Kellarin ylivoima jatkuu - Onko Kartanolla enää mitään toivoa?

Viikkotehtävän tilanne näyttää Kartanon kohdalta lohduttomalta. Joukkue ei ole voittanut yhtään osatehtävää, eikä veikkauksetkaan ole osuneet yhtään sen paremmin. Viikkotehtävän voitto on vahvasti Kellarin näpeissä, mutta Big Brotherilla on aina viimeinen sana sanottavanaan.

Kartanon joukkue on hävinnyt Arkkivihollinen-viikkotehtävässä osakilpailun toisensa perään. Ennen lauantaita asukkaat ovat suorittaneet neljä osatehtävää, joista kaksi on ollut liikunnallisia ja kaksi konsolipelejä. Kellari on vienyt tehtävistä voitot ja veikannut myös voittajan oikein. Kartano on toistaiseksi saanut vain yhden pisteen veikattuaan yhdessä tehtävässä voittajan oikein, vaikka he hävisivätkin tehtävän.

Lauantai alkoi rauhallisesti ja tehtävien pariin päästiin vasta iltapäivällä. Päivän ensimmäinen tehtävä suoritettiin BB-talon pihalla Kartanon puolella. Tehtävä oli tuijotuskilpailu, johon arvottiin osallistujiksi Joni ja Janne. Kaksikon oli istuttava pihalla vastakkain ja heidän päähänsä asetettiin panta ja kupu. Pannan ja kuvun tarkoituksena oli rekisteröidä asukkaiden pään liike ja jokaisesta pään liikkeestä tuli virhepiste. Vähemmän virhepisteitä saanut asukas voittaisi tehtävän ja pisteen omalle joukkueelleen.

Jonin ja Jannen tavoitteena oli siis olla paikoillaan mahdollisimman vähin virhepistein. Jos keskeyttäisi tehtävän, vastustaja voittaisi automaattisesti. Kummallakin oli avustaja vastapuolen joukkueesta, joiden tarkoitus oli vaikeuttaa tehtävää. Kun Big Brother antoi luvan, avustajat yrittivät häiritä avustettavaansa mm. heiluttamalla haisevaa kalaa tämän naaman edessä. Jonin avustaja oli Jenna ja Jannen avustaja oli Dani. Ennen häirintäurakkaansa Dani ja Jenna keskittyivät vain toisiinsa pussailemalla ja halailemalla, vaikka heidän pitäisi olla arkkivihollispari viikkotehtävässä.

Janne oli paljon vakaampi tuijotustehtävässä, eikä miehelle kertynyt virhepisteitä ilmeisesti yhtäkään. Jonilla ei ollut yhtä helppoa, sillä Jenna oli hyvin aktiivinen avustaja ja yritti kaikin mahdollisin keinoin vaikeuttaa Jonin urakkaa. Häirinnästä huolimatta Joni selvisi tehtävästä yllättävän hyvin, vaikka joutuikin taipumaan, kuten kaikki aiemmat joukkuetoverinsa. Jonin puolustukseksi on tosin sanottava, ettei Dani läheskään yhtä pontevasti vaikeuttanut Jannen suoritusta.

Kellari pääsi juhlimaan voittoa myös seuraavassa tehtävässä, kun tasapainoradalla vastakkain olivat Tuija ja Andte. Heidän lehdistötilaisuutensa meni alatyyliseksi ja siinä käytiin läpi Tuijan ja Andten alapään varustus ja Tuijan rintavarustus. Osallistujien haastattelut menivät nokitteluksi, josta kellarilaiset pahastuivat, kun Kartanon asukkaat eivät kestäneet Kellarin vastaheittoa. Kyseisessä tilanteessa Kellari kysyi Tuijan alapään löysyydestä, kun aiemmin Kartano oli viitannut Andten "katkarapuun".

Itse tehtävässä Tuijan ja Andten piti suorittaa tasapainorata, jonka päässä odotti pallo, joka piti tuoda lähtöpaikalle. Nopeampi asukas voittaisi tehtävän ja toisi pisteen joukkueelleen. Toinen arkkivihollisparista sai häiritä toista suorituksen aikana heittämällä tätä pehmopalloilla tai ampumalla vesipyssyllä. Tasapainoradalla oli myös esteitä, joista pienemmistä piti mennä yli ja suuremmista ali.

Tuija aloitti tasapainotehtävän ja aluksi hänellä oli suuria vaikeuksia. Tuija joutui aloittamaan monta kertaa uudestaan, sillä radalta putoamisen jälkeen asukkaan aloittaa rata alusta. Lopulta Tuija löysi rytmin ja hän pääsi hakemaan pallon ja palaamaan lähtöpaikalle. Aikaa paloi yli kahdeksan minuuttia. Andte oli suorituksessaan kettärämpi ja nopeampi. Edes Tuijan häiritsemisyritykset eivät haitanneet ja Andte sai suoritettua radan alle puoleentoista minuuttiin.

Viimeinen pari saatiin suorittamaan osatehtäväänsä lauantai-iltana. Joonas ja Armi pääsivät pelaamaan autopeliä konsolilla. Kenties tältä parilta nähtiin viikkotehtävän parhaat uhopuheet lehdistötilaisuudessa, ainakin Joonas oli aivan elementissään pitäessään omaa pressiään. Pelin sai aloittaa Armi, mutta näki selvästi, että Armi ei ollut paljon konsolipelejä, saati autopelejä pelannut. Autoa oli vaikea hallita ja Armin suorituksen kruunasi aivan lopussa seinään ajo suoralla. Joonas oli paljon tottuneempi pelaaja ja hän kukistikin Armin helpohkosti.

Kaikki osatehtävät päättyivät siis Kellarin voittoon ja arvauksetkin menivät pääsääntöisesti vain Kellarilla oikein. Kartanon ainoa toivo on, että heidän lehdistötilaisuutensa menivät paremmin, mutta tämä on Big Brotherin käsissä. Big Brother kertoi eilen yhdessä tehtäväkirjeessä, että paremmat uhopuheet pitänyt joukkue saa viikkotehtävän voittoa helpottavan palkinnon. Se, mikä se on, ei ole vielä tiedossa.

Viikkotehtävä ei ole vielä päättynyt, vaikka kaikki arkkivihollisparit ovat tehtävänsä suorittaneet. Todennäköisesti sunnuntaille on suunniteltu joku viikkotehtävän huipentava tehtävä, jolla saattaa olla ratkaiseva vaikutus lopputuloksen kannalta. Joka tapauksessa Kellari lähtee viikkotehtävän viimeiseen päivään ylivoimaisesta johdosta, mutta mikään ei ole varmaa BB-talossa.

Lauantain tehtäväkuvaukset BB-nettisivuilla:
Arkkiviholliset - Tuima tuijotus
Tuima tuijotus -ohje
Arkkiviholliset - Syvä kyykky
Syvä kyykky -ohje

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.