Tirolilaiset matikkakoirat jodlasivat BB-talossa

Mölinää riitti BB-talossa lauantain ratoksi, kun BB-talossa raikasi jodlaus. Tämä liittyi lauantain päivätehtävään, jossa olennainen osa oli myös tirolilainen matikkakoira.

Asukkaat ovat suorittaneet kävelyviikkotehtävää, jossa pitää kävellä Tippavaaraan, torstaista saakka. Perjantain ja lauantain välisen yön sekä Kellari että Kartano kävelivät läpi yön siten, että molemmista joukkueista valvoivat asukkaat pareittain.

Lauantain päivätehtävässä asukas kummastakin joukkueesta joutuivat jodlaamaan koira-asussa tirolilaisena matikkakoirana, kun Big Brother soittaa taloon joukkueelle omistettua musiikkia. Musiikin soidessa yhden asukkaan pitää pukeutua koira-asuun ja alkaa jodlaamaan. Samanaikaisesti muut asukkaat asettuvat letkaan ja tanssivat ympäri taloa omalla puolellaan niin, että letkan kärjessä olevalla asukkaalla on joukkueen lippu.

Asukkailla on mahdollisuus ansaita tai menettää pisteitä päivätehtävässä menestyksen mukaan. Nopeimmin koira-asun pukenut ja jodlaamisen aloittanut joukkue saa pisteen. Pisteen voi puolestaan menettää, jos kaikki joukkueen asukkaat eivät ole letkassa musiikin soittamisen loppuessa.

Tehtävän alkaessa asukkailla oli epäselvyyttä tehtävän säännöistä. Musiikin alkaessa soimaan asukkaat eivät olleet varmoja, kumman joukkueen musiikkia soitettiin. Aluksi asukkaat tekivätkin varman päälle ja alkoivat tanssia ja jodlata aina musiikin soidessa. Big Brother kuitenkin tarkensi sääntöjä nopeasti niin, että vain oman musiikin soidessa sai tanssia ja jodlata.

Sääntötarkennuksen myötä kummallakin joukkueella meni ohi muutama vuoro, mutta pian asukkaat saivat langan päästä kiinni, kuinka tehtävää piti suorittaa. Muutaman kerran päivätehtävän aikana Big Brother vaikeutti tehtävää tuoden tehtävään mukaan viime viikolta tutun kaukosäätimen, jonka vuoksi asukkaiden piti liikkua esimerkiksi takaperin.

Viikkotehtävän suorittaminen jatkui päivätehtävän ohessa, mutta joukkueen musiikin soidessa kävely juoksumatolla piti keskeyttää. Kävelemään pääsi jälleen, kun Big Brother lopetti musiikin soittamisen.

Päivätehtävä alkoi päivällä ja jatkui iltaan asti, jolloin Big Brother julkaisi tehtävän lopputuloksen. Kellarin asukkaiden pettymykseksi päivätehtävä päättyi Kartanon voittoon, vaikka kellarilaiset uskoivat olleensa nopeampia jodlauksessa. Jopa useat Kartanon asukkaat uskoivat Kellarin voittaneen, mutta tulokset kertoivat toista. Palkintona oli matkalahjakortti viikkotehtävään.

Kellarin asukkaat ryhtyivät spekuloimaan, kuinka he pystyisivät voittamaan viikkotehtävän. Jussin johdolla asukkaat arvioivat, että heillä olisi nyt noin tunnin etumatka ja heidän kirittävä matkansa riippuu kartanolaisten saaman matkalahjakortin suuruudesta.

Big Brother antoi Kartanon asukkaille 1 kilometrin matkalahjakortin. Torstaina Kartano voitti kolmen kilometrin matkalahjakortin, mutta Kellari on saanut käveltyä jonkin verran niin, ettei Kartano ole ollut kävelemässä, jolloin matkalahjakortin tuoma ero on ainakin kaventunut.

Viikkotehtävä päättyy sunnuntaina. Eniten kilometrejä kerännyt joukkue saa valita, kummalla puolella BB-taloa joukkue asuu.

BB-päivätehtävä: Jodlaava matikkakoira (BB-nettisivut)

Lue viikkotehtävän käänteistä sivuiltamme:
Toisessa viikkotehtävässä taivalletaan Tippavaaraan (4.9.2014)
Seinä nousi pystyyn Kellarille, Kartano jälleen päivätehtävävoittoon (5.9.2014)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.