Musiikilliset kyvyt valloilleen BB-talossa Orkestereiden ottelussa

BB-talon asukkaat pääsevät esittelemään musiikillisia taitojaan uusimmassa viikkotehtävässä. Asukkaat pääsevät tekemään musiikkivideon, kun orkesterit ottelevat vastakkain.

Ennen kuin asukkaat pääsivät suorittamaan kolmatta viikkotehtävää, järjestettiin BB-talossa nimeämiset. Tällä kertaa nimeämiset olivat oikeat ja asukkaat nimesivät keskuudestaan asukkaat toiseen häätöäänestykseen. Häätöäänestys ei ole vielä käynnissä, eikä niiden tuloksia ole kerrottu asukkaille eikä katsojille.

Kun ikävä viikkorutiini saatiin alta pois, alkoi uusi viikkotehtävä. Viikkotehtävä sai asukkaat iloisiksi, sillä musiikillinen Orkestereiden ottelu oli kaikkien mieleen. Asukkaiden tehtävänä on muodostettava Kartanon ja Kellarin bändi, tehdä oma biisi ja saada aikaan musiikkivideo. Se, kumman tuotos on enemmän yleisön mieleen nettiäänestyksessä, voittaa viikkotehtävän. Tuttuun tapaan voittanut joukkue saa valita, kummalla puolella taloa asuu ensi viikolla.

Joukkueet saivat suunnitella biisiään alusta asti BB-talon tehtävähuoneessa, jonne oli rakennettu musiikkistudio. Aluksi joukkueet saivat kuulla biisinsä taustan, jonka Kartano sai valita kolmesta vaihtoehdosta ja Kellari kahdelle jäljelle jääneestä. Samalla joukkueet saivat aloittaa alustavan suunnittelun mm. kappaleen genrestä ja heidän piti määritellä bändin keulakuva.

Kartanon joukkueessa Jonathan, Jussi ja Jonna ottivat päävastuun suunnittelussa. Kolmikko oli niin aktiivinen, että muilla suunnittelussa jäi vähäisempi rooli. Tästä ainakin Anna valitti, joka useaan otteeseen yritti saada ääntänsä kuuluviin ideoinnissa, mutta harvoin hän pääsi ääneen. Annan olisi pitänyt rohkeammin käyttää ns. kyynärpäätaktiikkaa.

Kartanon joukkueen bändin nimeksi tuli Moorismoor. Heidän biisinsä oli hyvin yksinkertainen ja se perustui yhden kertosäkeen ympärille ja siinä on vaarana, että se jää soimaan päähän. Kappaletta hehkutettiin suunnittelusession jälkeen Kartanon tupakkapaikalla. Biisiä sai suunnitella kirjoittamalla riimejä paperille. Mitään muuta tehtävähuoneessa ei saanut kirjoittaa.

Viikkotehtävän suoritus sujui kuitenkin hyvin verrattuna, joka ei saanut oikein mitään aikaiseksi. Ensinnäkin Kellari kinasteli, minkä taustan he valitsevat ja he vaihtoivat lopulta Jarnon yksinään valitseman taustan toiseen, jota suuri osa kannatti. Kellari suunnitteli valitsemaansa taustaan Andten joikaamista, mutta suunnittelussa se jäi taka-alalle ja loppuvaiheessa sitä suunniteltiin vain taustalle, jos sinnekään.

Kun Kellarin harjoitusaika päättyi, tunnelma tehtävähuoneessa oli kuin luovuttaneilla. Oikein ketään ei kiinnostanut ja Markku naureskeli, että tätä menoa jatketaan Kellarissa. Myös Dani naureskeli matkalla Kellarin huoneistoon, että Kartanolla oli sentään sanoja laulussaan. Jarno olisi halunnut, että asukkaat olisivat itse saaneet tehdä taustat biisiinsä ja aiemmin mies valitteli, ettei mitään keksi tiukoissa aikarajoissa. Torstaina kummallakin joukkueella oli ollut kaksi tuntia suunnitteluaikaa.

Viikkotehtävän tarkasta aikataulusta ei ole tietoa muuta kuin, että viikkotehtävä päättyy sunnuntaina. Voisi kuvitella, että viikkotehtävän tulos selviää sunnuntain Talk Show'ssa.

Lue tehtävänannot BB-nettisivut:
Viikkotehtävä - Orkestereiden ottelu
Orkestereiden ottelu - Riimit paperiin

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.