääasiassa herkkuja, kuten karkkia, jäätelöä ja vohveleita. Myös talossa kaivattua kahvia tuli mukaan useampi paketti eri merkkejä. Aikarajoituksen lisäksi Tomi ja Johanna saivat ottaa kutakin tuotetta vain kolme kappaletta.

Kauppareissu oli nopeasti ohi ja kassan kautta he poistuivat kaupasta kohti BB-taloa. Palattuaan talolle he saivat innostuneen vastaanoton. Iloisen yllätyksen paljastuttua Tomi ja Johanna saivat selittää, mitä he olivat päässeet tekemään. Ostokset kasattiin ruokapöydälle ja ensimmäiset herkkupaketit avattiin ja osa vietiin varastohuoneeseen.

Odottaessaan Tomia ja Johannaa, muut asukkaat olivat saaneet BB:ltä pari tölkkiä siideriä asukasta kohden. Illanvietto jatkui leppoisissa merkeissä, vaikka varsinaisesti asukkaiden toivomia bileitä ei tullut.

Lue lisää päivätehtävän tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Päivätehtävä: Kokkaa perässä
Tämän reseptin asukkaat kokkasivat
Päivätehtävän Kokkaa perässä voittaja
Kärryrallin säännöt

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.