BB-talo muuntautui rottalaboratorioksi

Neljännessä viikkotehtävässä asukkaat ovat tutkijoita ja rottia. Tutkijoina toimivat Kartanon asukkaat saivat tutkittavakseen laboratoriorottina olevat Kellarin asukkaat, joille tehdään erilaisia kokeita loppuviikon ajan.

Big Brother oli käskenyt asukkaat iltapäivällä pihalle, jossa he viettivät pitkän tovin. Kun he pääsivät jälleen sisälle, Kellarin häkkikäytävälle oli ilmestynyt juomapulloja, jotka oli kiinnitettynä häkkiaitaan. Joku asukkaista veikkasi, että Kellarin asukkaat ovat viikkotehtävässä marsuja, eikä tässä arvauksessa kovin pahasti metsään menty.

Kellarin asukkaista tuli rottia, joita tutkijoina toimivat Kartanon asukkaat tutkivat erilaisissa kokeissa. Asukkaat kilpailevat toisiaan vastaan, eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa viikkotehtävän. Normaalisti viikkotehtävän voittanut joukkue saa valita, millä puolella BB-taloa se asuu ensi viikon, mutta tällä kertaa tehtävänannossa asiasta ei mainittu mitään. Asukkaat saavat pisteitä molemmin puolin päivittäin järjestettävistä testeistä.

Pisteitä voi myös menettää, jos ei toimi viikkotehtävän ohjeiden mukaisesti. Kartanon tutkijoiden on pidettävä hyvää huolta Kellarin rotista mm. tekemällä heille ruokaa ja varmistaa, että rotilla on aina juotavaa juomapulloissaan. Kellarin rotat eivät saa itse valmistaa ruokaansa ja muutenkin rottien on pysyttävä rooleissaan tai muuten kellarilaisille tulee virhepisteitä.

Viikkotehtävän ajan kellarilaiset asuvat omassa huoneessaan, mutta heiltä on viety sängyt pois. Rotat nukkuvat vaahtomuovikasassa, jonne he saavat muovata "pesänsä". Lisäksi heille on toimitettu roolivaatteet, joita heidän on pidettävä suihku- ja vessakäyntejä lukuun ottamatta koko ajan päällä. Kartanolaiset saavat elää normaalia BB-elämää, mutta heidän on pidettävä päällään valkoisia tutkijan takkejaan, jotka saa riisua suihku- ja vessakäyntien ajaksi ja heidän nukkuessaan.

Kellari otti viikkotehtävän innoissaan vastaan, eivätkä he pitäneet tehtävää pahana. Kartano sen sijaan ryhtyi pohtimaan, että kellarilaisilla on helpompi rooli tehtävässä.

Ensimmäisessä rottakokeessa Kellarirotat joutuivat tuijotustehtävään. Rottien piti tuijottaa tehtävähuoneessa pöydällä olevasta peilistä itseään kymmenen minuuttia, eikä katsetta saanut siirtää, vaikka mitä tapahtuisi. Asukkaita häirittiin musiikilla, kauko-ohjattavalla autolla ja huoneessa vierailleilla henkilöillä, kuten esimerkiksi strippareilla.

Kartanon tutkijoiden piti tarkkailla rottia ja arvata, kuinka monta kertaa rotat katsovat sivuun. Tätä ei tosin Kellarin rotille kerrottu Big Brotherin määräyksestä. Tutkijat saivat ensin katsoa Annan suorituksen tehtävähuoneessa talon televisiosta ja sen jälkeen arvioida, kuinka monta kertaa muut rotat katsovat sivuun.

Annan suorituksen jälkeen tutkijat arvioivat jokaiselle sivuunkatsomismäärän, mutta tehtävän onnistumisen kannalta oli ainoastaan merkitystä, että kokonaismäärä osuisi oikeaan korkeintaan 25 %:n heitolla. Kartanon asukkaat veikkasivat, että kellarilaiset katsovat sivuun yhteensä 16 kertaa. Tällöin Kartanon kannalta onnistunut suoritus olisi, jos Kellarin asukkaat katsoisivat sivuun 12-20 kertaa, muussa tapauksessa ensimmäinen osatehtävä menisi Kellarille.

Kartanon asukkaat saivat katsoa kaikki suoritukset Kartanon olohuoneen televisiosta ja myös Kellarin asukkaat näkivät niitä oman suorituksen jälkeen, koska Kellarin asukkaat käskettiin omalle sohvalle suorituksen jälkeen. Kun kaikki suoritukset oli tehty, tehtävä päättyi ja asukkaat jäivät arvailemaan, kumpi voittaisi osatehtävän.

Tuijotustehtävän päätyttyä rotatkin pääsivät vihdoin ruokailemaan. Se oli kellarilaisille ensimmäinen ateria moneen tuntiin ja se kiihdytti tunteita jälleen molemmin puolin. Kellarin puolella Tuulikki valitti ruoan vähäisestä määrästä, joka ärsytti jopa muita kellarilaisille.

Nimo puolestaan itkeskeli, kun häneltä tiedusteltiin Kellarin puolelta kahvinjuontimahdollisuutta ja Nimo oli saanut Big Brotherilta ohjeet, että aamulla voi antaa kahvia, kun rotille saadaan oikeanlaiset mukit. BB oli sanonut, ettei tutkijoiden ja rottien tavaroita saa sekoittaa.

Viikkotehtävä BB-rottalaboratoriossa jatkuu sunnuntaihin saakka.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
BB-Viikkotehtävä: Rottakokeet
BB-päivätehtävä: Tarkkana kuin rotta
BB: Tarkkana kuin rotta – lisäohje vain tutkijoille

Artikkelia on päivitetty 19.9.2014 kello 00:17: Lisätty maininta, että tehtävänannossa ei ole mainittu mitään, että viikkotehtävän voittaja saa valita, millä puolella BB-taloa asuu ensi viikolla.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.