Viimeinen viikkotehtävä alkoi sörsselien siirtämisellä

Myös Finaaliviikolla asukkaat pääsevät suorittamaan viikkotehtävää BB-talossa. Viimeisessä viikkotehtävässä suoritetaan päivätehtäviä joka päivä aina Finaaliin saakka.

Big Brother teki viikkotehtävän alkaessa Finaalin läheisyyden asukkaille tietoiseksi laittamalla olohuoneeseen rakennelman, joka paljastui päivälaskuriksi. Laskuri laskee päiviä Finaaliin ja viikkotehtävän alkaessa laskuriin syttyi numero viisi.

Viikkotehtävän aikana asukkaita suorittaa päivätehtäviä aina yksi vähemmän kuin edellisenä päivänä. Maanantaina ensimmäistä päivätehtävää suorittaa viisi asukasta, tiistaina neljä ja lopulta perjantaina vain yksi asukas. Asukkaat saivat valita keskuudestaan osallistuvat asukkaat Big Brotherin määräämällä valintakriteerillä.

Ensimmäiseen päivätehtävään piti valita viisi asukasta, joilla on epäterveellisimmät ruokailutottumukset. Jussi K. alkoi kysellä vapaaehtoisia tehtävään ja lopulta osallistujat valittiin varsin kivuttomasti. Asukkaat eivät olleet vielä tietoisia, mitä heidän pitää tehdä, mutta vapaaehtoisiksi ilmoittautuivat Anna, Jonathan, Jenna, Tuija ja Joonas.

Valittuaan asukkaat, he saivat kuulla, mitä he joutuvat tekemään. Viiden asukkaan piti kantaa sörsseliä lisähuoneesta tehtävähuoneeseen ämpärissä, joka oli kiinnitettynä asukkaan päähän laitettuun kypärään. Asukkailla oli aikaa suorittaa viidessä isossa ämpärissä olleen sörsselin siirtämiseen toiseen huoneeseen 44 minuuttia 40 sekuntia.

Asukkaiden mukaan sörsseli sisälsi ainakin piimää. Sörsseli kaadettiin kypärä-ämpäreihin pienestä ämpäristä, jonne se pumpattiin isoista ämpäreistä. Sörsseli päätyi kypärä-ämpäreihin, kun kiikun päässä olleeseen tuli tarpeeksi tavaraa, jotta kiikku kaatuu ja kaataa sörsselin kypärä-ämpäriin.

Tehtävä sujui varsin mallikkaasti, eikä asukkailla tuhraantunut ylimääräistä aikaa, eikä liiallista sotkua syntynyt. Asukkaat suorittivat maanantain päivätehtävän reilussa 24 minuutissa ja tehtävää suorittavat asukkaat ansaitsivat kaikille asukkaille palkinnon.

Palkintona oli grillibileet ruokineen ja juomineen, jotka odottivat asukkaita terassilla. Asukkaat valmistelivat ruoat mm. maustamalla ne sisätiloissa, jonka jälkeen he aloittivat grillaamisen. Big Brother toimitti asukkaille myös viiniä, josta aiheutui pieni riidanpoikanen, mutta se saatiin selvitettyä. Orastava viinikiista lientyi myös Big Brotherin toimitettua lisää viiniä putkipostilla.

Viikkotehtävä jatkuu huomenna uudella päivätehtävällä, johon saa osallistua siis neljä asukasta. Grillibileiden alettua Jenna ja Jonathan varasivat jo itselleen paikat päivätehtävään ja he halusivat osallistua myös loppuihin tehtäviin.

Jenna ja Jonathan sanoivat nostavansa metelin huomenna, jos heidän ei anneta osallistua. Kaksikon mielestä oli niiden syy, etteivät he halunneet tänään osallistua, eikä heillä olisi muka oikeutta osallistua tehtäviin jatkossa. Jenna ja Jonathan sanoivat, että huomenna tehtävään on vielä kaksi paikkaa auki heidän lisäkseen.

Viidenneksi viimeinen ilta tämän vuoden Big Brotherissa jatkui grilliruokien ja viinin merkeissä.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
BB-viikkotehtävä: Countdown
BB-viikkotehtävä: Countdown, viisi päivässä
Viisi päivässä -tehtävän tulos

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.