Joukkueet valitsivat viikkotehtävän tuomitut

Tämän viikon häätöäänestykseen joutuvat asukkaat ratkaiseva viikkotehtävä käynnistyi torstaina. Ensimmäisenä iltana asukkaat joutuivat valitsemaan osatehtäviin osallistuvat asukkaat, eli tuomitut, jotka ovat vaarassa joutua häätöäänestykseen.

Asukkaat saivat uudeksi viikkotehtäväksi vankilateemaisen viikkotehtävän, jossa kummastakin joukkueesta yksi asukas on pomo ja muut ovat vankeja. Viikkotehtävä ei ole aivan normaali, sillä viikkotehtävässä osatehtäviä hävinneet joutuvat häätöäänestykseen, koska nimeämisiä ei ole. Voittajajoukkue toki saa valita, kummalla puolella BB-taloa se asuu ensi viikolla.

Viikkotehtävän panos paljastettiin asukkaille hieman viikkotehtävän alkamisen jälkeen. Asukkaat kutsuttiin sohville, jossa heille kerrottiin, että viikkotehtävien osatehtävien tulos riippuu pelkästään kolmen asukkaan - tuomittujen - suorituksesta. Viikkotehtävä koostuu kolmesta osatehtävästä ja jokaisen osatehtävän hävinneen joukkueen tuomittu joutuu häätöäänestykseen ja voittaneen joukkueen tuomittu on turvassa seuraavasta häätöäänestyksestä. Valitut tuomitut eivät jatka tämän jälkeen osatehtävien tekoja.

Se, mikä teki osatehtävien osallistujien valinnasta mielenkiintoista, oli se, että Kellari valitsee Kartanon osallistujat ja Kartano Kellarin osallistujat. Joukkueet saivat neuvotella keskenään, ketkä he laittavat tekemään osatehtäviä ja samalla vaaraan joutua häätöäänestykseen. Valittuja asukkaita ei saanut paljastaa toiselle joukkueelle ilman Big Brotherin lupaa.

Kartanossa oli pitkälti se henki päällä, että osatehtävien osallistujiksi haluttiin asukkaita, joiden he olettivat olevan heikkoja vastuksia. Toisaalta he halusivat myös mahdolliseen häätöäänestykseen asukkaita, joita siellä ei ole vielä ollut. Esimerkiksi Joni ehdotti Kellarista Annaa, vaikka Joni ja Anna ovat hyviä kavereita BB-talossa. Joni olisi halunnut myös Danin äänestykseen ja Danilla olikin kannatusta niin kauan, kun Jenna oli päiväkirjahuoneessa, mutta tämän jälkeen Kartanon asukkaiden mieli muuttui.

Kellarissa äänessä oli jälleen Jonathan. Jonathan halusi Kartanosta tuomituiksi asukkaita sillä ajattelumallilla, että hän olisi heitä vastassa häätöäänestyksessä. Tuulikista Jonathan varoitteli, ettei kannata häntä ottaa vastaansa häätöäänestyksessä, koska Tuulikki on selviytynyt äänestyksestä niin monta kertaa.

Lopulta joukkueet pääsivät kertomaan toisilleen, mitkä olivat heidän valintansa. Kartano ilmoitti, että he ovat valinneet Kellarista tuomituiksi Annan, Armin ja Jonnan. Kellarin valinnat Kartanon tuomituiksi olivat Joonas, Jussi K. ja Leyla. Nämä kuusi asukasta suorittavat siis viikkotehtävän osatehtävät ja ovat vaarassa joutua häätöäänestykseen.

Jo ennen tuomittujen valitsemista oli alkanut viikkotehtävään kuuluva jatkuva tehtävä, jossa asukkaiden on kannettava lusikalla hiekkaa BB-talon pihalta terassin seinästä löytyvään aukkoon, jossa on Riitta Väisäsen kuva. Pihalla on 333 kg hiekkaa ja eniten hiekkaa kantanut saa etua viikkotehtävän loppuratkaisuun.

Viikkotehtävään kuuluu myös rituaaleja, jotka on suoritettava hyvin. Aina Big Brotherin kuuluttaessa asukasta henkilökohtaisesti esimerkiksi päiväkirjahuoneeseen, on nimeltä mainitun asukkaan huudettava tämän jälkeen "Kyllä herra Big Brother".

Sireenin soidessa asukkaiden on järjestyttävä riviin ja pomon on suoritettava nimenhuuto joukkueelleen niin, että oman nimen kuullessaan asukkaan on huutettava "paikalla". Nimenhuudon lopuksi pomo huutaa oman nimensä ja sanoo heti perään "paikalla".

Viikkotehtävä päättyy sunnuntaina ja silloin myös selviävät häätöäänestykseen joutuvat asukkaat.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Häkkilinnut, jatkuva tehtävä – Riitta Väisänen, avain pakoon
Viikkotehtävä: Häkkilinnut, Jengit tuomiolle
Viikkotehtävä: Häkkilinnut, Tuomitut julki

Lue myös:
Asukkaista vankeja BB-vankilaan – viikkotehtävän häviäjät suoraan häätöäänestykseen (16.10.2014)
BB-talossa ei ole perinteisiä nimeämisiä tällä viikolla (15.10.2014)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.