Viikkotehtävän viimeisessä osassa testattiin tietoja muista asukkaista

Kauden ensimmäinen viikkotehtävä huipentuu sunnuntaina Kartanon tai Kellarin voittoon. Viikkotehtävän viimeisessä päivätehtävässä asukkaat joutuivat visaisen haasteen kimppuun.

Viikkotehtävien rytmiä on muutettu täksi kaudeksi ja viikkotehtävät ratkeavat tänä syksynä vasta sunnuntaisin. Ensimmäisessä viikkotehtävässä asukkaat ovat arvanneet aikaa, Kartanossa Neiti Aikana ja Kellarissa Käkikellona. Viimeisen vuorokauden aikana Kartano on ollut todella skarppina ja heidän arvauksensa ovat heittäneet usein vain muutamalla minuutilla ja ainakin kerran arvaus on osunut minuutilleen. Tosin vastavuoroisesti Markku taisi hieman sählätä yövuorollaan, kun hän epäonnistui puheluun vastaamisessa.

Kartanon puolella Käkikello on kukkunut ajoittain miten sattuu, mutta välillä hekin ovat osuneet ihan kohtuullisesti. Edelleen trendi tuntuu olevan, että johtaja Jussi haluaa Käkikellon kukkumiset menevän hänen mielensä mukaan, vaikka esimerkiksi Tuulikki tuntuu olevan paremmin kärryillä ajan kulusta.

Sunnuntaihin kuului myös päivätehtävä, jossa asukkaiden piti vastata Big Brotherin esittämiin kysymykset, jotka koskevat tämän kauden BB-asukkaita. Oikeilla vastauksilla asukkaat saisivat kerättyä kasaan koodin, jolla  avautuisi kassakaappi, jossa on palkintona voi vähentää viisi minuuttia vastapuolen arvauksesta. Kartanon ja Kellarin pitää valita kummaltakin puolelta kaksi asukasta suorittamaan tehtävää vuorollaan.

Kellarin asukasvalinnat osoittautuvat kimuranteiksi. Kahdesta valittavasta asukkaasta ei meinaa tulla yksimielisyyttä, sillä Jussi olisi selvästi halunut toiseksi suorittajaksi, vaikka sitä ei suoraan sanonutkaan. Jussi yritti saada tehtäväduon muutoksia viimehetkillä, mutta Tuulikki intti niin vahvasti vastaan, että Jussin oli tyytyminen päätökseen. Kellarista tehtävää lähtivät suorittamaan Armi ja Jonna. Kartanossa päästiin paljon helpommalla valinnoissa ja he päätyivät johtaja Jarnoon ja Jonathaniin.

Ensin suoritusvuorossa oli Kellari. Asukkaiden tehtävänä oli laittaa 16-tuntinen (16 asukasta) kello siten, että tuntiviisari asetetaan asukasta koskevaan kuka-kysymyksen ja minuuttiviisari kenelle-kysymyksen vastaukseen. Kassakaapin koodiin saatava numero tulee näiden numeroiden erotuksesta. Armi ja Jonna eivät osanneet vastata kaikkiin kysymyksiin oikein ja heille tuli vielä yksi laskuvirhe, jonka he kuitenkin onnistuivat korjaamaan. Kassakaappia ei kuitenkaan saatu väärien vastausten vuoksi auki. Tämä tiesi sitä, ettei Kellari voittanut yhtään päivätehtävää ensimmäisessä viikkotehtävässä.

Hetken päästä oli Kartanon vuoro suorittaa, edustajinaan Jarno ja Jonathan. Myös mieskaksikko vastasi väärin ja sai lukittua koodin syötön. Jarno ja Jonathan saivat vielä uuden mahdollisuuden, mutta loppuun asti hekään eivät päässeet, vaan aika loppui. Aikaa oli viisi minuuttia.

Viikkotehtävän ratkaisu tapahtuu kaksiosaisessa loppusuorituksessa, joista ensimmäinen osa suoritettiin iltapäivällä. Ennen loppusuoritusta asukkaat saivat kuulla, että Kartano oli ollut 12 kertaa parempi viikkotehtävän aikaisissa ajanarvauksissa. Tästä Kartano sai 12 minuuttia hyvitystä loppusuoritukseen.

Loppusuorituksen ensimmäisessä osassa kummankin puolen piti kirjoittaa liitutauluun mielestään sen hetkinen kellonaika. Aikaa ei saanut paljastaa ilman Big Brotherin lupaa. Kartano arvioi ajaksi n. kello 16.15.00, kun oikea aika oli 16.30. Kellarin arvaus oli samalla hetkellä 16.02.11, joten ohe ovat Kartanon hyvityksen jälkeen jäljessä 24 minuutia 58 sekuntia.

Toinen osa loppusuorituksesta tapahtuu kauden ensimmäisessä Talk Show -lähetyksessä tänä iltana. Tässä yhteydessä Kartano saa käyttää myös päivätehtävissä mahdollisesti voitetut helpotukset. Voittajajoukkue saa valita, asuuko se ensi viikon Kartanon vai Kellarin puolella.

Big Brother Talk Show tänään Subilla kello 21.00!

Artikkelia päivitetty 31.8.2014 kello 18.11: Kellarin arvaus lisätty.

Lue tehtävänanto BB-nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.