Kellari koki toisen tappion vankilatehtävässä - matematiikka tuotti tuskaa

Häätöäänestykseen joutuvien asukkaiden ratkominen jatkui lauantaina toisella osatehtävällä. Nyt tarvittiin päättelykykyä ja matemaattisia taitoja, jotka näyttivät olevan hyvin vaikeita sekä Kartanolle että Kellarille.

Armi oli joutunut ensimmäisenä häätöäänestykseen perjantain osatehtävän jälkeen. Lauantaina viikkotehtävään otettiin aikainen aloitus, kun BB-taloon tuli aamukuudelta Big Brotherin iskuryhmä, joka kävi tekemässä tupatarkastuksen ja ruumiintarkastuksen. BB-taloon tuli muutama mustiin pukeutunut henkilö, jotka kävivät herättämässä asukkaat ja veivät heidät tehtäväalueelle.

Asukkaat olivat hämmentyneitä yllätysvieraista, eivätkä asukkaat pistäneet juurikaan vastaan. Muutamilla asukkailla oli jotakin mutinaa, mutta yllättävän nopeasti ja hyvässä järjestyksessä asukkaat saivat vaatteet ja viikkotehtävän rekvisiitan päälleen ja pian oltiinkin tehtäväalueella.

Tehtäväalueella asukkaita peloteltiin koirilla, joita piteli heidän hoitajansa. Talosta asukkaat noutaneet henkilöt tekivät asukkaille ruumiintarkastuksen ja ottivat asukkaista luvun. Lyhyen ulkona olon jälkeen asukkaat päästettiin sisälle. Asukkaiden ollessa ulkona heidän tavaransa oli myllätty ja asukkaat joutuivat siivoamaan ennen kuin he pääsivät lyhyeksi aikaa takaisin nukkumaan.

Aamuista episodia muisteltiin iltapäivällä lähinnä hauskana kokemuksena ja sellaisia toivottiin lisää. Iltapäivällä asukkaat pääsivät myös toisen osatehtävän kimppuun. Siinä asukkaiden piti ratkoa koodi matemaattisia taitoja hyödyntäen ja lopulta irrottaa itsensä ja parinsa käsiraudoista rautasahalla. Voittajajoukkue voi vapauttaa toisen tuomittunsa suojaan häätöäänestykseltä ja hävinnyt joukkue joutuisi asettamaan toisen tuomittunsa häätöäänestykseen.

Matematiikka ja itsenäisyyspäivä tuottivat ongelmia

Toisen osatehtävän ensimmäisellä rastilla piti ratkaista laskutoimitus, josta aukeaisi koodilla lukko. Lukon avaamalla joukkue saisi käyttönsä ruuvimeisselin, jolla avattaisiin seuraavalla rastilla olevat laatikot. Laatikot sisältäisivät uuden koodin, jolla saa rautasaha käyttöön, jolla sahata joukkueen jäsenet irti käsiraudoista. Tehtävä päättyy, kun ensimmäinen joukkue pääsee painamaan nappia maalissa.

Ensimmäinen rasti tuotti molemmille joukkueille suurta päänvaivaa. Kartanon Joonas ja Jussi K. eivät tienneet Suomen itsenäisyyspäivää, joka oli lähtöarvona tehtävään. Kellarilla oli myös Suomen itsenäisyyspäivä lähtöarvona, mutta Anna tiesi sen. Kartano sai muut laskut laskettua, mutta tulos ei tullut oikeaksi, koska lähtöarvo ei ollut oikein. Kellarin Annalla ja Jonnalla tilanne oli puolestaan päinvastoin, lähtöarvo oikein, mutta muuten tuli laskuvirheitä.

Big Brother joutui auttamaan asukkaita ja Tuija ohjeisti asukkaita päiväkirjahuoneesta saamillaan ohjeilla, että tuomitut saivat lukea laskutoimituksen muille ja muut saivat sitten auttaa sen perusteella. Suomen itsenäisyyspäivä ei ollut monen muunkaan hallussa ja esimerkiksi Tuulikki ja Pertti sanoivat sen olleen 1918. Anna kuitenkin sanoi käyttäneensä 1917:a. Väärästä vuosiluvusta ei ollut ainakaan apua ja ratkaisu viipyi ja viipyi.

Lopulta Joonas ja Jussi K. saivat laskutoimituksen ratkaistua, kun Jussi K. tuurilla siirsi lukon koodia yhdellä eteenpäin ja lukko aukesi. Kartanolaiset saivat siirtyä seuraavalle rastille, josta he saivat koodin ja sahan käyttönsä, mutta ongelmat eivät olleet tässä. Sahatessa itseään irti heiltä katkesi sahan terä ja he jatkoivat loppuun lyhyellä terän pätkällä.

Kartano sai tehtävän loppuun katkenneesta terästä huolimatta. Kellarikin pääsi lopulta etenemään ensimmäiseltä rastilta ja Anna ja Jonna olivat avaamassa ruuvimeisselillä koodilaatikoita, kun Kartano pääsi maaliin. Pian tämän jälkeen Big Brother ilmoitti tehtävän päättyneeksi.

Tehtävän jälkeen Kellarin joukkueessa Anna ja Jonna ruotivat, mikä heillä meni vikaan laskutehtävässä. He olivat varmoja, että itsenäisyyspäivä oli oikein, mutta heti eivät keksineet laskuvirhettään. Lopulta Jonna tajusi, että he olivat suorittaneet plus- ja miinuslaskut väärässä järjestyksessä ja vastaus oli väärä.

Analysoinnin päätyttyä oli vaikeampien ratkaisujen aika. Kellarin piti päättää, joutuuko häätöäänestykseen Anna vai Jonna. Keskustelu käytiin pitkän kaavan kautta ja Anna oli sitä mieltä, että Jonna pärjäisi paremmin kolmannessa osatehtävässä, eikä hän haluaisi vaarantaa Jonnan menoa Operaatio syysmyrskyyn. Anna saikin kehut Jonnan ajattelemisesta ja muutenkin henkisestä kasvusta.

Äänestyksen jälkeen Anna kuitenkin päätettiin laittaa häätöäänestykseen ja Jonna yrittää pelastaa nahkaansa vielä seuraavassa tehtävässä. Joutuminen häätöäänestykseen sai Annan kyyneliin ja häntä yritettiin tsempata, ettei häätöäänestykseen joutuminen tarkoita automaattisesti kotiin lähtemistä. Armi muistutti, että hän on selvinnyt useasta häätöäänestyksestä.

Kartanossa pohdittiin puolestaan, kuka pelastettaisiin häätöäänestykseltä. Kartanon asukkaat päättivät pelastaa Joonaksen ja Jussi K. osallistuu vielä yhteen tehtävään. Yhtenä syynä, että Joonas pelastetaan oli Tuulikin mukaan se, että Joonas ei ole pärjännyt monissa tehtävissä ja Jussi K:lla olisi paremmat mahdollisuudet onnistua tulevassa tehtävässä.

Kolmas osatehtävä ratkaisee kolmanteen häätöäänestykseen joutuvan asukkaan sunnuntaina. Tämän jälkeen käynnistyy häätöäänestys, joka ratkeaa sunnuntai-illan Talk Show'ssa.

Tehtävänannot BB-nettisivuilta:
Häkkilinnut, toinen osatehtävä - Suuri pakoputki
Häkkilinnut, toinen osatehtävä - Suuri pakoputki, laskutehtävät
Viikkotehtävä Häkkilinnut, tuomio

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.