Jenna, Nimo ja Jarno siirrettiin Big Brotherin määräyksellä Kiron Kivikkoon

BB-talossa alkoi tiistaina tiukempi kuri, kun Big Brother antoi ensimmäisen päiväkäskynsä. Samalla BB-talon asukkaille esiteltiin Kiron Kivikko, jonne joutuivat ensimmäiset asukkaat.

BB-talon asukkaat ovat saaneet elää ensimmäiset viikot BB-talossa lähes kuin pellossa ja sääntöjä on rikottu saamatta sen pahempia rangaistuksia. Kuudennella viikolla Big Brother puuttui asiaan ja tahti on muuttumassa. Sääntörikkomuksista tulee jatkossa kovempia rangaistuksia ja sääntökirjaan lisättiin jälleen uusi sääntö.

Asukkaat saivat keskiviikkona päivällä Big Brotherilta viestin, jossa kerrottiin muutoksista BB-talon arjessa. Asukkaita peloteltiin, että BB voi poistaa asukkaan talosta sääntörikkomusten vuoksi. Big Brotherin ukaasi sai asukkaat hermostuneiksi ja osa asukkaista alkoi pelkäämään, että hänet poistettaisiin tänään talosta. Joni sen sijaan oli innoissaan, että jos joku poistetaan, olisi hänelle yksi vastustaja vähemmän.

Päivä sujui palkintotehtävän lomassa spekuloiden, mitä muutoksia on luvassa. Illalla asukkaille todellisuus alkoi paljastua. Big Brother kutsui asukkaat sohville ja aluksi asukkaat saivat nähdä televisiosta BB:n propagandavideon, jonka jälkeen Jonna luki Isoveljen tiedotteen.

Tiedotteessa kerrottiin kurin kiristymisestä BB-talossa ja asukkaat saivat myös kuulla, että kiroilukielto astuu välittömästi voimaan. Asukkaille lisäksi paljastettiin, että tehtäväalueella on uusi Kiron Kivikko, jonne tullaan määräämään kolme ansioitunutta asukasta.

Etenkin naisasukkaat aloittivat panikoinnin tämän jälkeen. Kiroilukiellon noudattaminen osoittautui vaikeaksi, sillä välittömästi Jenna onnistui rikkomaan uutta sääntöä. Myös muilta asukkailta kuultiin kirosanoja ja Jenna oli yksi useimmista kiellon rikkojista sen julistamisen jälkeen. Asukkaat tarkkailivat toisiaan ja huomauttivat välittömästi kiroilukiellon rikkomisesta.

Jenna ja Nimo hajosivat kivikkoon

Toinen jännityskohde oli Kiron Kivikko ja asukkaat pohtivat, ketkä sinne joutuvat ja millä perusteella. Osa asukkaista epäili, että eniten kiroilevat joutuvat kärsimään karuun ulkoilmaan. Illan pimetessä myös tämä salaisuus ratkesi, kun Big Brother kutsui asukkaat jälleen sohville.

Nimon luettua Big Brotherin toimittaman putkipostin, kuului BB-talon kaiuttimista kivikkoon joutuvien asukkaiden nimet. Ensimmäisenä kuului Jennan nimen, joka tuupertui dramaattisesti sohvalta lattialle aloittaen hervottoman naurukohtauksen. Seuraa Jenna sai Nimosta, joka tuli kikattamaan Kartanon asukastoverinsa kanssa olohuoneen nurkkaan. Kolmas asukas Kiron Kivikkoon oli Jarno, joka antoi ylävitosia muille asukkaille.

Jarno otti joutumisensa Kiron Kivikkoon rennosti, eikä häntä tuntunut haittaavan yhtään. Jenna ja Nimo sen sijaan olivat hyvin tuohtuneita ja nauru oli vaihtunut itkuun. Valituksen saattelemana naiskaksikko pakkasi tavaroitaan muovisäkkeihin. Big Brother käski pakata mukaan alusvaatteita ja lämpimiä vaatteita ja jättämään ylellisyystavarat taloon.

Ilmeisesti naisasukkailla oli hyvin vähän lämpimiä vaatteita mukanaan, joka lisäsi stressiä. Ainakin Jenna sai lämpimiä vaatteita ainakin Andtelta. Kun Jarno, Jenna ja Nimo lähtivät tehtäväalueelle, muut asukkaat tsemppasivat lähtijöitä. Jenna ja Nimo parkuivat sen minkä ehtivät, eikä Jarnon rauhoittelu paljon auttanut. Tehtäväalueella oli nuotiopaikka, laavu ja kivikasoja. Ruoaksi oli tarjolla retkikeittimellä valmistettavia tuotteita.

Kiron Kivikossa oli voimassa BB-talon säännöt, mutta siellä oli myös lisäsääntöjä. Niihin kuuluivat mm. ne, etteivät Kiron Kivikon asukkaat saaneet huutaa tai muuten viestitellä tehtäväalueelta ja kivikasoihin ei saanut koskea ilman BB:n lupaa. Ajan mittaan Jenna ja Nimokin rauhoittuivat ja he juttelivat Jarnon kanssa rauhallisesti nuotion loimutessa.

Muut asukkaat jäivät nauttimaan BB-talon mukavuuksista ja Kartanon asukkaat saivat vielä pizzaa Big Brotherilta. Kiron Kivikossa olevat asukkaat eivät pysty osallistumaan BB-talon normaaliin toimintaan, eivät edes nimeämisiin, ellei Big Brother päästä asukkaita pois ennen nimeämisten alkamista.

Kiron Kivikosta voi päästä pois, jos asukas on parantanut tapansa. Nimeämiset järjestetään yleensä keskiviikkoisin.

Sääntöjen tulkinta tiukkenee BB-talossa - Kiron Kivikko ja kiroilukielto käyttöön tänään

Lue Big Brotherin ukaasit BB-nettisivuilta:
Tänään BB Extrassa: Asukkaille karu Big Brotherin päiväkäsky!
Big Brotherin päiväkäsky N:o 1
Kiron Kivikko kutsuu asukkaitaan

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.