Sarah, Johanna ja Iida valehäädettiin tehtäväalueelle

Sunnuntaina Big Brother -talossa nähtiin ensimmäinen häätö, joka oli oikeasti valehäätö. BB-talosta valehäädettiin Sarah, Johanna ja Iida, jotka majoitettiin tehtäväalueelle.

Big Brother uskotteli asukkaille, että ensimmäisellä viikolla BB-talossa tapahtuvat ensimmäiset oikeat nimeämiset ja ensimmäinen oikea häätö. Todellisuudessa kumpikin ovat huijausta ja talossa suoritettiin valenimeämiset ja valehäätö.

Sunnuntaina asukkaat saivat kuulla, että valenimettyinä olivat Sarah, Johanna, Iida, Teija ja Jonna A. Näistä asukkaiden piti häätää julkisesti kolme suorassa Talk Show -lähetyksessä. Julkisessa häädössä asukkaat kirjoittivat liitutauluun asukkaan nimen, jonka halusivat häätää ja perustella sen. Häätöuhan alla olleet eivät saaneet osallistua äänestykseen.

Asukkaat saivat kuulla valenimetyt vasta Talk Show'n alussa. Valenimetyt asukkaat eivät määräytyneet perjantaisten valenimeämisten perusteella, vaan BB oli päättänyt "nimetyt" asukkaat. Kuultuaan nimet, asukkaat olivat yllättyneet nimistä, sillä BB oli päättänyt laittaa äänestykseen toiseksi eniten nimeämispisteitä saaneen Johannan, neljänneksi eniten pisteitä saaneen Sarahin, seitsemänneksi ja kahdeksanneksi eniten pisteitä saaneet Teijan ja Jonna A:n sekä pisteittä jääneen Iidan.

Häätöäänestyksen tuloksena Sarah sai kuusi ääntä, Johanna viisi ääntä, Iida kolme ääntä ja muut häätöuhan alla olleet jäivät ilman ääniä. Näin ollen häädetyksi tulivat Sarah, Johanna ja Iida. Asukkaat joutuivat ensin paljastamaan nimen ja sitten perustelemaan valintansa.

Osa perusteluista oli sellaisia, että ei ollut tutustunut henkilöön, kuten esimerkiksi Pia perusteli äänensä Johannalle. Pelaamisen kannalta äänensä Iidalle antoi Leina, koska hänen mielestään kaikki pitävät Iidasta. Hiljaisen Katarinan perustelu Iidalle oli se, että hän on välillä liikaa äänessä. Sarah sai äänensä esimerkiksi Janitalta sillä perusteella, ettei hän uskonut, että Sarah saisi ääniä pojilta.

Silmät sidottuna tehtäväalueelle

Heti Iran annettua viimeisen äänen, juontaja Elina Viitanen julkisti äänestyksen tuloksen. Sarahille, Johannalle ja Iidalle annettiin minuutti aikaa hyvästellä muut asukkaat. Hyvästelyt sujuivat rauhallisissa merkeissä ja hymy huulella "häädetyt" saatettiin ulos häätöovesta.

Häätö ei siis ollut oikea, vaan valehäätö. Valehäädettyjä ei tuotu Talk Show -studioon, vaan heidän siirrettiin tehtäväalueelle, jossa he asuvat toisella BB-viikolla. Sarah, Johanna ja Iida vietiin tehtäväalueen päiväkirjahuoneeseen silmät sidottuina, jossa heille paljastettiin, että heitä ei häädetty oikeasti.

Taloon jääneet asukkaat eivät tiedä valehäädöstä mitään, eivätkä valehäädetyt saa paljastua muille asukkaille. Paljastumisen estämiseksi BB ohjeisti valehäädettyjä käyttäytymään varovaisesti. BB kutsuu heitä esimerkiksi pk-huoneeseen ilmeisesti erityisen hakulaitteen avulla ja luultavasti myös muut kuulutukset annetaan poikkeuksellisesti tätä kautta.

Sarah, Johanna ja Iida asuvat tehtäväalueella asuntoautossa, jossa heillä on ruokaa ja nukkumapaikat sekä televisio, johon tulee aika ajoin kuvaa talosta. Valehäädetyt palaavat taloon takaisin juuri ennen nimeämisiä tuomaan oman panoksensa niihin. Toisen viikon nimeämiset ovat julkiset nimeämiset ja ensi sunnuntaina talosta häädetään oikeasti ensimmäinen asukas. BB:n nettisivuilla sanotaan heidän tuovat lisäpisteitä nimeämisiin, mutta luultavasti he tuovat vain omat normaalit nimeämispisteensä, eikä heillä ole mitään suurta pistepottia henkilökohtaisesti annettavanaan.

Yllättyneet valehäädetyt enimmästä jännityksestä toivuttuaan alkoivat pohtia tapahtunutta. Ensimmäiseksi käytiin läpi häätöperusteluja ja ainakin Iidaa ärsytti Katarinan perustelut. Tehtäväalueen kolmikko oli yhä hämillään, mutta iloisia tapahtuneesta käänteestä, ettei heitä ollutkaan oikeasti vielä häädetty.

Muut asukkaat jäivät ihmettelemään, mitä jatkossa seuraa. Jo ennen suoraa lähetystä oli spekuloitu mm. uusien miehien tulosta taloon tai että kyseessä olisi siirto toiseen taloon. Hieman epäilyksiä herätti, ettei studiosta kuulunut huutomyrskyä, mutta suurta keskustelua tästä ei saatu aikaan, eikä häädetyt mitään ihmeempiä reaktioita saaneetkaan aikaan. Pian asukkaat alkoivat pakata "häädettyjen" asukkaiden tavaroita, kun heidän laukkunsa ilmestyivät varastohuoneeseen.

Varsinaiseen taloon jäi nyt siis 15 asukasta ja tehtäväalueella heitä on kolme.

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Sarah, Johanna ja Iida valehäädettiin!
Katala juoni: Näin valehäädetyt vaikuttavat tulevan viikon häätöön

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.