Herkkuloota palkintona korkeimmasta tornista Kartanolle

Palkintotehtävä jatkui tiistaina, kun asukkaat kokosivat erilaisista tavaroista tornin. Korkeimman tornin voittanut joukkue voittaisi palkintotehtävän.

Maanantaina asukkaat kantoivat Big Brotherin taloon toimittamia tavaroita, joista asukkaat pääsivät rakentamaan tornia tehtäväalueella tiistaina. Asukkaiden rullakoihin maanantaina viemät tavarat odottivat asukkaita, joita heidän piti kasata torniksi silmät sidottuna.

Kaikki asukkaat saivat osallistua kasaamiseen johtajia lukuun ottamatta. Johtajilla ei ollut silmät sidottuna ja he saivat neuvoa joukkueensa jäseniä, mutta kasaamiseen he eivät saaneet osallistua.

Kellarin joukkue sai kasaamiseen paremman lähdön. He aloittivat järjestelmällisesti ja rauhallisesti kasaamalla tornilleen hyvän perustan. Kartanolla oli sen sijaan jonkin verran vaikeuksia ja tornin alku sortuikin muutamaan kertaan. Tehtävän edetessä Kartano sai Kellarin kiinni ja meni jopa ohi.

Aivan palkintotehtävän loppuhetkillä Kartano oli niukasti Kellaria edellä, mutta Kartanon ongelmana oli epävakaampi perusta ja torni oli vaarassa kaatua. Aivan rakentamisen loppuun saakka yksi kartanolaisista piti kiinni tornista, jottei se kaatuisi. Tornin piti pystyssä asukkaiden tehtäväalueelta poistumiseen saakka ja Kellari toivoi, ettei tuulisi kovaa, jotta torni pysyisi pystyssä vaadittavan ajan.

Asukkaiden poistuttua tehtäväalueelta tornit jäivät pystyyn. Heti tehtävän jälkeen asukkaat arvioivat, että Kartano voitti noin puolella metrillä. Arvio ei ollut huono, sillä tulosta julkistettaessa Big Brother kertoi Kartanon voittaneen 51 senttimetrillä. Joukkueiden välisestä erosta joukkue sai yhden pisteen senttimetriä kohden, eli Kartano ansaitsi 51 pistettä.

Palkintona oli jälleen mm. bilepaketti, mutta siihen eivät pisteet riittäneet, koska se oli 60 pisteen arvoinen. Pisteet kuitenkin riittivät herkkulootaan, johon tarvittiin 50 pistettä, jonka kartanolaiset lopulta valitsivat. Viime viikolla herkkuloota oli hyvin runsas viineineen, sikareineen ja viinirypäleineen.

Tiistaita oli varjostanut asukkaiden kiistely tavaroiden vaihdosta Kellarin ja Kartanon välillä. Asukkaat eivät olleet päässeet sopuun, mistä hinnasta Kellari antaa sähköä ja vettä Kartanoon. Lopulta Kellarista oli luvattu puolen tunnin sähköjä vastaan soijarouhetta. Kartanon johtaja Nimo hermostui Kellarille ja palkintotehtävän tuloksen julkistamisen jälkeen Nimo uhosi "lällättelevänsä", kun hän nautiskelee voittoviiniä.

Palkintotehtävän jälkeen BB-talon tunnelma jatkui kireänä, kumpikin joukkue pitkälti omissa oloissaan.

Kamat kannossa palkintotehtävän tähden (15.9.2014)

Lue tehtävänannot BB-nettisivuilta:
Palkintotehtävä Tavarataivas - Huojuva torni, ohje 1
Palkintotehtävä Tavarataivas - Huojuva torni, ohje 2
Palkintotehtävä Tavarataivas - tulos

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.