Operaatio syysmyrsky alkoi tehtäväalueella, talossa grillibileet

Paljon puhuttu ja hehkutettu Operaatio syysmyrsky saatiin vihdoin ja viimein käyntiin tiistaina, kun sinne lähti neljä asukasta. Samaan aikaan BB-taloon jäivät muut asukkaat, jotka ensitöikseen saivat bilettää runsaiden juomatarjoiluiden kera grillibileissä.

Asukkaiden valitsemat Andte, Jonathan, Pertti ja Tuulikki suuntasivat tiistai-iltana tehtäväalueelle rankaksi luvattuun Operaatio syysmyrskyyn. Ennen tehtäväalueelle lähtöä valittu nelikko sai pakata tavaransa ja pitää testamenttipuheet talon asukkaille.

Testamenttipuheet saivat ainakin Tuulikin kyyneliin, kun hän sanoi lähtevänsä Operaatio syysmyrskyyn vanhempiensa muistoa kunnioittaen. Andte taasen testamentissaan jätti kalsareita BB-taloon ja Pertti sanoi tsemppaavansa muita syysmyrskyssä. Jonathan lupasi, ettei hän luovuta ja heitti muille, että he joutuvat miettimään nyt uuden asukkaan hänen tilalleen häätöäänestykseen.

Kun Operaatio syysmyrskyyn valitut joutuvat koviin olosuhteisiin, taloon jääville oli luvassa ainakin alkuun mukavia aikoja. Big Brother palkitsi taloon jäävät asukkaat bileillä, jotka he ansaitsivat maanantain palkintotehtävästä.

Vaikka kahtiajako oli päättynyt, Kellarin asukkaat ansaitsivat ohitteluillaan yli 200 pistettä BB-talon asukkaille, joilla asukkaat valitsivat itselleen grillibileet. Jostain syystä Big Brother sai palkintotehtävän Kartanon nimiin, vaikka Kellari oli oikeasti ylivoimainen ja Jonathan tästä näpäyttikin BB:tä.

Illalla oli Andten, Jonathanin, Pertin ja Tuulikin aika siirtyä Operaatio syysmyrskyyn. Big Brother käski valitut riviin lippujensa alle BB-talon pihalle ja muut asukkaat olivat terassin portailla. Valitut lähetettiin matkaan Big Brotherin kuulutuksella ja musiikin soidessa. Tehtäväalueelle mennessään nelikko ei saanut enää vilkaista taaksepäin ja pian ovi sulkeutuikin heidän takanaan.

Prinsiipit haltuun tehtäväalueella

Tehtäväalueella Andtea, Jonathania, Perttiä ja Tuulikkia odotti "metsä", jonne oli kaatunut havupuuta teltan ja nuotiopaikan ympärille. Asukkaat saapuivat tehtäväalueelle omissa vaatteisaan, eivätkä he saaneet tuoda talon puolelta omia tavaroitaan, vaan ne pakattiin säkkeihin ja laitettiin varastohuoneeseen.

Vielä kellään ei ollut käsitystä, mitä Operaatio syysmyrskyssä piti tehdä. Tehtäväalueelle oli kärrätty puiden lisäksi multaa ja kiviä sekä asukkaiden värikoodien - punaisen, vihreän, sinisen ja keltaisen - mukaisia objekteja. Nämä viittaisivat vahvasti yksilötehtäviin.

Ensimmäiseksi Big Brother valitsi Jonathanin valittujen johtajaksi toistaiseksi. Ensimmäisenä tehtävänä asukkaat saivat suorittaa opetella prinsiippinsä, jotka olivat syysmyrskyn erityissäännöt. Asukkailla on voimassa BB-talon sääntöjen lisäksi se, että ensimmäisestä sääntörikkeestä tulee varoitus, toisesta joutuu häätöäänestykseen ja kolmannesta joutuu ulos talosta. Neljäs prinsiippi on "ei luovuttajille".

Prinsiippien opettelu tapahtui lausumalla prinsiippi ja sen jälkeen tehdä punnerruksia. Jokaisella valitulla oli oma prinsiippinsä, joka piti sanoa. Asukkailla on huomisaamuun asti opetella prinsiippinsä niin, että se osaa sen ulkoa. Prinsiippien lausuntaa ja punnerruksia piti tehdä niin kauan, kun Big Brother keskeyttää toiminnan.

Tuulikilla Operaatio syysmyrskyn alku tuotti suurta tuskaa, sillä hän valitti heti selkäkipuja. Punnerrusten tekeminen oli vaikeaa, vaikka Big Brother antoi luvan tehdä punnerrukset polvet maassa. Prinsiippien jälkeen asukkaat saivat Big Brotherilta varusteita selviytymiseen ja asukkaat alkoivat valmistaa itselleen ruokaa retkikeittimellä.

Talon puolella asukkaat aloittivat voittamansa grillibileet. Big Brother soitti asukkaille paljon musiikkia ja tarjolla oli myös runsaasti syötävää ja juotavaa. Runsaasta tarjoilusta huolimatta bileet sujuivat rauhalliseen tahtiin. Illan aikana asukkaille tarjoutui myös mahdollisuus saunomiseen.

Illan vietto talossa jatkui hauskaa pitäen ja tehtäväalueella lämpöä pitäen.

Lue lisää BB-nettisivuilta:
Operaatio Syysmyrsky – lähtö lähellä
Operaatio Syysmyrsky, testamentit
Palkintotehtävä – Hiihtoretki, tulos
Operaatio Syysmyrsky!
Operaatio Syysmyrskyn perusprinsiipit

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.