Mokailut reagoinneissa pudottivat palkinnon hopeiseksi

Outoja tapahtumia sisältänyt viikkotehtävä päättyi torstaina. Asukkaat eivät pystyneet olemaan reagoimatta kaikkiin outoihin tapahtumiin, eikä tällä kertaa kultaiseen palkintoon ollut mitään asiaa.

Viikkotehtävässä asukkaiden piti elää normaalia BB-elämää välittämättä siitä, mitä outoa ympärillä tapahtuu. Asukkailla oli aktiviteetit vähissä, sillä Big Brother ei järjestänyt paljon ohjelmaa viikon aikana, jota asukkaiden olisi pitänyt tehdä.

Ainoa ohjattu toiminta oli joka-aamuinen jumppa, joka pidettiin herätyksen jälkeen aina jonkin asukkaan ohjaamana. Aamujumppaa tuli välillä häiritsemään joku outo tapahtuma, kuten tiistaiaamuna "torakat", jotka sotkivat samalla taloa jauhoilla. "Torakat" tekivät iskun taloon jo maanantaina, jolloin he myös sotkivat taloa.

Vierailijoiden aiheuttamat sotkut tuottivat päänvaivaa asukkaille, pitäisikö heidän siivota. Aluksi asukkaat eivät pistäneet tikkua ristiin esimerkiksi "torakoiden" aiheuttamille jauhosotkuille. Asukkaat saivat kuulla palautetta talon sotkuisuudesta mm. talossa vierailleelta Jethro Rostedtilta. Myöhemmin asukkaat oivalsivat ilmeisesti BB:n vihjeiden avulla, että he voivat siivota, koska se on talon normaalia toimintaa.

BB-talo oli myös "myynnissä" tällä viikolla. Kiinteistövälittäjä Jethro teki talossa ensin arviokäynnin, jossa mies käveli ympäri taloa ja teki merkintöjä papereihinsa. Samalla Jethro puheli jotain talosta ja asukkaista. Myöhemmin oli asuntoesittelyn vuoro, jolloin Jethron ollessa esittelijänä taloon tuli ulkopuolisia ihmisiä katsomaan taloa. Jethro antoi myös talosta hinta-arvion, 375 000 €.

Talossa nähtiin ennätysmäärä vieraita. Maanantaina kävi lähes koko eläintarha krokotiilineen päivineen ja nähtiinpä talossa myös iso soittokunta, joka soitti "Lambadaa" ja lauloi juomalaulun. Entisistä BB-asukkaista talossa vierailivat kauden 2007 ja 2010 Niko N. BB Extran tuuraajajuontajan roolissa ja kauden 2011 Stefan lumimiehenä.

Tiistaina asukkaita tuli herättämään mustapukuiset ninjat, jotka pelästyttivät erityisesti Teijan, kun valot syttyivät isoon makuuhuoneeseen. Teijalle järjestettiin tiistai-iltana kunnon kauhua, kun viime kaudelta tuttu "kauhumummo" tuli pelottelemaan talon vanhinta asukasta. Pelottelun aikana BB oli käskenyt muut asukkaat varastohuoneeseen.

Teija oli todella peloissaan ja juoksi kolmea "kuminaamaa", vaaria ja mummoja, ympäri taloa karkuun. Teija uhkaili hahmoja korkokengällä ja hän sanoi lyövänsä hahmoja, jos he tulevat lähelle. Lopulta BB lopetti pelottelun, kun se vapautti muut asukkaat varastohuoneesta. Teija purskahti heti itkuun ja muut asukkaat tulivat lohduttamaan naista.

Keskiviikkona BB oli lempeällä tuulella, kun järjesti asukkaille saunaillan. Saunominen ja porealtailu muuttui vaahtobileiksi, kun "irlantilaiset tontut" - leprikaanit - tulivat kiusaamaan asukkaita ja he tyhjensivät useamman pullon astianpesuainetta porealtaaseen. Leprikaanit kävivät kiusaamassa asukkaita useaan otteeseen, erityisesti tupakoijia suihkimalla tupakkapaikalla vettä asukkaiden ja tupakoiden päälle.

Aiemmin keskiviikkona taloon tuli seitsemän pientä koiraa ja kyyneleet tulivat pintaan Iidalle, jolle tuli ikävä omia koiriaan. Teija syyllistyi myös reagointiin, kun hän syötti koiria leivänpaloilla. Teija oli muutenkin viikkotehtävän aikana paha sääntöjenrikkoja, sillä hän seurasi useaan otteeseen vierailijoita ja pelästyessään Teija jatkoi vain reagointiaan ja tiistaista pelotteluaan Teija selitti paljon muille asukkaille.

Myös muille asukkaille sattui virheitä viikkotehtävän aikana. Miehille kovin paikka oli keskiviikkoillan stripparin vierailu, jolloin Jouko ja Markus yrittivät siirtää katsetta pois stripparista. Kuitenkin esimerkiksi Markuksella pää kyllä kääntyi, mutta silmät seurasivat vaivihkaa kiihkeää esitystä. Naisetkin olivat vaikeana strippishow'n aikana.

Torstaina Tea, Jouko ja Teija saivat tavata päiväkirjahuoneessa joulupukin, joka aiheutti etenkin Teijalle ja Tealle suuria vaikeuksia pokan pitämisessä. Aamulla taloon oli lisäksi tuotu paljon ilmapalloja, joihin aluksi ei saanut reagoida. Viikkotehtävä päättyi torstai-iltapäivänä, kun BB käski asukkaiden hajottaa taloon tuodut ilmapallot. Heti tehtävän päätyttyä Teija huusi, että kultaa tulee. Samanaikaisesti asukkaat alkoivat kerrata viikkotehtävän aikaisia tapahtumia ja erityisesti koiria pidettiin suloisina. Myös muita tapahtumia lähdettiin käymään läpi naureskellen.

Tuloksen julkistamista varten BB kutsui asukkaat sohvalle illan jo pimennyttyä. BB kuulutti "Olette voittaneet...", kun talon televisio meni päälle. Asukkaille näytettiin heidän viikkotehtävän aikaisia virheitä, joissa Teija oli pääosassa. Videon mennessä pidemmälle asukkaat jo arvasivat, että turha haaveilla kullasta. Videon päätyttyä BB päästi asukkaat piinasta ja ilmoitti asukkaiden voittaneen hopeaa.

Hetkeä myöhemmin varastohuoneesta paljastui asukkaiden hopeapalkinto. Palkinto sisälsi pääosin ruokaa, kuten jauhelihaa, anjovista, näkkileipää ja mehua. Tupakkaa asukkaat saivat pienen kulhollisen (12 kpl jokaiselle) ja yhden musiikkilahjakortin. Anjoviksen Tea tosin päätti jättää suorilta käsin varastohuoneeseen, sillä hän ei uskonut sen ketään kiinnostavan. Ilmeisesti asukkaiden anjoviskiintiö tuli täyteen EN TEE -viikon jälkeen.

Palkinto aiheutti erityisesti tupakoiden määrässä lievää tyytymättömyyttä. Muut asukkaat olivat myös harmissaan Iidan puolesta, koska hän ei saanut mitään tupakoimattomuudestaan. Tätä kompensoidakseen asukkaat antoivat Iidan käyttää musiikkilahjakortin. Ilta jatkui kevyellä juttelulla varsin laiskahkon ilmapiirin vallitessa.

Tämä oli kauden 13. viikkotehtävä, joista seitsemän on päättynyt kultaiseen palkintoon, neljä hopeiseen palkintoon ja kaksi pronssiseen palkintoon. Tällä kaudella on jäljellä vielä yksi viikkotehtävä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.