Kellari menossa murskavoittoon arkkivihollisten taistossa

Big Brotherin viides viikkotehtävä tällä kaudella on menossa vahvasti Kellarille. Kellari voitti perjantaina kaikki osatehtävät ja johtaa murskaavasti arkkivihollisten taistoa.

Perjantaina arkkivihollisten taistossa nähtiin kolme osatehtävää, joista kaksi oli samanlaisia liikuntatehtäviä ja yksi konsolilla pelattava tehtävä. Kellari oli voittanut torstaina ensimmäisen osatehtävän, kun arkkiviholliset kohtasivat konsolijalkapallon merkeissä. Pelaamisen lisäksi asukkaat pystyivät ansaitsemaan pisteitä lehdistötilaisuuksista ja vedonlyönnistä. Pisteitä voi menettää, jos ei käyttäydy viikkotehtävän ohjeiden mukaisesti uhoavasti.

Toinen osatehtävä oli liikunnallinen. Pelaajien piti itse saada pehmoleluja, joista sai pisteitä ja enemmän pisteitä saanut joukkue voittaa pisteen tästä tehtävästä. Pelissä pelaajat ovat kiinnitettynä joustavaan köyteen, jonka päässä pehmolelut odottavat. Juuri ratkaisevalla hetkellä köysi vetää pelaajaa taaksepäin, joten tehtävässä auttaa nopeus, voima ja massa.

Arkkivihollisista ensimmäisinä tähän tehtävään arvottiin Jonathan ja Jarno. Ennen tehtävää lehdistötilaisuudessa uhosi vain Jonathan, sillä Jarno kieltäytyi uhoamasta, koska häneltä se ei tullut luonnostaan. Muut Kellarin asukkaat kritisoivat Jarnoa, ettei hän suorittanut viikkotehtävää kunnolla, mutta tästä huolimatta he uskoivat Jarnon voittavan Jonathanin. Itse tehtävässä Jarno voitti Jonathanin ja Jarno kuittailikin Jonathanille, että toiset ne vaan puhuu ja uhoaa.

Uudestaan saman tehtävään päästiin käsiksi hetken kuluttua. Tällä kertaa suorittajiksi arvottiin arkkiviholliset Anna ja Nimo. Naiset olivat sisäistäneet tehtävän idean kohtalaisen hyvin ja he suorittivat keskinäistä uhoamista hyvin jo tehtävähuoneessa, joka oli arkkivihollisten pukuhuone. Lehdistötilaisuudessa Annalla oli monipuolisempi repertuaari, mutta molemmat keskittyivät pääsääntöisesti uhoamiseen, eikä toisen mollaamiseen.

Pelissä Nimo oli selvästi parempi ja isompikokoisuus oli Nimon valtti, vaikka hän itse olikin pelin jälkipuinneissa asiasta eri mieltä. Annaa harmitti, ettei pystynyt auttamaan joukkuettaan. Tuulikki lohdutti Annaa ja jo ennen tehtävää Tuulikki oli kehunut Annaa asenteesta tehtävää kohtaan ja pokan pitämisestä lehdistötilaisuudessa. Jonia puolestaan harmitti, että hänen mielestään ei olisi pitänyt veikata Annaa tehtävän voitosta, josta mies suuttui Jonathanille. Jonathan heitti Jonille takaisin, että Joni olisi voinut sanoa tästä ennen veikkauksen tekoa, eikä olla hiljaa.

Päivään sisältyi vielä kolmas osatehtävä, joka pelattiin konsolilla. Lajina oli tennis, johon arvottiin Dani ja Jenna. Talon toisena parina tutuksi tullut kaksikko oli viikkotehtävässä jättänyt uhoamisen vähemmälle ja he ovat keskittyneet söpöilyyn kaltereiden läpi. Tehtävähuoneessa valmistautuessaan pusuttelu oli uhoamista tärkeämpää, vaikka pienimuotoista uhoamista nähtiinkin. Lehdistötilaisuus sentään hoidettiin kunnialla, vaikka Nimon ja Annan kaltainen viihdyttävä show siitä ei tullut.

Tenniksessä Dani aloitti vahvemmin, mutta Jenna sai käsityksen, kuinka peliä piti pelata. Tämän jälkeen Jenna vei pelin toisensa jälkeen ja lopulta pikapelin lukemin 3-0. Lopputulos herätti spekulaatioita, oliko Dani aivan tosissaan, sillä Dani supatteli ennen peliä ainakin Nimon kanssa. Nimo kehoitti Dania häviämään, jotta Kellari voittaisi. Danin tappio tiesi sitä, että Kellari on voittanut kaikki osatehtävät ja veikannut niissä vieläpä oikein. Kartanolla ei ole yhtään voittoa ja heillä on mennyt vain yksi veikkaus oikein.

Viikkotehtävä on siis vahvasti menossa Kellarille. Vielä ei ole tiedossa, kuinka lehdistötilaisuuksien pisteet on jaettu ja miten pistevähennyksiä on tehty. Ainakin Jenna ja Dani on pistänyt täysin läskiksi osatehtävien ulkopuolella söpöilyllään. Tällä ei ole välttämättä suurta vaikutusta, koska he ovat eri puolella arkkivihollispari ja todennäköisesti heillä on yhtä suuret vähennykset.

Viikkotehtävä päättyy sunnuntaina.

Perjantain tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Arkkiviholliset – Piuhat kireelle
Piuhat kireelle -ohje
Arkkiviholliset – Digitaalinen taisto

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.