BB-talosta tuli parodympia-areena - ensimmäisenä lajina keihäänheitto

BB-talossa asuvat asukkaat saivat kuudenneksi viikoksi urheilullisen viikkotehtävän. Kartanon ja Kellarin asukkaat mittelevät eri lajeissa Big Brotherin arvokisoissa, parodympialaisissa. Torstaina aloitettiin keihäänheitolla.

Asukkaat oli jaettu torstaina päivällä uusiin joukkueisiin. Kartanon ja Kellarin joukkueet olivat osittain muodostuneet uudestaan. BB-talossa kilpaillaan parodympialajeissa, joita ei etukäteen paljasteta. Kartanon ja Kellarin asukkaat aloittivat viikkotehtävän suorittamisen viisihenkisin joukkuein. Kiron Kivikkoon joutuneet Nimo, Jenna, Andte ja Jarno eivät saaneet osallistua viikkotehtävään, eikä heille edes kerrottu, mikä on uusi viikkotehtävä.

Ensimmäisenä asukkaat saivat Big Brotherilta joukkuekohtaiset vaatteet, Kellari sai punaiset verkkarit ja Kartano vihreät verkkarit. Varusteissa oli hieman toivomisen varaa, sillä Joonas sai liian isot housut ja Tuulikille ei löytynyt ilmeisesti tarpeeksi isoja housuja. Joonas joutui tulemaan toimeen liian isoja housuja, mutta Tuulikin ei tarvinnut käyttää liian pieniä housuja, vaan käyttää omiaan.

Joukkueiden piti seuraavaksi suunnitella itselleen liput, jotka esiteltiin toisilleen. Asukkaat saivat tehdä lipusta joukkueensa näköisen. Kartano suunnitteli lippunsa olympialippua mukaillen, jossa eriväriset renkaat olivat muuttuneet erivärisiin neliöihin. Värit kuvasivat asukkaiden mukaan heidän ominaisuuksiaan. Kellarin lippu oli punaharmaa, jossa oli piirretty mies, jota varten mallina oli Joonas, heidän tähtipelaajansa.

Lippujen esittelyn jälkeen oli aika paradympialaisten avajaisten, joihin kuului joukkueiden marssi "stadionilla". Stadionin virkaa toimitti Kartanon piha, jossa asukkaat marssivat ympyrää, ensin Kartanon joukkue ja sitten Kellarin joukkue. Kellarilaiset saivat tällä kertaa tulla Kartanon puolelle ilman köyttä. Kummaltakin joukkueella piti olla lipunkantaja jonon kärjessä ja joukkueiden oli marssittava niin kauan, kunnes molempien joukkueiden hymnit oli soitettu. Avajaisten päätteeksi soitettiin vielä kisahymni ja sytytettiin paradympiatuli.

Heti avajaisten jälkeen oli vuorossa ensimmäinen laji, joka oli keihäänheitto. Asukkaat heittivät pehmeää putkiloa kohti maalialuetta. Asukkaiden piti osua mahdollisimman lähelle keskipistettä. Jokaisesta lajista jaetaan mitalit, joista kulta on neljän, hopea kahden ja pronssi yhden pisteen arvoinen. Eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa viikkotehtävän ja saa valita, kummalla puolella BB-taloa asuu ensi viikon.

Keihäänheiton aloitti Anna, joka oli vastahakoinen aloittamaan, mutta Jonathanin patistamana bileiden jälkeen krapulainen nainen meni heittopaikalle. Saatuaan luvan, Anna heitti kohtuullisen hyvin, sillä heitto jäi vain 2,19 metriä maalialueesta. Mittaaminen tuotti Annalle tuskaa, eikä hän siitä suoriutunut Tuijan kanssa, vaan Annan heiton mittasivat Tuija ja Dani.

Joukkueet heittivät keihästä vuorotellen. Kartanon joukkue pääsi säännöllisesti lähemmäksi maalialuetta ja ensimmäisenä Annan kärkipaikalta ohitti neljäntenä heittänyt Joonas, jonka tulos oli 1,91 metriä. Jopa Tuulikki pääsi 2,44 metrin päähän, mutta kartanolaiset jäivät Annaa ja Dania lukuun ottamatta yli kolmen metrin päähän. Danikaan ei onnistunut voittamaan Annaa.

Kartanon asukkaat olivat Annaa lukuun ottamatta ulkona mitalikamppailuista. Kolmanneksi kisassa heitti Joni, joka voitti neljänneksi tulleen Tuulikin kymmenellä sentillä. Johtopaikan piti loppuun saakka Joonas, jolle kultainen mitali jaettiin palkintojenjaossa. Hopeaa siis Annalle. Ensimmäisen parodympialajin vei Kellari pistein 5-2.

Myöhemmin Kartanon asukkaat spekuloivat keihäänheiton kulkua. Jonna ja Jonathan naureskelivat itselleen, kun olivat patistaneet Annan ensimmäisenä heittämään. Heidän ajatuksenaan oli, että he vanhempina alkaisivat pelaamaan keihäänheiton Kartanolle, mutta niin vain krapulainen Anna toi ainoan mitalin Kartanoon. Ero oli vieläpä selvä, koska Dani oli vasta kisan kuudenneksi paras.

Viikkotehtävä jatkuu sunnuntaihin asti.

Parodympialaisten keihäänheitto to 2.10.2014 - tulokset:

1. Joonas 1,91 m (KULTAA, 4 pistettä)
2. Anna 2,19 m (hopeaa, 2 pistettä)
3. Joni 2,34 m (pronssia, 1 piste)
4. Leyla 2,63 m
5. Tuija 2,77 m
6. Dani 2,88 m
7. Tuulikki 2,44 m
8. Jonna 3,47 m
9. Armi 3,09 m
10. Jonathan 3,28 m

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Viikkotehtävä – Parodympialaiset
Parodympialaiset – Avajaisjuhla
Parodympialaiset – Keihäänheitto
Parodympialaiset - Palkintoseremonia

Lue myös:
Nimo joutui rangaistuksena häätöäänestykseen, BB-talossa tehtiin asukkaiden uusjako
Viisi asukasta joutui häätöäänestykseen - yksi rangaistuksena, muut nimettynä

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.