Big Brother 2014: Kauden miinukset

Big Brotherin viimeinen viikko on meneillään nyt kolmatta päivää. Eilen oli käsittelyssä kauden plussat, nyt on pohdinnassa miinukset.

Seuraavassa ovat valintani kauden 2014 viideksi kärkimiinukseksi tämän kauden tapahtumista BB-talossa. Valintoja saa kommentoida artikkelin kommenttikenttään.

1. Kauden "rankkuus"

Tämän kauden BB:tä mainostettiin rankkuudella, mutta se on jäänyt "rankkuudeksi" tai sitten se koskee vain katsojia. Asukkaat ovat päässeet yllättävän helpolla ja tästä iso miinus tuotannolle. Koko kauden perusta on käytännössä unohdettu, kun asukkaat ovat saaneet elää herroiksi, vaikka olisivat olleet Kellarissa.

2. Säännöt ja rangaistukset

Säännöt ovat olleet kirjaimellisesti paperia, koska suurimman osan kautta sääntöjä on saanut rikkoa aivan surutta. Pahimmat sääntörikkojat ovat päässeet kuin koira veräjästä ja joitakin on rangottu aivan epäreilusti, koska näemmä säännöt eivät ole kaikille samat. Silmänlumeeksi on sitten jotkut saanut hieman kovemman rangaistuksen, kun katsojat ovat älähtäneet. Rangaistuskäytännön antikliimaksi olivat katsojilta saaneet sääntörikkomus- ja rangaistusilmiannot, jotka huipentuivat niinkin huikeaan ja "yllätykselliseen" rangaistukseen kuin tupakointikieltoon.

3. Tylsyys

Vaikka BB-talossa ei pidäkään olla tapahtumia 24/7, on tämän kauden tylsyys viety uusiin sfääreihin. Asukkaat ovat saaneet makoilla päivät pitkät ja sitten pidetään viiden minuutin tehtävä, johon asukkaatkin ovat pettyneitä. Tylsyyden kesto on osa Big Brotheria, mutta ei koko päivää jaksa kuunnella valittavia asukkaita. Jossain määrin ymmärrän jopa asukkaiden valituksen, kun mitään tekemistä ei ole.

4. Tehtävät

Tehtävät ovat olleet pääosin heikkoja tällä kaudella. Mielikuvituksellisuutta tehtävissä ei ole ollut sitäkään vähää kuin joskus aiemmin. Lisäksi tehtävät ovat olleet usein niin lyhyitä, että niiden valmisteluun kuluu pidempi aika kuin niiden suorittamiseen. Lisäksi tehtävien rekvisiitassa on pihistelty, samoja roolivaatteita on käytetty viikosta toiseen ja muutenkin tehtävien puitteet ovat olleet vaatimattomat.

5. Säästöbudjetti

Tuotannolla on ilmeisesti ollut säästölinja tänä vuonna. Kaikesta on säästetty tuotantohenkilökunnasta lähtien, joka on näkynyt 24/7:n heikkona toteutuksena erityisesti alkukaudesta. Muutenkin budjetin pienuus näkyy tehtävissä ja muissa aktiviteeteissa, kuten bileiden vähyydessä. Osa budjetista on ilmeisesti siirretty suurempaan voittopottiin, joka ei jalkeen päin ajateltuna vaikuta hyvältä ratkaisulta. Tokkopa asukaskattauksesta paljon heikompi olisi tullut puolet pienemmällä voittopotillakaan.

Big Brother 2014: Kauden plussat (11.11.2014)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.