Uhoamista ja konsolipelaamista viikkotehtävässä

BB-asukkaista tulee tällä viikolla arkkivihollisia toista joukkuetta vastaan. Arkkiviholliset pelaavat toisiaan vastaan pareittain konsolipelejä ja uhoamisen jalolle taidolle on tällä viikolla kysyntää.

Big Brother muodosti Kellarin ja Kartanon asukkaista pareja, jotka ovat viikkotehtävän ajan arkkivihollisia toisilleen. Kaikki kommunikointi arkkivihollisten välillä on oltava uhoamista, eikä arkkivihollista tarvitse puhutella kohteliaasti. BB-talon sääntöjä on tietenkin noudatettava, eikä niitä saa rikkoa viikkotehtävän aikanakaan. Viikkotehtävän onnistumisen kannalta on tärkeää, että muistaa kehua itseään toisen joukkueen kanssa kommunikoidessa.

Asukkaille toimitettiin viikkotehtävää varten rekvisiittaa ja asukkaiden oli luotava itselleen hahmo showpainihengessä. Asukkaat saivat valita BB:n toimittamasta rekvisiitasta haluamansa, mutta myös omia vaatteita saa käyttää. Ennen viikkotehtävän alkua asukkaat kuvasivat toisistansa ns. pressikuvat.

Viikkotehtävään kuuluu myös tehtäviä, joka tarkoittaa konsolipeleillä pelaamista. Joukkueet pelaavat arkkivihollispareina toisiaan vastaan Big Brotherin määrääminä ajankohtina tiettyjä pelejä. Asukkaat ansaitsevat joukkueelleen pisteen voittamalla pelin tai arvaamalla lopputuloksen oikein. Joukkueet päättävät aina ennen jokaista peliä, voittaako Kartano vai Kellari ja omaa joukkuetta vastaan voi veikata.

Lisäpisteitä voi saada myös ennen peliä pidettävistä lehdistötilaisuuksista. Peliin osallistuvat asukkaat pitävät puheen ennen peliä ja Big Brother arvioi, kumpi piti paremman puheen. Paremman puheen pitänyt joukkue saa pisteen. Parhaimmillaan voi yhdestä pelistä ansaita kolme pistettä, jos pitää paremman puheen, voittaa pelin ja arvaa voittajan oikein. Pisteitä voi myös menettää, jos ei käyttäydy viikkotehtävän ohjeiden mukaisesti.

Ensimmäisessä pelissä asukkaat pelasivat konsolilla jalkapalloa. Osallistujat arvottiin ja ensimmäisenä pelaamaan pääsivät Kartanosta Jonna ja Kellarista Leyla. Jonnalla oli suuria vaikeuksia pelin kanssa, koska Jonna ei ollut ennen pelannut Xboxilla. Leylallakaan ei ollut paljon kokemusta, mutta nainen oli päässyt jo keskiviikkona pelaamaan konsolilla kerran. Jonnan vaikeudet tiesivät sitä, ettei meteliä ja kiroamista olohuoneesta puuttunut.

Vasta aivan lopussa Jonna sai hieman pelin juonesta kiinni, mutta Leyla oli jo karannut 4-1 -johtoon, jotka olivat loppunumerot. Kellari voitti siis ensimmäisen pelin. Pelin jälkeen Jonna sadatteli Jonathanin ja Tuijan kanssa, kuinka vaikeaa pelaaminen oli ja hän ei olisi missään nimessä halunnut pelata ensimmäisenä. Jonna antoi myös kritiikkiä omalle joukkueelle, että he olivat veikanneet Jonnan voittoa, vaikka hän itse oli 150 %:sti varma, että hän häviää.

Kellari voitti siis ensimmäisen pelin ja johtaa viikkotehtävää. Lopputuloksen arviointi on kuitenkin vaikeaa, koska lehdistötilaisuuksien puheiden pisteet kerrotaan myöhemmin ja virhepisteetkin selvinnevät vasta sunnuntaina, jolloin viikkotehtävä päättyy.

Viikkotehtävän arkkivihollisparit:

Jenna ja Dani
Armi ja Joonas
Anna ja Nimo
Joni ja Janne
Leyla ja Jonna
Tuija ja Andte
Jarno ja Jonathan

Lue tehtävänannot BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä - Arkkiviholliset
Arkkiviholliset - Naamat taululle
Arkkiviholliset – Konsolikamppailu

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.