Finalistit saivat kirjeet läheisiltään, viikkotehtävässä piti muistaa sanoja

BB-taloa viime viikkoina puhuttaneet läheisten kirjeet tekivät paluun Finaaliviikon tiistaina ja tällä kertaa Finalistit saivat ne myöskin lukea. Viikkotehtävän toinen päivätehtävä liittyi myös kirjeisiin.

Asukkaat saivat kirjeitä läheisiltään BB-taloon noin kaksi viikkoa sitten jälkimmäisen murhaaja-viikkotehtävän aikaan. Tällöin taloon tullut viattomuuden enkeli kantoi kaulapussissaan kirjeitä, jotka Armi joutui tuhoamaan otettuaan viattomuuden enkeliltä sädekehän. Kirjeiden tuhoaminen silppurilla aiheutti kränää asukkaiden keskuudessa, kun asukkaat uskoivat, että kirjeet olivat lopullisesti tuhottu.

Yllätyksekseen Big Brother toimitti Finalisteille läheisten kirjeitä taloon yksitellen kullekin. Andte oli saanut kirjeensä jo viime torstaina, kun katsojat olivat äänestäneet miehen kirjeen saadakseen. Tänään oli muiden Finalistien vuoro.

Ensimmäisenä kirjeensä sai Pertti, joka meni itse hakemaan kirjeensä, tästä vielä tietämättä. Finalisteilla oli ollut aiemmin sanailua viimeisen viikon Big Brotherin postien lukemisesta, kun Jenna ja Jonathan olivat omineet kirjeiden lukua talossa. Tällä kertaa lukuvuoro annettiin siis Pertille, jolle sattumalta osui oma kirje läheiseltä.

Pertin luettua kirjeensä Anna kyynelehti sohvalla ja ääneen lukemisen jälkeen Pertti vetäytyi makuuhuoneeseen lukemaan kirjettä kaikessa rauhassa yksin. Muiden Finalistien saadessa kirjeensä, Big Brother ei kuitenkaan antanut kirjeen saajan lukea itse kirjettään, jos hän ei ollut sitä putkipostista hakemassa. Kirjeen sai lukea kirjeen hakija.

Anna spekuloi kirjeensä jälkeen, ovatko kirjeet totta, sillä Big Brother huijasi viime viikolla Leylan salatehtävällä, jossa nainen teki valefanikirjeet Annalle, Jussi K:lle ja Armille. Tuija meinasi hermostua Annan jankkaamisen. Annan uskottua kirjeiden olevan aitoja, Anna oli hyvin otettu kirjeistä ja hän sanoi, että nyt jaksaa loppuun asti, vaikka ikävä onkin kovempi.

Finalistien suorittama viikkotehtävän toinen päivätehtävä liittyi Finalistien saamiin kirjeisiin. Big Brother oli poiminut kirjeistä yhdeksän lausetta, joista puuttui yksi nelikirjaiminen sana, jonka Finalistien oli muistettava. Sanat Finalistit muodostivat tauluilla, jotka he pukivat pihalla päälle ja järjestäytyivät riviin, jotta oikea sana muodostuisi.

Toisessa päivätehtävässä sai siis olla vain neljä osallistujaa. Vielä eilen Jonathan ja Jenna uhosivat osallistuvansa kaikkiin tehtäviin, mutta tänään osallistujia valittaessa Jonathan vetäytyi Andten vanavedessä sanoen, että hän on mukana tehtävässä ja sai tähän mukaansa Jennan.

Valintakriteerinä Big Brother antoi, että Finalistien oli valittava tehtävään mielestään talon viisaimmat Finalistit. Toisen päivätehtävän osallistujat valittiin lopulta sopuisasti ja tehtävää lähtivät suorittamaan Anna, Jussi K., Pertti ja Tuija. Jonathan luki Big Brotherin valitsemat lauseet, joista muodostettiin tehtävän sanat. Päivätehtävässä oli yhdeksän lauseen lisäksi yksi kysymys, jossa Finalisteilta tiedusteltiin, että kenet he ansaitsevat voittavan Big Brotherin.

Sanatehtävä sujui kahta virhettä lukuun ottamatta täydellisesti. Finalistit eivät muistaneet mikä sana puuttui lauseesta "Kotipuolessa **** sukupolvella on kaikki hyvin" ja "Minttu käski sanoa: **** darling, you're my best friend." Big Brotherin voittajaksi ansaitsevaksi löytyi sen sijaan oikea vastaus ja se oli "minä". Lopputuloksena Finalistit saivat kahdeksan oikein kymmenestä.

Lähes täydellisestä päivätehtävän suorittamisesta Finalisteille oli luvassa palkinto. Palkinnoksi he saivat valita yhden talossa näkemistään BB-videoista uusintana. Finalistit valitsivat sunnuntaina nähdyn videokoosteen kaikista BB-Finalisteista. Finalistit olivat sitä mieltä, että se oli harvoja positiivisia videoita, mitä he olivat talossa nähneet.

Loppuillasta Finalistit saivat nähdä palkintovideonsa, jota varten Big Brother oli toimittanut taloon perinteisiä leffaherkkuja, eli sipsejä, limsaa ja karkkeja. Finalistit naureskelivat, että muutaman minuutin videon tähden kaikki. Andte totesi videon päätyttyä, että juuri, kun oli päässyt leffankatselutunnelmaan ja syömään pari sipsiä, "leffa" loppui.

Kirjeitä ja päivätehtävää lukuun ottamatta päivä on ollut hyvin tylsä, jota asukkaat ovat paljon valittaneet. Myös Finalistien jakautuminen kuppikuntiin kahteen ryhmään, joissa toisessa ovat Jonathanin naiset ja Pertin "ottopojat". Ilta eteni varautuneissa ja tapahtumaköyhissä tunnelmissa.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Countdown-viikkotehtävä – Nelj kirj sana, osa 1
Countdown-viikkotehtävä – Nelj kirj sana, osa 2
BB-viikkotehtävä: Nelj kirj sana -tehtävän lauseet
BB-viikkotehtävä: Nelj kirj sana -tulos

Lue myös:
Armi joutui silppuamaan läheisiltä tulleet kirjeet (31.10.2014)
Viikkotehtävässä asukkaat "pelinappuloina" perinteisessä pelissä (6.11.2014)

Artikkeli on päivitetty 11.11.2014 kello 22:25: Asukkaat näkivät palkintovideonsa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.