Kellari ei onnistunut vankilapaossa, Armi ensimmäisenä häätöäänestykseen

Vankilatehtävän ensimmäinen osatehtävä käytiin perjantaina, jossa ryhdyttiin ratkomaan häätöäänestykseen joutuvia asukkaita. Ensimmäisessä tehtävässa tuomitut asukkaat joutuivat karkaamaan Big Brotherazista.

Tällä viikolla häätöäänestykseen joutuvat asukkaat, jotka tulevat joukkueesta, joka on hävinnyt osatehtävän. Osatehtäviä on kolme, eli viikkotehtävän kautta häätöuhan alle joutuu kolme asukasta. Osatehtäviä suorittivat vain tuomitut, jotka vastapuolen joukkue oli valinnut ja vain he olivat vaarassa joutua häätöäänestykseen ja koko viikkotehtävä oli suurelta osin heidän vastuullaan.

Ennen ensimmäistä osatehtävää tuomituista piti ottaa tunnistuskuvat. Kuvat otettiin suoraan edestä ja sivulta ja käsissään asukkaat pitivät kylttiä, jossa näkyi heidän vankinumeronsa, nimi ja pituus. Kartanon Joonas oli eri mieltä omasta pituudestaan, sillä hänen mielestään hän oli 135 cm pitkä, mutta Big Brother oli kirjoittanut kylttiin 132 cm.

Ensimmäisessä osatehtävässä tuomittujen piti karata Big Brotherazian vankilasta Pako-sarjan hengessä. Jokainen tuomittu oli kytketty ketjulla puuhun lähtöpaikalla, josta heidän piti juosta hiekalla täytettyyn tunneliin ja raivata tiensä sen läpi. Tunnelin toisesta päästä piti hakea leipä, jonka sisään oli piilotettu rautasaha. Sahalla asukkaan piti lähtöpaikalla sata ketju poikki ja päästää itsensä vapaaksi.

Tehtävä käytiin viestityyliin. Kun ensimmäinen asukas oli saanut irrotettua itsensä ketjusta toinen asukas lähti suorittamaan tehtävää. Kartanon ja Kellarin asukkaat suorittivat tehtävän yhtä aikaa ja ensimmäisenä kaikki asukkaat vapaaksi saanut joukkue voittaisi tehtävän.

Big Brother oli rakentanut tehtäväradan tehtäväalueelle. Tehtävän suunnittelussa oli käynyt kuitenkin arviointivirhe. Joonasta varten oli tehty liian lyhyt ketju, eikä hän ylettynyt saamaan leipää itselleen. Tehtävä keskeytettiin ja asukkaat käskettiin ulos tehtäväalueelta. Ketjua pidennettiin, jonka jälkeen tehtävä aloitettiin uudelleen alusta.

Toisella yrityksellä tehtävä saatiin lopulta käyntiin. Kellarin Jonna otti tehtävässä johtoaseman, kun Kartanon puolella Joonaksella kesti kauan sahata ketju poikki. Seuraavaksi Kellarista tehtävää lähti suorittamaan Anna, joka ahersi tunnelissa kohtuullisen kauan, mutta hienosti hän tuli muiden asukkaiden kannustaessa leivän kanssa takaisin lähtöalueelle.

Myöhemmin liikkeelle lähtenyt Leyla kiri Annan johtoaseman lähes kiinni ja erityisesti sahaamisessa Leyla kunnostautui. Kellarin joukkueen Armi pääsi johdossa omalle vuorolleen, mutta Kartanon ankkurina ollut Jussi K. otti Armin nopeasti kiinni ja meni ohi. Sahaamisessa Jussi K:lla ei kauaa nokka tuhissut ja Kartano voitti ensimmäisen osatehtävän.

Anna yritti tsempata omaa joukkuettaan, vaikka tappio korpesikin silminnähden talon ilopilleriä. Kellarissa ryhdyttiin apeissa tunnelmissa miettimään, kenet he laittavat häätöäänestykseen, koska niin sanoivat viikkotehtävän säännöt. Armi ilmoittautui melkein heti vapaaehtoisesti menemään häätöäänestykseen. Jonna ja Anna sanoivat, että voivat keskustella ja äänestää äänestykseen menemisestä, mutta vapaaehtoisesti he eivät sinne mene.

Kartanon puolella äänestettiin, kenet he saivat vapauttaa viikkotehtävästä ja samalla pelastaa häätöäänestykseltä. Yksimielisesti Kartano päätti, että Leyla pääsee turvaan, mistä hän olikin ikionnellinen. Tuulikki sanoi, että Leyla oli hyvä pistää turvaan, sillä hän ei pärjäisi häätöäänestyksessä, joka otti Leylaa hieman päähän. Tuulikki myös suunnitteli, että Joonas vapautettaisiin toisen tehtävän jälkeen ja Jussi K. kilpailisi viimeisessä tehtävässä Jonnaa vastaan.

Sohvilla joukkueet paljastivat valintansa. Tuulikki sai ensin julistaa Kartanon turvassa olevan Leylan, jonka jälkeen oli Kellarin vuoro kertoa Armin joutumisesta häätöuhan alle. Kellarin joukkue hurrasi Armille ja Anna totesi, että Armilla on "munaa" ilmoittautua itse häätöäänestykseen ja Armilla on myös talon suurimmat pallit. Tähän Dani naureskeli, ettei Anna ole nähnyt kaikkien palleja.

Viikkotehtävä jatkuu sunnuntaihin saakka, jolloin ovat myös kaikki häätöäänestykseen joutuneet asukkaat tiedossa. Tämän kauden seitsemäs asukas häädetään sunnuntain Talk Show'ssa, joten häätöäänestyksestä ei tule kovin pitkää.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Viikkotehtävä: Häkkilinnut, Tunnistuskuvat
Häkkilinnut, ensimmäinen osatehtävä: Pako Big Brotherazista
Häkkilinnut, tuomio

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.