Tunteet kuohahtivat kalan nimenantobileissä, Tommille rangaistus

Perjantaina BB-talossa nähtiin tähän mennessä kaiketi kaikista tulisimmat juhlat, kun talossa järjestettiin "puhuvan" kalan nimenantobileet. Illan aikana nähtiin kiivaita keskusteluja, riitoja ja rangaistukseen johtanut sääntörikkomus.

Asukkaiden keskuudessa oli jo valmiiksi kireä tunnelma, kun he saivat kuulla, että he järjestävät yllätysjuhlat talon "puhuvalle" kalalle, koska tämä saisi vihdoin nimen. Big Brotherin katsojien kesken oli ollut Twitterissä kisa, jossa sai kalalle ehdottaa nimeä. Lopulta kalan nimeksi valikoitui Reiska.

Ennen bileitä esimerkiksi Anne oli vannonut, että jos he saavat alkoholia, hän avautuu Johannalle ja Katarinalle, että Irinan lähtö oli heidän syynsä. Annen mielestä Irina poistettiin talosta tupakanpuutteen aiheuttamien kärsimysten vuoksi ja Johannan ja Katarinan vuoksi viikkotehtävä epäonnistui, eivätkä asukkaat saaneet tarpeeksi tupakkaa palkinnoksi.

Tilanne alkoi eskaloitua heti ja juhlaruokien syömisen aikana kiisteltiin mm. tupakoiden jakamisesta, että ne pitäisi jakaa kaikkien asukkaiden kesken, eikä pelkästään tupakoivien. Tämä tehtiinkin, mutta tästäkin tuli riitaa, kun tupakoijat yrittivät vaihtaa savukkeita juomiin tupakoimattomilta. Ilmeisesti Katarinalta vietiin tupakoita ilman mitään vaihdon välinettä ja Teija yritti ottaa Johannalta savukkeita ilman lupaa, mutta Johanna huomasi tämän, eikä suostunut siihen.

Bileiden aikana käytiin kiihkeitä keskusteluja mm. viikkotehtävään annetusta panoksesta. Anne otti esiin Tomin ja Johannan kanssa heidän suorituksensa. Anne piti Johannan suoritusta huonona ja kritisoi espoolaista mm. kylmän valittamisesta ja makoilusta. Irinan poistoon ei kuitenkaan viitattu millään tavalla. Anne ja Johanna keskustelivat hyvässä hengessä, vaikka erityisesti Johanna oli jo humaltunut selvästi.

Teija ajautui riitoihin

Tupakkaepisodi aiheutti kränää tupakoijien keskuudessa ja aiheeseen palattiin tupakkapaikalla useasti illan aikana. Tilanne kuitenkin rauhoittui illan edetessä ja näytti pitkään siltä, että "totaaliräjähdystä" ei sittenkään nähdä. Mutta lopulta ruutitynnyri räjähti uudelleen myöhään yöllä, kun BB oli määrännyt Teijan käskemään asukkaat omiin makuuhuoneisiin.

Syy määräykseen oli joidenkin asukkaiden holtiton käytös. Tommi oli vauhdissa, kun hän nosti yhtä ison makuuhuoneen sängyistä, jonka päällä makasivat Markus ja Tea. Sänky ei kestänyt kallistuessaan kahden ihmisen painoa ja yksi jaloista petti. BB kuulutti sääntörikkomuksesta ja pian tämän jälkeen Teija tuli patistamaan asukkaita nukkumaan.

Iida oli yksi asukkaista, joka ei heti totellut Teijaa ja tämä sai Teijan hermostumaan. Väsynyt ja hieman humalassa ollut Teija sai käskytettyä Iidan ulos isosta makuuhuoneesta, mutta Teija jatkoi Iidan sättimistä keittiössä. Teija totesi, ettei Iida voi vedota jalkavammaansa joka asiassa. Teija lateli vielä muitakin henkilökohtaisuuksia, jolloin Iidan käämit paloivat lopullisesti. Iida yritti saada Teijalta selitystä, mutta Teija juoksi vain karkuun Annen yrittäessä tyynnytellä Iidaa.

Tilanne ei vaikuttanut kovin uhkaavalta, vaikka Anne yritti sitä värittää uhkaavaksi käytökseksi. Iida oli tässä vaiheessa komennettu päiväkirjahuoneeseen rauhoittumaan. Hetkeä aiemmin Iida oli jutellut Johannan kanssa makkarissa, että hän on harkinnut luovuttamista talon huonon ilmapiirin vuoksi. Johanna yritti tsempata kaveriaan ja totesi, että itse ei ainakaan aio luovuttaa.

Vielä ennen nukkumaan menoa Johanna ja Teija saivat riidan aikaiseksi, kun Johanna oli kuullut, että hänen selän takanaan oli puhuttu pahaa hänestä. Teija myönsi asian. Johanna kritisoi Teijaa hänen ajattelevan vain itseään ja lähipiiriään, jolloin Teija lähti haukkumaan Johannaa, että hänen aivonsa ovat syöpyneet itseruskettavasta.

Johanna sanoi myös, että Teija kohtelee ihmisiä eri lailla riippuen siitä, pitääkö hän heistä vai ei. Johanna puolusti myös Katarinaa, mutta Teijan mielestä hänen sanomisensa Katarinasta ovat olleet oikeutettuja. Riita päättyi lopulta siihen, kun Jonna I. hermostui totaalisesti kaksikon väittelyyn ja huusi kummallekin suoraa huutoa ja oman osansa sai myös sivustakatsojana ollut Tomi. Hieman myöhemmin Johanna ja Teija sopivat riitansa, koska Johanna ei halunnut mennä riidoissa nukkumaan.

Tommi passaamaan muita asukkaita

Lauantaiaamuna juhlien tapahtumat olivat iso puheenaihe talossa. Riitoja ja muita tapahtumia käytiin läpi. Eniten humalassa olleet Johanna ja Tea olivat hieman häpeissään kännikäytöksestään ja Johanna ei edes muistanut kaikkea. Osa asukkaista, ainakin Tommi, olisi kuitenkin ollut valmis aloittamaan jo uudet bileet.

Kylmää vettä tuli kuitenkin asukkaiden niskaan krapulaiseen aamuun, kun BB ilmoitti Tommin saavan rangaistuksen rikottuaan sängyn. Irtaimiston tahallisesta hajoittamisesta Tommi joutuu tekemään kaikki BB-talon kotityöt ja palvelemaan muita asukkaita. Muut eivät saa ottaa edes lasillista vettä itse. Rangaistus jatkuu niin kauan kunnes BB toisin määrää.

BB on rangaistuksen valvonnassa ankara, sillä heti alkoi ropista lisärangaistuksia. Tomin otettua karkkia kulhosta itse, joutui Tomi valitsemaan rangaistukseksi Tommille apurin. Tomi valitsi Markuksen kaveriksi. Myöhemmin Jouko rikkoi sääntöjä ottamalla jotain salaattia itse ja hän joutui valitsemaan jonkun naisen Markuksen tilalle. Joukon valinta oli Jonna A.

Lauantain vietto jatkui juhlien jälkeisissä tunnelmissa, vieläkin kireissä sellaisissa. Iidalla on selvästi huonoin olo. Hän on käynyt muutamaan kertaan oksentamassa ja nainen on myös itkeskellyt.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.