Viikkotehtävänä sirkuksen ensi-ilta

BB-talon asukkaat pääsevät sirkuksen maailmaan viidennellä viikolla. Asukkaiden on viikkotehtävässä tehtävä sirkusesitys, jonka ensi-ilta on viikkotehtävän loppusuoritus.

Maanantaina puolen päivän aikaan annettu viikkotehtävä on aiheeltaan sirkusviikko. Asukkaiden on suunniteltava ohjelma sirkuksen ensi-iltaa varten, joka esitetään viikkotehtävän loppusuorituksena. Big Brother antoi asukkaille roolit, jotka he saavat jakaa keskenään. Varastohuoneeseen BB oli toimittanut roolivaatteet asukkaille.

Loppusuorituksessa ratkaisee asukkaiden luovuus, taidot, eläytyminen ja esityksen viihdyttävyys. Viikon aikana asukkaiden on suunniteltava ja harjoiteltava esityksensä. Viikkotehtävään liittyy myös päivätehtäviä, joista voi saada erillisiä palkintoja.

BB-sirkukseen tarvittiin tietysti tirehtööri sekä norsut, pellet, jonglöörit, akrobaatit, parrakas nainen, taikuri ja eläinten kesyttäjä. Roolien jakaminen ei aivan kivuttomasti syntynyt, sillä sanomista tuli mm. Iidan toiminnasta, kun Teijan ja Annen mielestä Iida "arpoi", minkä roolin halusi. Jonna I:llä oli myös oma rooli hakusessa, mutta hän ehti myös valittaa Katarinan valittua itselleen parrakkaan naisen roolin.

Iidasta tuli lopulta eläinten kesyttäjä, norsuiksi tulivat Jonna I., Jonna A. ja Anne, pelleiksi Markus, Jouko ja Teija, jonglöörejä ovat Tommi ja Irina, akrobaatteja Sarah ja Johanna, taikuri on Tomi ja tireehtööriksi päätyi Tea. Osittain roolit määräytyivät asujen kokojen mukaan, sillä kaikki asut eivät sopineet kaikkien päälle. Esimerkiksi Anne joutui kokonsa puolesta ottamaan norsun roolin, vaikkei olisi tätä halunnut.

Kun roolit tuli jaettua ja vaatteet puettua, asukkaat alkoivat suunnitella ohjelmaa ja harjoittelemaan. Vauhtiin pääsivät erityisesti eläinten kesyttäjä ja norsut, joiden ohjelma oli jo kaiketi kohtuullisen pitkällä. Myös jonglöörit harjoittelivat ahkearasti pallojen heittoa, mutta suurimmalla osalla ensimmäisen päivän harjoittelu oli laiskanlaista.

Päivätehtävät katkaisivat harjoittelun. Ensin asukkaat pääsivät maalaamaan tehtäväalueen seiniä haluamansa näköisiksi, sirkushengessä. Tosin kaikki eivät sisäistäneet ohjeistusta, sillä Tommi maalasi seinälle takapuolen kuvan pieruraidoin. Toisessa päivätehtävässä asukkaiden oli naurettava tauotta useaan otteeseen BB:n ilmoituksesta. Päivätehtävä onnistui, vaikka muutamat asukkaat osallistuivat tehtävään huonosti. Huonoimmin tehtävästä suoriutui Johanna. Tästä huolimatta asukkaat saivat palkinnon, joka oli vähän alkoholia ja hampurilaisia.

Viikkotehtävän ohella päivään toi toimintaa nimeämiset, jotka aloitettiin poikkeuksellisesti jo maanantaina. BB päätti, että asukkaita kutsutaan nimeämään pitkin viikkoa aina torstaihin saakka ja päivittäin vain osa asukkaista käy nimeämässä. Tällä kertaa kaikki asukkaat saavat antaa kaikille asukkaille nimeämispisteitä. Katsojat näkevät poikkeuksellisesti nimeämiset suorana lähetyksenä 24/7-palvelusta.

Hermot ovat olleet päivän aikana kireällä monestakin syystä. Yksi suurimmista on tupakan puute, koska kaikilla muilla paitsi Jonna A:lla on tupakat loppu. Etenkin vanhempi naisväki on hermot kireällä nikotiinin puutteesta. Valituksesta huolimatta BB ei ole toimittanut taloon lisää tupakkatuotteita.

Iltaa vietettiin kireissä tunnelmissa, eikä tilanne juuri muuttunut yöpuulle mentäessä.

Lue tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Sirkusviikko
Sirkuksen tunnelmaa tehtäväalueelle
Sirkustehtävä, naurumaraton

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.