Viikkotehtävässä tunnelma kiristyy Kellarin puolella

Tämän Big Brother -kauden ensimmäinen viikkotehtävä käynnistyi torstaina. Perjantaina havaittiin ensimmäiset merkit tunnelman kiristymisestä Kellarin puolella.

Asukkaiden ensimmäisenä viikkotehtävänä on veikata oikeaa aikaa. Kartanon asukkaat toimivat Neiti Aikana ja ilmoittavat Big Brotherille sen hetkisen ajan, kun BB soittaa talon punaiseen puhelimeen. Kellarin asukkaat toimivat Käkikellona, jonka on kukuttava, kun kellarilaisten mielestä tasatunti on täyttynyt.

Kartanon väki on ollut pääsääntöisesti paremmin kartalla kellonaikojen suhteen, kun Big Brother on soittanut punaiseen puhelimeen. Kartano sai vielä torstai-iltana etumatkaa, kun he voittivat päivätehtävän, jossa he saivat kaventaa omaa heittoansa arvioissa seitsemällä minuutilla tai kasvattaa Kellarin eroa vastaavalla määrällä.

Vaikka Kellarissa ollaankin oltu hieman hukassa ajan suhteen, ei se ole koskenut kaikkia. Tuulikki on tuntunut olevan hyvin perillä ajan kulusta ja hän on ollut myös huolissaan siitä, että Käkikello on kukkunut ajallaan. Valitettavasti Tuulikki ei ole saanut ääntänsä kovin hyvin kuuluville, vaan Kellarin johtaja Jussi on hyvin usein jyrännyt Tuulikin mielipiteen.

Kun Tuulikkia ei ole kuunneltu, hän ei ole jäänyt tyrkyttämään omaa mielipidettään, vaikka onkin tuonut sen esiin kellonajoista keskusteltaessa. Jussi on sen sijaan pitänyt päänsä ja saanut tukea myös Kellarin nuoremmilta naisilta, kuten esimerkiksi Nimolta. Totuus on ollut se, että Jussi on yleensä ollut enemmän pielessä kuin Tuulikki.

Jussi on pitänyt johtajastatuksellaan langat käsissään ja hänen autoritäärinen johtamistapansa on aiheuttanut kränää kellarilaisten keskuudessa. Etenkin Tommy ja Jussi ovat olleet sanaharkassa tehtävien suorittamisesta. Riitaa tuli jo torstain syömispäivätehtävästä, jossa Jussi jankkaamalla jankkasi, kuinka hyvin hän suoriutui tehtävästä, eikä ketään muuta olisi voinut valita ratkaisevaan tehtävään. Tommy tuntui ottaneen nokkiinsa, sillä hän uskoi pärjäävänsä ratkaisevassa tehtävässä, mutta Jussin mielestä Tommy ei tuonut halukkuuttaan osallistua tehtävän tarpeeksi ponnekkaasti.

Tilanne kärjistyi perjantaina lisää. Perjantain päivätehtävässä Tommy ei osallistunut tehtävän toiseen osaan, jossa asukkaiden piti mennä Big Brotherin määräämään järjestykseen uudessa tehtävähuoneessa, vaan jäi seisomaan seinän viereen. Tommyn käytös herätti pahennusta Kellarin asukkaissa ja Tuulikki antoi Tommyn kuulla kunniansa ja käski tätä olla pilaamatta tehtäviä jatkossa.

Lähes kaikki Kellarin asukkaat puhuivat Tommyn selän takana, joka tyytyi vain olemaan hiljaa ja makaamaan sängyllään. Jussin ja Tommyn välit olivat kaikkein kireimmät ja Kellarin kiristyneet henkilökemiat pistettiin merkille myös Kartanossa. Toisella puolella aitaa riitaa pidettiin lähes väistämättömänä. Jussi johtaa omasta mielestään oikealla tavalla ja ainakin toistaiseksi hänellä on komppaajia Kellarissa, mutta ei Tommykaan tunnu joustavan tippaakaan, tosin hänellä on kaverit vähissä.

Kellarin tilannetta ei helpottanut, että he hävisivät myös perjantain kolmiosaisen päivätehtävän. Viimeisessä osassa asukkaiden piti mennä älykkyysjärjestykseen ja Kartano meni fiksusti sen enempää miettimättä Danin päätöksellä siihen järjestykseen, missä he tehtävähuoneeseen tulivat. Kellari Jussin johdolla sen sijaan "vatuloi" aikansa ennen kuin löysi fiksuusjärjestyksen omasta mielestään - Jussi ja Tommy kärjessä.

Päivätehtävän ratkettua Kartano julistettiin voittajaksi ja Kellarin piti pyörittää Muut-kiekkoa, jotta Kartano saisi palkintopizzansa. Kiistaa aiheutti se, pitääkö Kellarin pyörittää ilmaiseksi kiekkoa, vaikka BB-talossa on käytössä vaihdantatalous. Kartanon päällikkö Jarno ei suostunut vaihtokauppaan, vaan vaati Kellaria pyörittämään vastikkeetta. Kinaamisen jälkeen kellarilaiset alkoivat pyörittää Muut-kiekkoa ja ainakin Annalla riitti uskoa, että Kartanon asukkaat tekevät samoin, jos he joskus joutuvat muuttamaan Kellariin.

Viikkotehtävän suoritus jatkuu yhä ajanarvauksen muodossa. Tarkkaa tilannetta, kumpi on johdossa, ei ole tiedossa, mutta tuntuu siltä, että Kartano on paremmissa asemissa arvaustensa suhteen. Molemmat puolet ovat tosin välillä mokanneet reilusti. Viikkotehtävä päättyy sunnuntaina.

Neiti Aika ja Käkikello kilpailevat tarkimmasta ajantajusta ensimmäisessä viikkotehtävässä (28.8.2014)

Lue perjantain tehtävänannot BB-nettisivuilta:
Päivätehtävä: Aika aikaa kutakin
Päivätehtävä: Aika aikaa kutakin 2. osa
Päivätehtävä – Aika aikaa kutakin, 3. osa

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.