Kartanon ja Kellarin väliset aidat kaatuivat, BB-talo yhdistyi

BB-kauden alusta asti voimassa ollut BB-talon kahtiajako Kartanon ja Kellarin välillä päättyi maanantaina. Aidat olivat poissa BB-talossa ja sen pihalla, kun asukkaat saapuivat hiihtotehtävää suorittamasta tehtäväalueelta.

Big Brother oli passittanut asukkaat iltapäivällä tehtäväalueelle suorittamaan palkintotehtävää Kartanon ja Kellarin välillä. Palkintotehtävässä asukkaiden piti hiihtää joukkueittain ja ratkaisevaa oli, kumpi joukkue pystyi ohittamaan toisen useammin tehtäväalueelle rakennetulla radalla.

Hiihto tapahtui niin, että joukkue hiihti yksillä suksilla, kuusi asukasta kerrallaan. Koska Kartanolla oli yksi asukas enemmän, piti Kartanon valita yksi asukas, joka ei suorita tehtävää, vaan pitää kipinävartiota tehtäväalueella. Kartanosta kipinävahdiksi ilmoittautui heti selkäkipuaan valitellut Tuulikki, joka on lähdössä myös Operaatio syysmyrskyyn tiistaina.

Saatuaan tehtävän asukkaat luulivat kilpailevansa bilepakista. Big Brother kertoi, että joukkueilla on pohjalla 50 pistettä ja jokaisesta ohituksesta saa viisi lisäpistettä. Kartanon Jenna oli kauhuissaan tehtävästä ja hän sanoi inhoavansa hiihtoa. Asukkaila ei ollut aavistustakaan, että he joutuvat hiihtämään tuntikaupalla, koska samaan aikaan BB-talossa purettiin Kartanon ja Kellarin välisiä aitoja.

Kartanon hiihtäminen oli yhtä tuskaa ja valitusta. Ryhmähenkeä ei ollut edes nimeksi ja Jenna ja Leyla johtivat valituskuoroa. Jussi K. oli epätoivoisen tehtävän edessä, kun hän kärkimiehenä yritti johdattaa joukkoaan eteenpäin. Kellarin hiihto sujui harmonisemmin Jonathanin käskyttäessä tahtia. Kellari ottikin heti johtopaikan ja ohitti kartanolaiset lukemattomia kertoja.

Juhlat yhdistymisen kunniaksi

Palkintotehtävää suoritettiin yli viisi tuntia ennen kuin Big Brother ilmoitti sen päättyneeksi. Kun asukkaat käskettiin pois tehtäväalueelta, Kartanon asukkaat kirmasivat innoissaan talon puolelle, kun he huomasivat aitojen kaikonneen. Kellarin asukkaat tulivat hitaasti tehtäväalueelta ja he eivät olleet uskoa aitojen poistuneen. Tajuttuaan asian, myös kellarilaisten keskuudessa nähtiin iloisia ilmeitä.

BB-talo oli nyt yhdistynyt yhdeksi taloksi, mutta asukkaiden oli vaikea tajuta sitä. Big Brother oli järjestänyt yhdistymisen kunniaksi juhlat, mutta juhlien aloitus oli vaisua. Vasta musiikin soittaminen ja alkoholin nauttiminen vapautti hieman tunnelmaa, mutta silti ilo ei ollut ylimmillään. Osaltaan varmasti vaisuun tunnelmaan oli myös hetkeä aiemmin päättynyt raskas tehtävä.

Kahtiajaon päättymisen yhteydessä poistuivat myös kahtiajakoa koskevat säännöt BB-talossa ja asukkaille oli tätä varten toimitettu sääntökirjan uusi painos. Maanantai toi myös hyviä uutisia Jennalle ja Danille, koska he pääsevät nyt yhteen noin neljän viikon eri puolilla asumisen jälkeen. Big Brother myös poisti Jennan ja Danin rangaistuksen ja Danin viimeinen varoitus ei ole enää voimassa, eli seuraavasta sääntörikkeestä Dani ei voi enää joutua suoraan häätöäänestykseen.

Jennan ja Danin kuhertelua nähtiinkin heti bileiden alusta lähtien. Pari myös varasi itselleen viekkäiset sängyt. Asukkaat pistetään nukkumaan yhteen makuuhuoneeseen, joka on entinen Kartanon makuuhuone.

Jako Kartanon ja Kellarin välillä kesti yli kahdeksan viikkoa. Osa asukkaista ei ole päässyt asumaan samalla puolella vielä kertaakaan tällä kaudella, mutta nyt siitä tuli mahdollista. Tosin tiistaina asukkaita pistetään jälleen erilleen, kun neljä asukasta lähtee suorittamaan enintään kuudeksi päiväksi Operaatio syysmyrskyä.

Juhlat BB-talossa jatkuivat yhdistymisen kunniaksi.

BB-talon kahtiajako päättyy tänään!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.