Kellari hävisi taas, Kartano parempi vetisessä päivätehtävässä

Viikkotehtävän suoritus jatkui lauantaina märissä olosuhteissa, kun asukkaat joutuivat tekemisiin veden kanssa. Uimaan asukkaiden ei kuitenkaan tarvinnut ryhtyä, vaikka kaulaa myöten piti veteen mennä. Tehtävä päättyi jälleen Kellarin pettymykseen.

Elämä BB-talossa jatkui Tommyn poistamisen jälkeen. Viikkotehtävän suoritus jatkui kolmatta päivää asukkaiden arvatessa kellonaikoja. Osa asukkaista oli pitänyt yöllä jälleen päivitystä niin Kartanossa kuin Kellarissa. Suorituksiin ei ollut vaikutusta edes aikaisen aamun tapahtumilla. Aamun tunteina Kellari tuntui olevan ajasta hieman paremmin tietoisia, mutta päivän mittaan Kartanokin alkoi päästä jälleen ns. hajulle.

Lauantaihin kuului myös päivätehtävä, kuten edellisinäkin päivinä. Tässä päivätehtävässä asukkaat joutuivat kellumaan tehtäväalueella olevissa sammioissa, joissa oli kylmää vettä ja joissakin myös jotain iljettävää ja olemaan siellä määrätyn ajan, jonka asukkaat joutuvat itse arvioimaan. Big Brother korosti ohjeissaan, ettei uimataitoa tarvita, mutta erityisesti Kellarin Annaa tehtävä huoletti. Annalle iski paniikki, että hän ei pysty suoriutumaan tehtävästä.

Kummankin puolen piti valita viisi asukasta suorittamaan tehtävää. Anna oli yksi Kellarin osallistujista, vaikka jännitys oli kovaa. Muut asukkaat tsemppasivat naista ja saivatkin rauhoittumaan ennen suoritusta. Jo totuttuun tapaan Kellarin johtaja Jussi otti homman haltuun - ainakin omasta mielestään. Jussi ohjeisti asukkaat kuinka toimia tehtävässä. Ero Kartanon valmistautumiseen oli merkittävä, joka on viikon aikana talon muissa toimissa myös havaittu.

Kartano sai aloittaa tehtävän suorittamisen. Tehtäväalueella asukkaat nousivat tasanteelle, josta he astuivat vesisammioihin. Yhdessä altaassa oli jääkylmää vettä, toisesta vedestä sai sähköshokkeja, kolmannessa oli vettä, jossa lillui nahkiaisia, neljännessä oli pahanhajuista mutaliejua ja viidennessä oksennuksen tuoksuista piimävelliä. Kussakin altaassa piti olla eri aika, jonka asukkaat arvioivat itse. Lähimmäksi oikein osunut joukkue voittaa päivätehtävän.

Osallistujat asettuivat sammioihin yksitellen. Suurin meteli nousi Jennan vuorolla, kun hänen piti mennä piimävellisammioon. Tehtäväalueella raikui kova kirkuna, joka on tullut tutuksi tältä naiselta BB:n alkupäivinä. Suorituksensa jälkeen asukkaat valittelivat kylmyyttä seisoessaan tasanteella vähissä vaatteissa. Big Brother oli toimittanut tehtäväalueelle pyyhkeitä, mutta asukkaat eivät jostain syystä niitä heti käyttäneet, vaikka sitä ei oltu erikseen kielletty.

Kellarin suoritusvuorolla jännitettiin eniten Annan suoritusta. Isällisesti johtaja Jussi tyynnytteli Annaa juttelemalla koko suorituksen ajan. Anna pystyikin mallikkaaseen suoritukseen ja vaikka ilmeet olivatkin sähköshokkisammiossa huvittavia, ei ylimääräistä huutoa kuulunut ja nainen suoritti tehtävän urheasti. Muutenkin Kellarin väki näytti onnistuvan tehtävässä hyvin, vaikka pidemmissä suorituksissa mentiin aika reilusti yliajalle. Lisäksi ainakin Tuijan kohdalla näytti käyneen niin, että hän meni sammioon ennen kuin BB sinne hänet käski.

Kellarin tappioputki sai jatkoa

Kun molemmat puolet olivat tehtävänsä suorittaneet, he jäivät odottamaan tehtävän tulosta. Jussi jatkoi ääneen johtamistaan Kellarin puolella ja puhetta tuli lähes tauotta. Kartanon puolella puolestaan huolestuttiin, soiko punainen puhelin päivätehtävän aikana. Jostain syystä Kartanon puolelta Neiti Aika oli suorittamassa tehtävää. Jäi hieman epäselväksi, oliko kartanolaisilta mennyt soitto tai soittoja ohi.

Päivätehtävän tulos julkistettiin illalla. Kellari oli toiveikas, että heitä vihdoin onnistaisi ja he voittaisivat päivätehtävän. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Kartano oli jälleen parempi, kuten kaikissa viikkotehtävän päivätehtävissä. Kartano oli Kellaria parempi kolmessa sammiossa ja kokonaisajassa 20 sekuntia parempi. Kartanon asukkaat saivat jälleen viikkotehtävää helpottavan palkinnon Big Brotherin. Kartanolaisille kerrottiin jälleen todellinen aika, kuten eilen ja heille annettiin myös mahdollisuus siirtää omaa aika-arviota seitsemän minuuttia eteen- tai taaksepäin.

Vaikka Kellarin tappioputki sai jatkoa, ainakaan välittömästi ei tappiomieliala vallannut heitä. Johtaja Jussi tsemppasi, että he sentään voittivat kahdessa sammiossa ja ero Kartanoon ei ollut suuri. Viikkotehtävän ratkaisu on vielä avoin, koska on vaikea arvioida, millainen on arvioinnin kokonaistilanne. Tuntuma kuitenkin on, että Kartano on niskan päällä.

Viikkotehtävä päättyy sunnuntaina.

Lue lisää BB-nettisivuita:
Päivätehtävä – Kello käy kellujille (BB-nettisivut)
Kello käy kellujille -tehtävän tulos

Lue myös:
Tommy on poistettu BB-talosta!
Asukkaille tiedotettiin Tommyn poistamisesta - asukkaat eivät yllättyneet

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.