Kartano katkeroitui Kellarin päivätehtävävoitosta

Keskiviikon päivätehtävä kiristi tunnelmaa BB-talosta entistä enemmän. Kellarin voitettua päivätehtävän, Kartanon asukkaat olivat katkerina naapureilleen.

Asukkaat pääsivät päivätehtävässä keräämään purukumia, jota ammuttiin tykeillä tehtäväalueelle. Purukumeista piti kerätä venäläistä tekstiä sisältävät purukumipaketit omaan astiaan ja jättää muut purukumit maahan. Tehtäväalueelle ammuttiin myös suomalaisella ja ruotsalaisella tekstillä varustettuja purukumeja.

Se, kumman joukkueen - Kartanon vai Kellarin - astia painoi tehtävän päättyessä, voittaisi päivätehtävän. Jokaisesta väärän kielisestä purukumista vähennettäisiin 21 grammaa, kun purukumipaketti painoi 7 grammaa. Asukkaat saivat alkaa kerätä purukumeja vasta, kun Big Brother antoi siihen luvan. Ennen luvan antamista, purukumeja ammuttiin tehtäväalueelle jonkin aikaa.

Päivätehtävään toi oman mausteensa Kartanon ja Kellarin kiristyneet välit viime aikoina. Asukkaiden välejä on kiristänyt vaihdantatalouden aiheuttama kiista, koska joukkueet eivät ole päässeet sopimukseen, millä ehdoilla tavaroiden vaihtoa pitäisi suorittaa. Tunnelma päivätehtävän aikana kävi ajoittain tiukaksi ja osa asukkaista otti varsin aggressiivisen asenteen. Tehtävän lyhyyden vuoksi mitään ikävää ei kuitenkaan tapahtunut.

Tehtävän päättyessä asukkaat joutuivat vain arvailemaan lopputulosta, sillä heillä ei ollut mitään aavistusta, kumpi olisi tehtävän voittanut. Asukkaat molemmissa joukkueissa läpikävivät päivätehtävän tapahtumia ja Kellarin asukkaat kritisoivat Nimoa ja hänen käyttäytymistään. Kartanon hampaissa oli puolestaan Jonathan, jota myös syyllistettiin vaihdantatalouden vaikeuttamisesta.

Ennen päivätehtävän tuloksen julkistamista Kartanon joukkue sai palkintonsa eilisen palkintotehtävän voitosta. Kartano voitti palkintotehtävästä herkkulootan, joka ei kuitenkaan miellyttänyt kaikkia. Nimo ja Jenna jäivät kaipaamaan tupakkaa ja Jenna olisi voinut vaihtaa kaikki tulleet viinit tupakkaan. Dani sen sijaan olisi kaivannut enemmän alkoholia kuin vain kolme pulloa viiniä.

Joidenkin kartanolaisten kitisemisestä ja aikaisemmista kiistoista huolimatta, Kartano suostui vaihtamaan osan herkkulootan sisällöstä Kellarin kanssa. Johtajansa Nimon luvalla Kartano antoi herkkuja Kellariin ja Kartano sai vastineeksi lämmintä vettä ja sähköä täksi illaksi ja huomiseksi. Nimo perusteli vaihtoa, että nyt, kun heillä oli tuotteita, joita antaa, he antoivat, koska Nimo ole omien sanojensa mukaan ahne. Eilen ei Nimon mukaan ollut mistä antaa ja siksi Kartano ei halunnut vaihtaa ja tunnelma kiristyi.

Herkkulootan jaon jälkeen Big Brother kertoi asukkaille päivätehtävän tuloksen. Kellari voitti purukumien laiton astiaan ja 11 virheellisen purukumin vähennyksen jälkeen Kellarin lopputulos oli 6542 grammaa. Kartanon tulos 13 virheellisen purukumin jälkeen oli 5988 grammaa.

Kartanolaiset olivat tyrmistyneitä tuloksesta. Jenna ja Dani eivät uskoneet tulosta ja heidän mielestään voitto oli järjestetty. Nimo oli puolestaan kateellinen, kun kuuli, mitä kellarilaiset voittivat palkinnoksi. Big Brother palkitsi kellarilaiset alkoholipitoisilla energiajuomamixeillä, joita tuli muutamia asukasta kohden ja lisäksi puolen vuoden energiajuomapurukumit, jotka luovutetaan asukkaille heidän poistuttuaan BB-talosta.

Nimo valitti, että kellarilaiset saivat paremman palkinnon kuin heidän herkkulootansa, ainakin siellä oli Nimon mielestä enemmän alkoholia. Muut kartanolaiset, jotka olivat olleet viime viikolla Kellarissa, valittivat puolestaan, että he eivät saaneet noin hyvää palkintoa voittaessaan päivätehtävän viikko sitten.

Ilta BB-talossa jatkui Kellarin asukkaiden pitäessä hauskaa ja nauttien olostaan, kun he pitkästä aikaa voittivat tehtävän. Kartanossa oli itkuinen ja kireä tunnelma ja katkeruus paistoi Kellaria kohtaan monista asukkaista.

Päivätehtävä Purkkapyrähdys ke 17.9.2014 - tulos:

Kellari: 6773 g - 11 x 21 g = 6542 g
Kartano: 6261 g - 13 x 21 g = 5988 g

Ensimmäinen lukema on joukkueiden kaikki keräämät purukumit, josta on vähennetty virheellisten purukumien määrä kerrottuna 21 grammalla.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Päivätehtävä: Purkkapyrähdys
Päivätehtävä: Purkkapyrähdys – palkinto

Artikkelia on päivitetty 17.9.2014 kello 23:12: Kirjoitusvirhe korjattu ja Kellarin lopputulokseksi muutettu oikea 6542 grammaa (aiemmin luki 5542 grammaa). Kartanon tulos on ollut koko ajan oikein.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.