Seinä nousi pystyyn Kellarille, Kartano jälleen päivätehtävävoittoon

Asukkaat poikkesivat matkallaan Tippavaaraan poimimaan kukkia vuoren huipulta. Päivätehtävä sujui Kartanon asukkailta paremmin ja talon paremman puolen tilille kilahti jälleen voitto päivätehtävästä.

Toisen viikon viikkotehtävässä asukkaiden on mentävä Tippavaaran kylään juoksumatolla kävellen. Pidemmälle päässyt joukkue voittaa viikkotehtävän. Asukkailla olisi ollut mahdollisuus kävellä juoksumatolla läpi yön, mutta asukkaat päättivät mennä puoli neljän aikoihin nukkumaan ja Kartano ja Kellari sopivat, että he menevät kävelemään vasta aamuherätyksen jälkeen.

Armi kuitenkin heräsi ennen Big Brotherin herätystä hieman kello seitsemän jälkeen. Armi meni roolivaatteet puettuaan kävelemään juoksumatolle välittämättä sopimuksesta, vaikka Jussi ja Anna olivat hänelle tästä sanoneet yöllä. Juoksumatolla Armi kerrytti kilometrejä yksinään Kellarille noin kolme varttia ennen kuin nainen päätti mennä vielä nukkumaan.

Big Brotherin herätyksen jälkeen Kellarin muut asukkaat saivat kuulla Armin kävelystä, mutta he eivät aikoneet kertoa siitä Kartanolle. Ilman Armin kävelyä joukkueet olisivat kävelleet saman verran ja ainoa ero olisi syntynyt Kartanon eilisestä päivätehtävästä voittamasta kolmesta kilometristä. Nyt ero oli ainakin pienempi, ellei jopa saatu lähes kiinni.

Uusi mahdollisuus saada lisäkilometrejä tuli perjantaina. Big Brother antoi taloon jälleen päivätehtäviä, joista ensimmäinen oli joukkuelipun tekeminen. Molemmat joukkueet saivat tehdä kankaalle BB:n antamilla askarteluvälineillä oman näköisensä lipun. Kellarin lipusta tuli paljon harkitumman näköinen ja Jussi sanoikin Kartanon lipun kuvastavan sen joukkueen sekaannusta ja sekopäisyyttä.

Kunnolla toisiaan vastaan joukkueet pääsivät mittelemään hieman myöhemmin, kun asukkaat pääsivät kiipeilemään tehtäväalueella kiipeilyseinälle, josta piti poimia kukkia. Liikkuva kiipeilyseinä kuvasti kielekettä, josta poimitaan "alppiruusuja". Kullakin asukkaalla oli kolme minuuttia aikaa yrittää saada yhtä kukkasta itselleen. Eniten kukkasia saanut joukkue voittaisi tehtävän.

Ensimmäisenä suoritusvuorossa oli Kartanon joukkue. Viisi asukasta onnistuivat tehtävässä ja esimerkiksi Danille tehtävä näytti naurettavan helpolta. Sen sijaan Markulla oli suuria vaikeuksia ja mies mätkähtikin seinältä alas monta kertaa. Myös Jennalla oli vaikeuksia tehtävän suorittamisessa, mutta nainen onnistui lopulta saamaan kukkasen itselleen.

Kartanon joukkue oli paljon urheilullisempi ja ketterämpi ja se näkyi perjantain päivätehtävässä. Kellarin keskimäärin isokokoisemmat ja vanhemmat asukkaat olivat vaikeuksissa. Kellarin pienimpiin kuuluva Joni yllätti ja onnistui ainoana Kellarin joukkueesta. Joni teki kiipeilyseinälle täsmäiskun heti alussa ja kukan noutaminen vei vain muutamia sekunteja. Kellarin asukkaat olivat kriittisiä omia suorituksiaan kohtaan ja sadattelua kuului ainakin Tuulikilta ja Jonnalta.

Päivätehtävän päätyttyä joukkueet kertasivat tehtävän kulkua keskenään. Illalla asukkaat saivat kuulla tehtävän lopputuloksen ja erityisellä mielenkiinnolla odotettiin palkintoa. Kartanon pettymykseksi tästä tehtävästä heille ei kuitenkaan tullut lisäkilometrejä, vaan Big Brother palkitsi voittaneen joukkueen pizzalla. Pettymys oli Kartanon leirissä paljon suurempi palkinnosta kuin Kellarin pettymys häviöstään.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.