Kiekkohuumaa BB-talossa konsolilla ja pöytälätkässä

Kartano ja Kellari pääsivät kisaamaan toisiaan vastaan jääkiekossa konsolilla ja pöytälätkässä. Asukkaat kilpailivat arvokkaasta palkinnosta kolmihenkisin joukkuein.

Asukkaat ottivat uuden päivätehtävän innokkaasti vastaan. Joukkeiden piti arpoa kolmihenkiset joukkueet keskuudestaan. Kolmen arvotun asukkaan piti haastaa vastustajajoukkueesta asukkaat konsoli- tai pöytälätkään. Arvottu asukas ei saanut valita toista arvottua asukasta. Kartanon asukas haastoi Kellarin asukkaan konsolipeliin ja Kellarin asukas haastoi Kartanon asukkaan pöytälätkään.

Kartanolaiset arpoivat osallistujiksi Armin, Jannen ja Tuijan. Armi haastoi vastaansa Leylan, Janne Danin ja Tuija Jarnon. Kellarilaiset arpoivat osallistujiksi Nimon, Joonaksen ja Jennan. Nimo haastoi pöytälätkään Jonin, Joonas Tuulikin ja Jenna Annan. Joonas joutui kuitenkin vaihtamaan haastajakseen Jonnan, koska Tuulikki oli sairaana ja Big Brother käski Tuulikin lepäämään.

Lätkäottelut käytiin yhtä aikaa niin, että Kartanon puolella pelattiin konsolilla ja Kellarin puolella pöytälätkää. Pelien ajaksi haastetut vastapuolen asukkaat siirtyivät aidan toiselle puolelle. Pöytälätkässä Kartanon Jonna ja Anna voittivat vastustajansa ja Nimo ja Joni pelasivat tasan. Konsolipelissä Kellari voitti kaikki pelit.

Pistelasku BB-lätkässä sujui niin, että voitosta joukkue sai kaksi pistettä ja tasapelistä kummallekin tuli piste. Pöytälätkässä pelattiin 15 minuuttia ja konsolipelissä kolme erää viiden minuutin pituisin erin. Otteluiden päätyttyä Kellari voitti pistein 7-5 ja joukkue on oikeutettu arvokkaaseen palkintoon, jonka asukkaat veikkasivat olevan tehtävässä käytetyn pelikonsolin.

Päivätehtävän jälkeen asukkaat keskustelivat tehtävästä. Moni asukas olisi mielummin pelannut pöytälätkää kuin konsolia, koska konsolipeliä pidettiin vaikeana. Viimeisimmissä tehtävissä sivuroolissa ollut Anna pääsi loistamaan voittamalla Jennan ja nainen saikin ansaitut kehut. Anna sanoikin pelanneensa pöytälätkää joskus lapsuudenkodissaan. Toista ääripäätä edustivat Nimo ja Joni, jotka näyttivät 0-0 -nyhjäyksessään siltä, etteivät koskaan olleet nähneetkään pöytälätkää.

Tehtävän aikana peleihin osallistumattomat asukkaat eivät saaneet vaikuttaa peliin esimerkiksi koskettamalla pelaajia. Kannustus oli kovaa ja etenkin Kartanon pelaajat antoivat pöytälätkässä pelaajille paljon ohjeita, vaikka näin ei olisi saanut tehdä. Kartano lisäksi väitti, että Kellarin puolella koskettiin pöytälätkäpeliin ja sitä pidettiin sääntörikkomuksena.

Palkintona Kellarin asukkaat saivat kukin 50 euron lahjakortit verkkokauppaan. Hetkeä myöhemmin Kellarin asukkaat saivat lisää syytä iloon, kun Big Brother toimitti heille heidän eilen voittamansa bilepakin ja terveystuutin. Ennen palkinnon luovutusta asukkaat spekuloivat, viedäänkö Kellarilta jälleen palkinto johonkin rangaistukseen vedoten.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan BB ilmoitti lähettämässään kirjeessä, että kellarilaisille varastohuone oli auki. Bilepakki sisälsi myös monen kaipaamaa tupakkaa ja ilo nousi ylimmilleen. Ilta jatkui mukavissa tunnelmissa ainakin Kellarin puolella.

Lue myös:
Päivätehtävä: Lätkähaasteet (BB-nettisivut)
Palloja imutellen palkintoa kohti (22.9.2014)
Palkintotehtävässä Kartanolle kolme voittoa ja karvas pettymys - Kellari vei arvonnan (23.9.2014)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.