Toisessa viikkotehtävässä taivalletaan Tippavaaraan

Asukkaat pääsevät tirolilaiseen tunnelmaan viikkotehtävässä, jossa asukkaat joutuvat kävelemään Tippavaaraan. Loppuviikon ajan asukkaille tulevat tutuksi juoksumatto ja tirolilaishenkiset roolivaatteet.

Vaisun keskiviikon jälkeen torstai lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun asukkaat saivat kuulla heti aamusta uuden viikkotehtävän. Pian herätyksen jälkeen asukkaat kutsuttiin sohvalle lukemaan Big Brotherin tehtävänantoa.

Tällä viikolla asukkaat joutuvat kävelemään, kun he matkaavat Tippavaaraan. Kellari ja Kartano kilpailevat toisiaan vastaan ja pidemmälle kävellyt joukkue voittaa viikkotehtävän ja pääsee valitsemaan, millä puolella BB-taloa asuu. Viikkotehtävään kuuluvat myös tirolilaishenkiset roolivaatteet, joita asukkaiden on pidettävä päällään koko viikkotehtävän ajan suihkukäyntejä ja nukkumista lukuun ottamatta.

Viikkotehtävän todellinen luonne selvisi asukkaille, kun heidät päästettiin pihalle. Big Brother oli toimittanut kummallekin puolelle taloa juoksumaton, jossa oli käveltävä BB:n antamien ohjeiden mukaisesti. Juoksumatolla sai kävellä aina, kun siihen oli mahdollisuus, mutta kummaltakin puolella sai olla kävelemässä kerrallaan vain yksi asukas.

Juoksumatolla kävelyn lisäksi viikkotehtävään kuuluu myös päivätehtäviä, joista asukkaat voivat ansaita joukkueelleen kilometrejä viikkotehtävän suoritukseen. Jussi harmitteli, etteivät asukkaat päässeet kävelemään jollekin radalle, vaan he joutuivat tyytymään juoksumattoon. Jussin mielestä päivätehtävät ovat ratkaisevassa asemassa, kun varsinainen viikkotehtävä suoritetaan juoksumatolla.

Kellari ja Kartano suorittivat ensimmäisenä päivänä juoksumatolla kävelyä tasatahtiin. Suurta eroa ei syntynyt joukkueiden välillä. Joukkueiden välillä nähtiin myös leikkimielistä kiusoittelua, kun esimerkiksi Kartano härnäsi Annaa muka häiriten häntä suorituksessa, jotta kävely keskeytyisi.

Viikon ensimmäisenä päivätehtävänä asukkaat pääsivät imemään tekoutareista kermaa suullaan. Ilmaan tehtäväalueella kiinnitetyistä utareista asukkaiden piti joukkueittain imetä kermaa ja sylkeä se kulhoon. Kulhosta piti erotella hera ja laittaa puhdas kerma mitta-astiaan, josta tehtävän onnistuminen mitataan.

Päivätehtävässä Kartano toimi huomattavasti tehokkaammin ja ero Kellariin revähti heti alussa. Kartano sai kahdesta mitta-astiastaan toisen täyteen nopeasti ja he aloittivat toisen täyttämisen. Tehtävä päättyi, kun Kartano sai molemmat mitta-astiat täyteen, kun Kellari sai täyteen vain toisen ja toisen puolilleen.

Ensimmäisen päivätehtävän palkintona on "matkalahjakortti", joka todennäköisesti tarkoittaa lisäkilometrejä Kartanolle. Katsojat olivat äänestäneet BB-nettisivujen Katsojan valinnassa, että asukkaat saavat päivätehtävästä kolme lisäkilometriä suoritukseensa.

Asukkaat saivat kuulla illalla, minkä he tiesivätkin, että Kartano voitti päivätehtävän. Big Brother kutsui lähettämässään postissa yhden kartanolaisen päivärkirjahuoneeseen, jonne kiiruhti Jonathan. Palattuaan pk-huoneesta, Jonathan kokosi kartanolaiset heidän makuuhuoneeseensa ja kertoi kolmen kilometrin palkinnostaan.

Jonathan vannotti kanssa-asukkaitaan, etteivät he saa kertoa palkinnosta kellarilaisille tai muuten Kartano menettäisi palkintonsa. Tämän kerrottuaan Jonathan pisti palkintolapun kiertämään Kartanon asukkaiden keskuudessa, jonka jälkeen he palasivat muiden joukkoon. Jos Kellarin asukkaat utelevat palkinnosta, kartanolaiset päättivät vastata heille vain, että he saivat jonkun palkinnon.

Viikkotehtävän suoritus jatkuu sunnuntaihin saakka.

Lue tehtävänannot BB-nettisivuilta:
BB-viikkotehtävä: Pitkä matka Tippavaaraan
BB-viikkotehtävä: Pitkä matka Tippavaaraan -ohjeet
Päivätehtävä: Lentävät lehmät

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.