Big Brother 2014: Kauden plussat

Big Brotherin viimeinen viikko on meneillään. On aika pohtia kauden positiivisia asioita, joita Big Brotherissa on tällä kaudella ollut.

Seuraavassa on valintani kauden 2014 viideksi kärkiplussaksi tämän kauden tapahtumista BB-talossa. Valintoja saa kommentoida artikkelin kommenttikenttään.

1. Kiron Kivikko

Kauden ehdoton kohokohta on ollut Kiron Kivikko. Ensimmäistä kertaa nähtiin sitä paljon puhuttua rankkuutta, vaikka siitäkin osa oli tehtäväalueelle määrättyjen asukkaiden ylenmääräistä rehkimistä. Vielä tässä vaiheessa moni luuli, että tästä Big Brother todella käynnistyy, mutta ei sittenkään. Ehdottomasti yksi BB-historian parhaimmista rangaistuksista, jota olisi voinut käyttää vielä myöhemminkin. Paljon hehkutettu Operaatio syysmyrsky jäi Kiron Kivikon jalkoihin.

2. Kahtiajako

Kauden alusta voimassa ollut jako Kellariin ja Kartanoon oli onnistunut ja toi oman hyvän vivahteensa kauteen. Kahtiajako ei mielestäni ollut liian pitkä, vaikkakin enemmän käänteitä ja vaihteluita siinä olisi saanut olla. Eroa Kellarin ja Kartanon välillä ei ollut riittävästi, joten jotain jäi puuttumaan, mutta ihan kivasti saatiin säpinää vaihdantataloudella, sähköillä, lämpimällä vedellä, joita muutamat asukkaat hämmensivät oma-aloitteisesti.

3. Nimeämisten linjakkuus

Katsojat ovat sadatelleet tuotantoa viime vuodet, että häätöäänestykseen on pistetty asukkaita sattumanvaraisesti, miltä milläkin viikolla on tuntunut. Tällä kaudella oltiin linjakkaasti, että häätöäänestykseen laitettiin neljä asukasta lähes poikkeuksetta, joka tuntui oikeudenmukaiselta.

4. Ei vierailijoita

Jos ennen kauden alkua luvattiin paluuta juurille, on ainakin yhden suhteen pidetty lupaus. Tänä vuonna BB-talossa ei ole käynyt juurikaan ylimääräistä väkeä. Muutama henkilö on talossa toki käynyt, mutta suurempaa kontaktia asukkaisiin he eivät saaneet ottaa. Pitkästä aikaa BB-talon eristystä on toteutettu lähes pilkuntarkasti.

5. Koosteiden huumori ja flashbackit

Vaikka BB-talossa on ollut paljon tylsiä hetkiä, on koosteista saatu ihmeen hyviä täksi kaudeksi. Etenkin kauden puolivälin jälkeen koosteisiin on tuotu lisää huumoria. Lisäksi kauden alusta lähtien mukana olleet flashbackit, eli pätkät menneistä tapahtumista ovat olleet hyvä lisä, kun palautellaan mieleen mitä asukkaat ovat väittäneet aiemmin talossa verrattuna päivän koosteessa sanottuun.

Kauden summaus jatkuu huomenna, kun listataan kauden negatiivisia "kohokohtia" miinuslistalla.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.