Neiti Aika ja Käkikello kilpailevat tarkimmasta ajantajusta ensimmäisessä viikkotehtävässä

Ajan arviointi on tämän kauden ensimmäisen viikkotehtävän aiheena. Kartanon ja Kellarin asukkaiden on osattava arvioida, mikä on oikea kellonaika viikkotehtävän ajan.

Tällä kaudella viikkotehtävät käydään torstaista sunnuntaihin aikaisempien kausien alkuviikon sijaan. Viikkotehtävissä asukkaat talon eri puolilla kilpailevat toisiaan vastaan ja voittajapuoli voi vaihtaa sunnuntaina tehtävän ratkettua puolta talossa.

Ensimmäisessä viikkotehtävässä asukkaat arvaavat aikaa, mitä kello kullakin hetkellä on. Toinen talon puolisko toimii Neiti Aikana, jonka on ilmoitettava punaiseen puhelimeen kulloinenkin kellonaika, kun Big Brother soittaa puhelimeen. Toinen puoli toimii Käkikellona, jonka on kukuttava tasatunnein ympäri vuorokauden tehtävän loppuun saakka. Myös puheluita voi tulla milloin tahansa sunnuntaihin saakka.

Kartanosta tuli arvonnan jälkeen Neiti Aika. Neiti Ajan tehtävänä on siis vastata puhelimeen sen soidessa ja kerrottava kellonaika esimerkiksi näin: "Kello on 20.27 ping". Aika on ilmoitettava 24-tuntisessa muodossa. Neiti Aikana toimii yksi asukas kerrallaan ja hänen on oltava pukeutuneena Neiti Ajan vaatteisiin ja peruukkiin, kun hän vastaa puhelimeen. Jos Neiti Aika ei ole oikeassa varustuksessa tai hän myöhästyy puhelusta, suoritus on hylätty.

Kellari toimii siis Käkikellona ja myös Käkikellolla on omat varusteet, jotka on oltava päällä, kun käki kukkuu. Kukkuminen tapahtuu, kun asukkaiden mielestä on tasatunti. Käkikello on 24-tuntinen, eli esimerkiksi iltapäivällä kello viisi Käkikello kukkuun 17 kertaa.

Viikkotehtävän onnistuminen lasketaan siitä, kumpi puoli on lähempänä arvauksessaan. Tehtävän alku osoitti, että heitot voivat olla helpostikin puoli tuntia tai enemmän suuntaan tai toiseen, vaikka välillä asukkaat ovat onnistuneet arvaamaan vain minuuttien päähän. Yhtään täsmälleen oikeaa arvausta ei ensimmäsenä iltana ole tullut.

BB-kauden ensimmäiseen viikkotehtävään kuuluu myös päivätehtäviä. Näistä asukkaat voivat ansaita loppusuoritusta helpottavia palkintoja onnistuessaan päivätehtävissä. Ensimmäisenä päivänä asukkaat joutuivat syömishaasteen kimppuun, kun asukkaille oli toimitettu herkkuja ja vähemmän herkkuja syötäväksi.

Asukkaiden on pidettävä huolta ajantajustaan. Kellari ja Kartano voivat seurata toisiaan, miten he suorittavat omaa osaansa tehtävästä ja käyttää tätä hyödyksi. Aina Big Brotherin soittaessa Kartanoon, on Neiti Ajan ilmoitettava aika kuuluvalla äänellä ja Kellarissa Käkikellon on myös kukuttava kuuluvasti. Big Brother on ainakin tehtävän alussa auttanut asukkaita vilauttamalla oikeaa kellonaikaa talon tv-ruuduissa aina silloin tällöin.

Lue tehtävänannot BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä – Ajan hermolla
Viikkotehtävä Ajan hermolla: Neiti Aika
Viikkotehtävä Ajan hermolla: Käkikello

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.