Uudet kellarilaiset voittivat palkintotehtävän - jäivät viisi pistettä bileistä

Kolmannen viikon palkintotehtävä ratkesi tiistaina illalla. Asukkaat saivat kuulla, että Railakkaan ruletin oli voittanut Kellarin joukkue. Bileet tosin jäivät vain haaveeksi viiden pisteen erolla.

Maanantaina alkanut Railakas ruletti -palkintotehtävä jatkui tiistaina. Ennen palkintotehtävää nähtiin pientä draamaa, kun Big Brother rankaisi Dania sääntörikkomuksesta. Dani oli puistellut Kellarin mattoja Kellaria ja Kartanoa erottavalla aidalla ja sitten BB-talon ulkoseinällä. Rangaistukseksi Dani joutui lukemaan sääntökirjan ääneen alusta loppuun.

Palkintotehtävän toisessa osassa asukkaat joutuivat pahimmassa tapauksessa maistelemaan chiliä. Tehtävä aluksi epäonnistui Big Brotherilta, kun suklaakonvehteihin piilotettuja chilejä ei tunnistettu asukkaiden toimesta ja eroja ei syntynyt. Tehtävä jouduttiin siis uusimaan ja suklaatehtävän tulos mitätöitiin.

Uudella yrityksellä palkintotehtävä onnistui vähän paremmin, vaikka se ei täysin mennyt BB:n suunnitelmien mukaisesti. Uusintayrityksessä osaan tomaattimehuannoksista oli laitettu chiliä ja toisen joukkueen asukkaiden piti arvata, oliko lasissa chiliä. Jos arvaus osui oikeaan, menetti chiliä juonut joukkue menetti asukkaan pelistä. Jos arvaus meni väärin, arvanneen joukkueen jäsen putosi pelistä.

Juomien samoin kuin epäonnistuneen tehtävän suklaiden maistelu tapahtui "onnenpyörän" ympärillä, joissa ympyrän numeroituihin sektoreihin oli laitettu maisteltava asia. Asukkaan piti vuorollaan sanoa numero, minkä haluaa maistaa ja sitten juotava juoma yhdellä kulauksella. Ilmekään ei saanut värähtää ja toisen joukkueen piti arvata ennen kuin Big Brother määräsi vaihdon. Jos meni vaihtoon asti, peli jatkui kaikilla mukana olevilla asukkailla.

Maanantain tulokset eivät olleet asukkaiden tiedossa, mutta tiistain tulokset selvisivät heti. Peli nimittäin päättyi, kun viisi asukasta oli jäljellä. Joukkueet saisivat siinä vaiheessa jokaisesta mukana olleesta asukkaasta kymmenen pistettä. Tomaattimehutehtävän päätyttyä pelissä oli mukana kolme Kellarin ja kaksi Kartanon asukasta, eli pisteet Kellarille 30-20.

Illalla asukkaat saivat kuulla kokonaistulokset. Maanantain tehtävästä oli jaossa 60 pistettä, koska kaksi asukasta oli tasatuloksessa. Maanantaina Kellari voitti pistein 40-20. Kun Kellari voitti myös tiistaina, tiesi tämä sitä, että Kellari voitti koko palkintotehtävän kokonaispistein 70-40.

Big Brotherin palkintotaulukon mukaan bilepakkiin olisi vaadittu 75 pistettä, joten Kellari jäi siitä vain viiden pisteen päähän. Kellarin asukkaat joutuivat siis tyytymään hieman vähempään ja pienen keskustelun jälkeen kellarilaiset päätyivät valitseman herkkulootan itselleen. Asukkaat jäivät arvuuttelemaan, toimitetaanko Kellarin asukkaille tällä kertaa palkintoa. Viikko sitten nykyiset Kartanon asukkaat menettivät oman palkintonsa sääntörikkomusten vuoksi.

Tulosten selvittyä BB-talon tiistai-ilta jatkui rauhallisissa merkeissä. Kellarin voitto ei aiheuttanut suuria tunteenpurkauksia, vaikka alkuviikko muuten on sujunut varsin kyräilevissä merkeissä joukkueiden välillä.

Lue tehtäväkuvaukset BB-nettisivuilta:
Palkintotehtävä: Railakas ruletti – se pyörii sittenkin (tulos mitätöitiin)
Palkintotehtävä: Railakas ruletti  – Se pyörii sittenkin, ihan oikeasti

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.