Tippavaaran taistelu huipensi viikkotehtävän

Toinen viikkotehtävä huipentui Tippavaaran taisteluun, johon kaksi asukasta kummastakin joukkueesta osallistui. Asukkaat joutuivat kaivamaan nakkeja hapankaalista voittaakseen taistelun.

Viikkotehtävä oli ollut käynnissä torstaista asti. Kävely juoksumatoilla on edennyt päiväsaikaan tasaiseen tahtiin, mutta yötoiminnassa on ollut eroavaisuuksia. Ensimmäisenä yönä joukkueet tekivät sopimuksen, etteivät kävele koko yötä, toisena yönä taas käveltiin läpi yön.

Viimeisenä yönä ennen viikkotehtävän päättymistä osa asukkaista sopivat, etteivät he kävele, koska joukkueet kävelisivät joka tapauksessa saman matkan. Erot syntyisivät vain päivätehtävistä ja Kellarin perjantaiaamuna kävelemistä extrakilometreistä, jotka Armi käveli joukkueiden sopimuksesta huolimatta. Viimeisen yön kävelemättömyys herätti ristiriitoja joukkueissa.

Armi tyytyi Kellarin puolella vain mussuttamaan asiasta Tuulikille ja Jonille, mutta Kartanossa Jarno hermostui omalle joukkueelleen. Jarno antoi joukkueensa kuulla, ettei omin päin sopiminen ilman koko joukkueen kuulemista ollut soveliasta. Jarnon mielestä joukkueen olisi pitänyt kävellä periaatteen vuoksi, vaikka eroa ei olisi tullutkaan. Joukkuettaan johtaja Jarno moitti laiskaksi ja kaikki pyrittiin tekemään helpoimman kautta. Erityisesti Jarnon tulilinjalle joutui Jonathan, joka oli ollut keskeisessä roolissa kävelemättömyydestä sopimisessa.

Joonas yritti selittää Jarnolle, miten yön tapahtumat olivat menneet. Joonas totesi, että hän ja Anna olivat aluksi kävelleet ja menneet sitten tauolle. Joonas antoi myös ymmärtää, että kaikki olivat kokeilleet kävelemistä, vaikka suurimmalla osalla yö oli kulunut sohvalla jutustellen, eikä kukaan Kellarista tai Kartanosta kävellyt.

Vasta aamulla Armi ja Jarno olivat ensimmäisinä kävelemässä. Varsinaista haittaa kummallekaan kävelemättömyydestä ei ollut, sillä he olivat sopineet, että joukkueet kävelevät ja taukoilevat yhtä aikaa. Selvittelyn jälkeen Jarnokin rauhoittui, kun Joonas sai tarkennettua yön tapahtumia.

Tippavaaran taistelussa etsittiin nakkeja

Pian asukkaat saivat rauhalliseen sunnuntaipäivään puuhaa, kun Big Brother antoi asukkaille viikon viimeisen päivätehtävän. Asukkaille oli luvassa Tippavaaran taistelu, jossa kaksi asukasta kummastakin joukkueesta taistelisi vastakkain.

Kellarissa puhetta aiheutti joukkueen valinnat, sillä joidenkin asukkaiden mielestä Jussi valitsi Kellarin joukkueeksi Tuijan ja Jonnan, vaikka se olisi ollut johtaja Annan tehtävä. Muodollisesti Anna toki joukkueen valitsi, mutta hän valitsi samat nimet, jotka Jussi oli sanonut hetkeä aiemmin. Etenkin Nimo oli ärsyyntynyt Jussin päsmäröinnistä ja Nimo olisi mielellään nähnyt Jonin joukkueesta. Nimo uhosi sanovansa Jussille joukkueen muodostamisesta.

Kyseessä oli tehtävä, jossa asukkaiden piti kaivaa hapankaalimössöstä vain suutaan ja päätään käyttäen kymmenen nakkia. Sitä ennen osallistujien piti syödä lähtöpaikalla nakki ja seuraavalla rastilla mukillinen alkoholitonta olutta. Nakin kaivaminen mössöstä oli kolmas rasti. Kummankin joukkueen jäsenen piti suorittaa rastit viisi kertaa, eli löydettävänä oli yhteensä kymmenen nakkia.

Päivätehtävä oli etsimisen osalta iljettävä, eikä oloa helpottanut nakin syöminen ja oluen juominen. Etenkin Tuija ja Jonna Kellarin puolelta oksentivat useaan otteeseen ämpäreihin, joita rasteilla oli. Kartanon joukkueen Dani ja Andte olivat alussa nopeampia, mutta Tuija ja Jonna siirtyivät välillä johtoon, jälleen sen menettäen.

Loppuratkaisu oli huikea. Kartano lähti viimeistä nakkia metsästämään johdossa, mutta Kellarin ankkuri Tuija otti Kartanon ankkurin Andten kiinni ja kumpikin kaivoivat nakkia mössöstä parikymmentä minuuttia. Taisto päättyi, kun Tuija onnistui pitkän äheltämisen ja yökkäilyn jälkeen löytämään sen viimeisen nakin.

Tuija kiiruhti löytämisen jälkeen lähtöpaikalle, sylkäisi nakin kulhoon ja Kellarin naiset aloittivat voiton tanssin. Kartanon miehet olivat pettyneitä, mutta Andtea odottanut Dani meni heti antamaan lohdutuksensa joukkuetoverilleen. Kartanolaiset onnittelivat myös rehdisti kellarilaisia hyvästä suorituksesta.

Päivätehtävän päättymisen jälkeen myös viikkotehtävä päättyi. Kellarin asukkaat olivat onnensa kukkuloilla, sillä he uskoivat olevansa vahvoilla koko viikkotehtävässä. Kartanon puolella oltiin siipi maassa. Jenna ja Jonathan ottivat päivätehtävän tuloksen todella raskaasti. He kritisoivat viikkotehtävän rekviisiittaa ja siitä, että tehtävästä keskusteltiin jatkuvasti, vaikka sen päättymisestä oli kulunut vain hetki.

Kellarin voitto Tippavaaran taistelussa oli joukkueen ensimmäinen voitto tässä viikkotehtävässä. Kartano oli voittanut kolme aiempaa viikkotehtävää, joista he olivat voittaneet neljä lisäkilometriä viikkotehtävään, sekä pizzaa. Viimeisestä viikkotehtävästä Kellarin voitti joukkueiden keräämän nakkien määrän erotuksen verran kilometrejä. Kellari voitti tehtävän 10-9, joten Kellari sai yhden lisäkilometrin viikkotehtävän tulokseen.

Viikkotehtävän voittajajoukkue saa valita, kummalla puolella BB-taloa se asuu seuraavan viikon. Viikkotehtävän lopputulos selviää BB Talk Show'ssa.

Lue tehtävänannot BB-nettisivuilta:
Päivätehtävä – Taistelu Tippavaarasta
Päivätehtävä Taistelu Tippavaarasta -ohjeet
Taistelu Tippavaarasta - Palkinto

Lue viikkotehtävän käänteistä sivuiltamme:
Toisessa viikkotehtävässä taivalletaan Tippavaaraan (4.9.2014)
Seinä nousi pystyyn Kellarille, Kartano jälleen päivätehtävävoittoon (5.9.2014)
Tirolilaiset matikkakoirat jodlasivat BB-talossa (6.9.2014)

Artikkelia on päivitetty 7.9.2014 kello 19:34: Lisätty tieto Kellarin saamasta palkinnosta viimeisessä päivätehtävässä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.