Teija, Iida ja Tea aloittivat suorat radiolähetykset BB-talosta

BB-talosta tehdään tällä viikolla suoria radiolähetyksiä Radio Novaan. Päivätehtävissä jokainen asukas pääsee ääneen valtakunnan verkkoon ja maanantaina ensimmäisenä "tulessa" olivat Teija, Iida ja Tea.

Ensimmäistä kertaa Suomen Big Brotherin historiassa BB-talosta tehtiin suoraa radiolähetystä kaikelle kansalle. BB-talon asukkaat pääsevät tekemään Radio Novalle suoraa lähetystä maanantaista torstaihin klo 20-21.

Big Brother kertoi BB Talk Show- ja radiojuontaja Elina Viitasen kautta tämän viikon radiotehtävästä. Asukkaat oli kutsuttu sohvalle, kun talon televisio aukesi. Elina kertoi asukkaille, että he tulevat tekemään tällä viikolla suoria radiolähetyksiä. Hetkeä myöhemmin BB toimitti asukkaille postia, jossa oli tarkemmat ohjeet ja ajolista radiolähetystä varten.

Maanantaina suoran radiolähetyksen pääsivät kokemaan Teija, Iida ja Tea. BB oli antanut heille teemaksi "Naisena BB-talossa". Teeman ja ajolistan puitteissa he saivat suunnitella lähetyksen puheosuudet, joita oli viisi kappaletta pituuksiltaan 2-3 minuuttia kerrallaan. Muita osuuksia lähetyksessä oli Radio Novan tuottamat uutiset, sää, musiikki ja mainokset.

Teijan, Iidan ja Tean avuksi taloon oli tullut Radio Novasta juontaja-tuottaja Ari Hursti, joka on Elinan juontajapari Novan Pursiseura-ohjelmassa arkipäivisin. Lisäksi Pasilan päässä heillä oli juontaja, joka puhui aina sovituissa väleissä. Ari opasti kokemattomia juontajia lähetystä varten ja antoi joitakin vinkkejä, mutta hän totesi, että juontajat saavat itse tehdä niin kuin parhaaksi näkevät.

Lähetyksen alussa jännitys oli selvästi nähtävissä ja suunnitellut puheosuudet jäivät aiottua lyhyemmiksi. Niinpä juontajien piti puhua myöhemmät puheosuudet pidempinä, jotta tunnin lähetys saataisiin toteutettua. Loppua kohden ilmapiiri rentoutui ja viive saatiin kirittyä kiinni. Viimeisen puheosuuden jälkeen kävi jopa niin, että juontajat menivät noin 20 sekuntia yliajalle.

Lähetystä valvoneen ja opastaneen Arin mielestä yliaika ei ollut pahasta, vaan ajoitus meni aika nappiin. Muutenkin lähetys oli Arin mielestä hyvä ja se keräsi kehuja myös lähetystä seuranneilta muilta asukkailta. Jouko kehui erityisesti Teijan ääntä ja naureskeli, että joku saattoi autossa nukahtaa Teijan pehmeään ääneen.

Teija, Iida ja Tea onnittelivat toisiaan ja kehuivat lähetystä itsekin. Teija olisi halunnut vetää toisen lähetyksen perään, niin olisi varmasti mennyt paremmin. Lähetys oli kuitenkin päättynyt ja BB patisti asukkaat pihalle. Huomenna on jälleen uuden lähetyksen ja luultavasti uusien juontajien vuoro.

Radiolähetys on erillinen päivätehtävänsä jokaiselle päivälle, eikä liity viikkotehtävään, vaikka ensimmäisellä kaudella olikin radiotehtävä. Tällöin asukkaat tekivät nauhoitetun lähetyksen Radio Novaan.

Radio Novan BB-lähetys maanantaista torstaihin klo 20-21! (Nettiradio)

Vanhat viikkotehtävät ja vanhat asukkaat tekevät paluun BB-taloon

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Kuuntele BB-asukkaiden lähetyksiä Radio Novassa
Lisäohjeistus suoriin lähetyksiin

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.