Sininen joukkue voitti nimeämisoikeuden

Torstaina käytiin ensimmäinen nimeämisoikeuskilpailu. Sininen ja pinkki joukkue kilpailivat vastakkain, kumman joukkueen asukkaat saavat oikeuden antaa nimeämispisteitä.

Kolmannesta viikosta eteenpäin vain osa asukkaista saa oikeiden antaa nimeämispisteitä. Tällä kaudella on käytössä nimeämisoikeuskilpailu, jossa asukkaat kilpailevat nimeämisoikeudesta joukkeittain ja voittavan joukkueen jäsenet saavat oikeuden nimetä. Vielä ei ole tiedossa, onko käytäntö käytössä joka viikko.

Asukkaat jaettiin joukkueisiin viime lauantaina. Big Brother valitsi pinkin joukkueen kapteeniksi Johannan ja sinisen joukkueen kapteeniksi Sarahin. Kapteenit valitsivat mieleisensä joukkueen. Vielä lauantaina joukkueet olivat tasavahvoja, mutta Pian sunnuntaisen häädön ja Janitan eilisen luovuttamisen sininen joukkue pieneni peräti kahdella asukkaalla. 

Ensimmäisessä nimeämisoikeuskilpailussa kilpailtiin keskiaikaisten turnajaisten hengessä miekkailussa, pussijuoksussa ja kivenheitossa. Kapteenit valitsivat suorittajat kuhunkin lajiin. Kapteenit eivät saaneet osallistua ja sama asukas ei voi suorittaa kuin yhden lajin. Pinkin joukkueessa Iida valittiin miekkailuun, Leina pussijuoksuun ja Jouko kivenheittoon. Sinisessä joukkueessa miekkailussa oli Markus, pussijuoksussa Jonna A. ja kivenheitossa Tommi.

Se joukkue, jolla olisi enemmän lajivoittoja, saisi nimeämisoikeuden. Miekkailussa voiton saadakseen piti pudottaa vastustaja korokkeelta. Iida ja Markus kamppailivat joustavilla miekoilla. Taistelu kesti noin minuutin, jonka jälkeen Iida horjahti iskun voimasta ja Markus voitti lajin.

Tilanne oli 1-0 sinisille. Toisessa lajissa, pussijuoksussa, Jonna A. oli ylivoimainen. Pussijuoksussa piti kiertää tolppa ja palata lähtölinjalle. Lajivoitolla siniset siirtyivät jo 2-0 -johtoon ja siniset olivat tavoittamattomissa ennen viimeistä lajia.

Kivenheitto oli enää muodollisuus. Kivi piti heittää maaliympyrään ja lähimmäksi keskipistettä osunut voittaisi. Käytössä oli kaksi kiveä kummallakin joukkueella. Ensimmäiset kivet lensivät yli maalialueen. Sinisen joukkueen toinen kivi osui reunaan ja hajosi palasiksi niin, että osa lensi maalialueelle. Nämä osat olivat lähempänä keskustaa kuin pinkkien kokonainen kivi.

Nimeämisoikeuskilpailu meni siis sinisille lukemin 3-0 ja he voittivat oikeuden nimetä perjantain nimeämisissä. Tulosten julkistus tuli hieman myöhemmin, kun kapteenit kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen. Palattuaan pk-huoneesta asukkaat koottiin sohvalle, jossa BB julisti siniset voittajiksi.

Tulosten julistamisen jälkeen siniset juhlivat, mutta pinkitkään eivät olleet pettyneitä. Pinkkien kapteeni Johanna oli ylpeä joukkueestaan ja totesi, että he sentään tulivat toiseksi. Illalla asukkaat pääsivät juttelemaan puhuvan kalan kanssa kylppäriin, jolla oli yllätys siniselle joukkueelle. Kala tarjosi pelkästään sinisille skumppaa ja pesän käyttöön illaksi. Skumppa piti ruiskuttaa pinkkien päälle pihalla. Siniset saivat skumppaa myös juotavaksi hetken päästä pk-huoneesta.

Sinisten leirissä oltiin tyytyväisiä nimeämisoikeuskilpailun voittoon. Pohdintaa nimeämispisteiden lisäksi aiheutti se, että voitossa oli puolensa ja puolensa. Eräällä tavalla olisi helpompaa hävitä, kun ei tarvitse miettiä, kenelle antaa pisteitä.

Nimeämisissä saa nimeämispisteitä huomenna perjantaina antaa Sarah, Jonna A., Tommi, Anne, Markus, TeijaIrina. Nimeämispisteitä ei voi antaa ainakaan ensimmäisellä viikolla valehäädetyille Iidalle, Johannalle ja Sarahille, mutta miesten tilanne on avoin. Vielä ei ole tiedossa, jatkuuko miesten nimeämissuoja myös kolmannella viikolla. Kaikki muut naiset valehäädettyjä lukuun ottamatta ovat nimettävissä.

Lue nimeämisoikeuskilpailun tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Nimeämisoikeuskilpailu
Nimeämisoikeuskilpailun lajiohjeet

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.