Viisi asukasta joutuu valehäätöuhan alle

Sunnuntaina BB-talossa järjestetään valehäätö, jossa on viisi naisasukasta häätöuhan alla. Asukkaat saivat kuulla lisätietoa häätömenettelystä pari tuntia ennen suoran lähetyksen alkua.

Tänään asukkaille uskotellaan, että he häätävät toisiaan suorassa Talk Show -lähetyksessä, vaikka oikeasti kyseessä on valehäätö. Big Brother on asettanut viisi naisasukasta valehäätöuhan alle, mutta näitä asukkaita ei ole paljastettu asukkaille eikä katsojille.

Viime perjantaina BB-talossa järjestettiin valenimeämiset, joiden asukkaat uskovat olevan oikeat nimeämiset. Vain naisia sai nimetä. Valenimeämisillä ei ole mitään vaikutusta, sillä BB valitsee valehäätöuhan alle naisasukkaat mielensä mukaan, mutta uskottelee asukkaille, että he ovat eniten nimeämispisteitä saaneita. Jos valehäätöuhan alle joutuisi viisi eniten nimeämispisteitä saaneet, he olisivat Katarina, Johanna, Tea, Sarah ja Pia.

BB paljasti asukkaille sunnuntain häätömenettelystä ensimmäisen kerran lauantaina, jolloin BB kertoi, että asukkaat häätävät itse. Viesti oli niin lyhyt ja epämääräinen, että asukkaat eivät oikein tienneet, mitä BB oikeasti tarkoitti. Asukkaat luulivat, että tänään häädetään suoraan nimeämisten perusteella ja he joutuvat kertomaan nimeämispisteensä suorassa lähetyksessä.

Tänään häätöön tuli lisätietoa, jossa asukkaille kerrottiin, että viisi eniten nimeämispisteitä saanutta on häätöuhan alla. Illan Talk Show'ssa asukkaat häätävät kolme naisasukasta kirjoittamalla tämän nimen liitutauluun ja perustelemalla valintansa. Häätöuhan alle joutuneet siirtyvät istumaan sohvan keskelle kuultuaan nimensä illan suorassa lähetyksessä. He eivät saa osallistua häätöäänestykseen.

Häätökäytäntö on sama kuin viime vuoden julkisissa häädöissä. Eli nimi kirjoitetaan tauluun muilta piilossa, eikä sitä saa muuttaa kirjoittamisen jälkeen. Kirjoittaminen ja nimen paljastaminen perusteluineen tehdään vasta, kun siihen annetaan lupa. Jos äänestys päättyy tasan, ratkeavat häädetty tai häädetyt asukkaat nimeämispisteiden perusteella. Asukkaat eivät ole tänään pakanneet tavaroitaan, sillä nykyisten sääntöjen mukaan häädettyjen asukkaiden tavarat pakataan vasta jälkikäteen taloon jääneiden asukkaiden toimesta.

Asukkaat eivät siis tiedä, että kyseessä on valehäätö. Viikonlopun aikana talossa on ollut kova spekulointi tämän viikon häädöstä ja Pia on pohtinut, että on mahdollista, että asukkaat häädettäisiin toiseen taloon. Moni on sitä mieltä, että mitä tahansa voi BB-talossa sattua, mutta kaikki ovat sillä mielellä, että häätö oikeasti tapahtuu.

Kuultuaan viimeisimmästä käänteestä, jännitys ja suoran lähetyksen odotus kasvoi merkittävästi. Noustuaan sohvilta BB:n postilla toimittaman ilmoituksen jälkeen, jotkut totesivat pelin olevan käynnissä. Spekulointi jatkui, miten häätö käytännössä toteutetaan ja Tomi ja Anne pohtivat, että on mahdollista, että joutuu häätämään eri henkilöitä, joita on nimennyt. He myös totesivat, että mielipiteet asukkaista muuttuvat jatkuvasti.

Valehäädettyjen häätö tapahtuu yhtä aikaa Talk Show -lähetyksessä. Vielä ei ole tiedossa, mitä valehäädetyille tapahtuu, se selviää vasta suorassa lähetyksessä. On esimerkiksi mahdollista, että valehäädetyt pääsevät tarkkailemaan muiden asukkaiden tekemisiä jonnekin salatilaan ja suorittamaan BB:n antamia tehtäviä.

Big Brother Talk Show tänään Subilla klo 21.00 alkaen!

Lue lisää tämän viikon valehäädöstä:
Asukkaita huijattiin häätökäänteellä (29.8.2012)
Perjantaina valehäätö, sunnuntaina valenimeämiset (29.8.2012)
Asukkaat valehäätävät sunnuntaina, Big Brother valitsee nimetyt (31.8.2012)
Valenimeämisten nimeämispisteiden jakautuminen (1.9.2012)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.