Jenna loukkasi itseään Kiron Kivikossa, BB-talossa potkupalloa ja voimistelua

Kiron Kivikossa kärsittiin kivusta ja särystä tuskaisen rangaistuksen jatkuessa. Leppoisassa BB-talossa parodympialaisissa lajeina olivat potkupallo ja rytminen voimistelu.

Lauantaina Kiron Kivikossa Big Brotherin rankaisemat asukkaat, Andte, Jarno, Jenna ja Nimo jatkoivat uurastustaan kiviä kantamalla. Päivään mahtui dramatiikkaa, sillä rangaistuksen uuvuttamat asukkaat alkoivat todella olla loppu. Lisäksi pikkuvammat vaivasivat, jotka hidastivat urakkaa ja lisäsivät valituksen määrää.

Ikävin hetki tapahtui iltapäivällä, kun Jenna kompuroi kivikasalla, hänen nilkkansa hieman vääntyi ja kivi tippui hänen kädelleen. Nilkka ilmeisesti selvisi säikähdyksellä, mutta käteen, tarkemmin sanoen peukaloon, sattui kovasti. Jenna parahti itkuun ja muut suosittelivat Jennaa menemään päiväkirjahuoneeseen Big Brotherin juttusille, jonka nainen tekikin.

Nimo oli näkevinään, että Jennan peukalossa oli murtuma, mutta näin paha tilanne ei ollut. Luultavasti kyseessä oli vain venähdys. Jenna sai Big Brotherilta ensin kylmäkääreen ja hetkeä myöhemmin naisella oli side kädessään. Big Brother antoi Jennalle kivenkantokiellon, mutta Jenna joutui kuitenkin jatkamaan elämäänsä Kiron Kivikossa.

Toivonkipinä syntyi rangaistujen mielissä, kun illalla asukkaat saivat kantaa jälleen kiviä, mutta tällä kertaa tehtävässä oli jotain uutta. Aikaisemmin asukkaat olivat kantaneet kiviä A- ja B-paikan väliä, mutta nyt he saivat viedä ne C-paikkaan. Jenna uskoi, että asukkaat pääsevät takaisin taloon jo tänä iltana ja se toi vipinää kivien kantamiseen, vaikka Jenna ei itse siihen saanut osallistua.

Big Brother kertoi Kiron Kivikon asukkaille, että 923 kiveä piti siirtää paikkaan C, joista pyöreitä kiviä oli 600 kappaletta. Myöhemmin asukkaiden piti siirtää reilut 413 kiveä paikkaan B, joista pyöreitä kiviä oli 200 kappaletta. Jenna toimi laskijana, kun Andte, Jarno ja Nimo kantoivat kiviä vesisateessa. Vesisade oli jatkunut koko päivän ja Big Brother oli toimittanut asukkaille suojaksi sadetakit ja -housut.

Parodympialaisissa oteltiin joukkuelajeissa

BB-talon puolella asukkaat urheilivat parodympiahengessä. Päivän ohjelmassa oli kaksi lajia lipunnoston jälkeen. Ensimmäisenä pelattiin potkupalloa pöytäfutispelissä. Kellarista ja Kartanosta potkupalloon osallistui neljä asukasta ja joukkueen viides jäsen oli valmentaja. Joukkueet pelasivat kaksi 10 minuutin puoliaikaa niin, että välissä oli puoltenvaihto.

Eniten maaleja tehnyt joukkue voittaisi kultaa. Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, vaikka Kartano olikin lähes koko ajan johdossa. Tauolle mentäessä Kartano johti 10-8. Toiselle jaksolle Kellari vaihtoi Jonin maaliin Tuulikin päätöksellä, joka osoittautui huonoksi ratkaisuksi. Kartano karkasi tavoittamattomiin, eikä Kellarin loppukiri alkanut missään vaiheessa. Lopulta Kartano voitti lukemin 26-12.

Parodympialaisten ohjelmaan kuului myös rytminen voimistelu, joka suoritettiin kolmihenkisin joukkuein. Asukkaiden piti kummastakin joukkueesta suunnitella koreografia, joka arvioidaan tiettyjen kriteerien mukaisesti. Kriteereinä oli mm. koreografian vaativuus ja liikkeiden yhtäaikaisuus.

Joukkueet aloittivat harjoittelun Big Brotherin toimittaman tehtävänannon perusteella, mutta myöhemmin tuli lisäohjeita, jotka hämmensivät asukkaita. Uudet ohjeet pistivät asukkaiden suunnitelmat täysin uusiksi, eivätkä he olleet enää varmoja, mitä heidän oikeastaan piti tehdä.

Lopullinen tehtävänanto oli, että jokaisen osallistujan piti omalla välineellään tehdä esitys musiikin tahdissa. Asukkaat olivat valinneet, mitä väline kullakin esiintyjällä oli. Kartanon joukkueesta Annalla oli nauha, Armilla pallo ja Danilla keila. Kellarissa Leylalla oli nauha, Tuijalla pallo ja Jonilla keila. Esiintyjät esiintyivät yksittäin, ensin Kartano ja sitten Kellari.

Kukin esiintyjä sai suosionosoitukset muilta asukkailta, jotka olivat yleisönä. Hauskin esitys oli Jonilla, joka heitti esityksessään kärrynpyöriä ja kuperkeikkoja. Esitys viihdytti molempia joukkueita ja nauru raikasi katsomossa.

Esitysten päätyttyä asukkaat jäivät odottamaan Big Brotherin arvioita esityksistä. Asukkaat keskustelivat ja kehuivat toistensa esityksiä. Päivän toinen laji sujui hyvässä hengessä jälkipuinteja myöten.

Illan päätteeksi BB-talon puolella jaettiin vielä palkinnot päivällä käydystä potkupallo-ottelusta. Jonnan toimiessa seremoniamestarina kultaa jaettiin Kartanolle ja hopeaa Kellarille. Mitalit kävivät noutamassa joukkueiden valmentajat, Kartanosta Jonathan ja Kellarista Leyla. Voittajajoukkueiden hymnien soittamisen jälkeen joukkueet käskettiin sisälle ja viemään mukanaan myös lippunsa arvokkaaseen paikkaan.

Parodympialaisten viimeinen päivä on sunnuntaina, jolloin myös viikkotehtävä päättyy. Päättyykö sunnuntaina myös Kiron Kivikon rangaistujen piina tehtäväalueella?

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Parodympialaiset - Päivä kolme
Parodympialaiset, potkupallo
Parodympialaiset, rytminen voimistelu
Parodympialaiset – Rytminen voimistelu -ohjeet
Parodympialaiset, potkupallon palkintoseremonia
Kiron Kivikko – Kivikasa kahtia
Kiron kivikko – kivikasa täplinä

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.