Outouksia BB-talossa, asukkaat eivät saa reagoida

Kauden 13. viikkotehtävässä asukkaat eivät saa reagoida BB-talossa tapahtuviin outoihin asioihin. Asukkaiden on elettävä normaalia BB-talon elämää riippumatta siitä, mitä viikkotehtävän aikana tulee tapahtumaan.

Big Brother herätti asukkaat normaaliin aikaan maanantaiaamuna. Väsyneen oloiset asukkaat tarvitsivat monta herätyskuulutusta, ennen kuin liikettä sängyissä alkoi tapahtua. Kunnolla liikettä niveliin tuli, kun BB kutsui asukkaat sohville.

Asukkaat saivat kuulla uuden viikkotehtävän poikkeuksellisen aikaisin. Osalla asukkaista oli vielä rähmät silmillään, kun Markus luki BB:n toimittaman kirjeen. Kirjeessa oli ohjeet viikkotehtävää varten. Tällä viikolla BB-talossa tapahtuu outouksia, joihin asukkaat eivät saa reagoida. Asukkaat saavat pelästyä, mutta heidän on heti palattava normaaliin olotilaan. Asukkaiden on elettävä kuin outouksia ei olisi olemassakaan.

Viikkotehtävän aikana asukkaat saavat kuitenkin tehtävänantokirjeitä BB:ltä, mutta nämä eivät ole outouksia. Niihin on reagoitava ja niiden sisältämiä ohjeita ja käskyjä on toteltava. Viikkotehtävän onnistuminen riippuu, kuinka hyvin asukkaat onnistuvat noudattamaan annettuja ohjeita. Uusi viikkotehtävä alkoi välittömästi tehtävänannon jälkeen.

Aamuäreä Tea ei ollut innostunut uudesta viikkotehtävästä. Tea kirosi välittömästi, eikä häntä kiinnostanut viikkotehtävä. Väsynyt asukasjoukko valui pikku hiljaa sohvalta aamutoimille. Toimintaa oli luvassa kuitenkin melkein heti, sillä BB määräsi taloon aamujumpan Selätin-laitteella, joka pitää toteuttaa joka aamu. BB määrää jumpalle ohjaajan asukkaiden joukosta ja ensimmäisenä oli vuorossa Jonna A.

Kesken aamujumpan taloon tuli vierailija BB-kaudelta 2008, kun BB-asukas Antti astui taloon varastohuoneesta. Antti toimi Selätin-laitteen tuote-esittelijänä ja hän kertoi laitteen ominaisuuksista. Asukkailla oli aluksi vaikeuksia olla huomioimatta Anttia, mutta pian he keskittyivät Jonna A:n vetämään jumppaan ja vähän myöhemmin Antti poistui talosta.

Outoudet jatkuivat pitkin päivää mm. "eläinparaatilla", jossa taloon saapui monia eri eläinhahmoja, kuten krokotiili, jänis ja kana. Teijalla ja Tealla oli vaikeinta pitää pokka eläinhahmojen vieraillessa talossa. Hahmot mellastivat ympäri taloa hyppien sängyillä ja heitellen tavaroita. Eläinhahmot kävivät talossa yksitellen hahmoon sopivan musiikin soidessa.

Talossa vieraili myös lisää vanhoja asukkaita, kun kausilta 2007 ja 2010 tuttu Niko N. kävi talossa BB Extran sijaisjuontajan roolissa. Niko N. kävi talossa tekemässä ohjelmapuffin tämän illan BB-Pääohjelmaa varten olohuoneen sohvalla. Sohvalla olleista Teija ja Tea väistyivät Niko N:n tieltä, mutta Jouko jäi muina miehinä makaamaan sohvalle ja seuraamaan Niko N:n ja kameramiehen toimintaa. Niko N. juonsi perjantaina ja juontaa tänään BB Extran Cristal Snow'n loukattua selkänsä.

Kaudelta 2011 tuttu Stefan kävi talossa lumimiehen roolissa, jossa hän oli samassa roolissa myös kauden 2011 Maailman huipulla -viikkotehtävässä. Stefan örisi asukkaille kipollinen paistettua kanaa käsissään. Lumimies rellesti ympäri taloa pistäen ison makuuhuoneen mullin mallin ja levitellen shampoot ja saippuat pitkin kylpyhuonetta. Muutaman minuutin vierailun jälkeen Stefan poistui öristen talosta varastohuoneen kautta. Asukkaat jatkoivat Stefanin mellastuksesta huolimatta käynnissä olevia askareitaan, vaikka osa asukkaista hymähtelikin lumimiehen toiminnalle.

Asukkaiden pokka on pitänyt kohtuullisen hyvin viikkotehtävän ensimmäisenä päivänä. Tea ja Teija ovat olleet suurimmissa vaikeuksissa, mutta hekin ovat parantaneet päivän mittaan. Odotettavissa on, että hauskojen haasteiden lisäksi BB tullee tarjoamaan myös pelottavia asioita, kuten viime kaudelta tuttu "kauhumummo".

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Älkää huomioiko outouksia
Aamujumpat

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.