BB-rotat saavuttamattoman juuston perässä

Viikkotehtävä jatkui BB-talossa kireissä tunnelmissa. Perjantaina BB-rotat yrittivät päivätehtävässä saada juustoa, jota heidän ei ollut tarkoituskaan saada.

BB-talon ilmapiiri oli kiristynyt kiristymistään viikon mittaan ja kiistely Kartanon ja Kellarin välillä jatkui viikkotehtävän alettua. Kartanon tutkijat ja Kellarin rotat olivat riidoissa, kuinka tutkijoiden tulisi ruokkia ja juottaa rottia ja mikä on rotille ominaista käytöstä. Enemmän pisteitä saanut joukkue voittaisi viikkotehtävän.

Torstaina rotat olivat tuijotustehtävästä, jonka tuloksen saivat tutkijat kuulla perjantaina päivällä. Tutkijat saivat tietää, että ensimmäisen osatehtävän oli voittanut Kellarin joukkue, mutta tätä tietoa ei saanut Kellarille kertoa. Kummallakaan joukkueella ei ollut tietoa, olivatko he menettäneet pisteitä viikkotehtävän yleisestä toiminnasta.

Asukkaat saivat uuden päivätehtävän perjantaina iltapäivällä. Rotat joutuivat suorittamaan agility-rataa tehtäväalueella, jossa rotille kerrottiin, että heidän on saatava radan päässä oleva juusto itselleen. Päivätehtävässä oli kuitenkin käänne, joka kerrottiin vain Kartanon tutkijoille. Tutkijoiden piti siirtää juustoa aina radan toiseen päähän, kun rotta oli sitä saavuttamassa, eikä rotta saisi sitä koskaan itselleen ennen ajan loppumista.

Rotilla oli tunti aikaa suorittaa rataa, mutta heillä oli mahdollisuus luovuttaa koska tahansa. Luovuttamisesta piti ilmoittaa Big Brotherille huutamalla "Seis". Tutkijoiden piti arvata, kuinka moni Kellarin asukas luovuttaisi tehtävän ja mikäli heidän arvauksensa osuisi 25 %:n virhemarginaalin, he voittaisivat tehtävän. Jos arvaus ei osu virhemarginaaliin, Kellari voittaa.

Kartanon asukkaat veikkasivat, että viisi asukasta kahdeksasta luovuttaa tehtävän. Päivätehtävän jättivät kesken Anna, Tuulikki, Joni ja Armi. Lisäksi epäselvyyttä aiheutti Jonnan tilalle, jolle unohdettiin sanoa aluksi, että radalta ei saa poistua ja Big Brother lopetti tehtävän Jonnan osalta, kun hän astui vahingossa radalta pois. Jonathanin tilanne oli myös mielenkiintoinen, sillä hän sai ryövättyä Kartanolta juuston, vaikka sen ei pitänyt olla mahdollista. Tässäkin tapauksessa BB lopetti Jonathanin suorituksen kesken.

Muutkaan tehtävän kesken jättäneet eivät varsinaisesti luovuttaneet, he vain astuivat radalta sivuun. Esimerkiksi Annan ja Jonin kohdalla kävi niin, että he lähtivät kävelemään pois radalta juuston perässä, kun Kartanon tutkija lähti viemään juustoa pois radan toiseen päähän.

Epäselvien tilanteiden vuoksi ei tehtävän tulos ole aivan varma. Suurelta osin epäselvyyden johtuivat Kartanon tutkijoiden antama huono ohjeistus Kellarin rotille, josta Big Brother joutui Kartanoa muistuttamaan, mutta ohjeistus ei juuri parantunut tästä.

Lauantain päivätehtävän tulos saadaan todennäköisesti kartanolaisten tietoon vasta lauantaina.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Päivätehtävä - rottaralli
Rottaralli – tutkijoiden ohjeet

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.