Vaihdantataloudella on suuri merkitys BB-talossa

BB-talon kahtiajako tuo suuria muutoksia aikaisempiin Big Brother -kausiin verrattuna. Vaihdantatalouden avulla Kartanon asukkaat voivat saada Kellarin asukailta mm. sähköä.

Asukkaat voivat käydä kauppaa eri hyödykkeistä. Kartanon asukkaat voivat tarjota Kellarin asukkaille jotain hyödykkeitä, jotta kartanolaiset saisivat esimerkiksi sähköä kahvinkeittimeen tai aamulla lämmintä vettä. Tavaroiden ja hyödykkeiden vaihtaminen tapahtuu talossa olevan vaihtoluukun kautta silloin, kun Big Brother antaa siihen luvan. Mitenkään muuten tavaroiden tai hyödykkeiden vaihtoa ei saa tehdä.

Kellarin ja Kartanon asukkaiden välinen kommunikaatio keskustellen on sallittua, samoin kuin eri puolilla olevien asukkaiden koskettelu. Toisen osan puolelle ei saa mennä ilman BB:n lupaa. Siirtyminen Kellarin ja Kartanon välillä tapahtuu pihalla olevasta ovesta BB:n luvalla esimerkiksi tehtäväalueelle.

Kartanon puolen asukkaat tarvitsevat siis Kellarin asukkaiden toimia joihinkin asioihin. Vaikka hella ja pesukoneet toimivat automaattisesti BB:n niin salliessa, ovat muut hyödykkeet kellarilaisten hallinnassa. Kellarin asukkaat pystyvät toimittamaan Kartanoon sähköä ja lämmintä vettä Kellarissa olevien kiekkoja pyörittämällä. Kellarissa on kolmaskin kiekko, josta voi tuottaa erillistuotteita Big Brotherin niin salliessa.

Myös muita hyödykkeitä tai tarvikkeita voi vaihtaa puolten välillä kuin sähköä, lämmintä vettä tai BB:n erillistuotteita. Mikäli asukkaat antavat tavaroita toiselle puolelle muuten kuin vaihtoluukun kautta tai siirtyvät luvatta toiselle puolelle, on kyseessä sääntörikkomus.

Asukkaat voivat siirtyä toiselle puolelle joko Big Brotherin määräyksestä tai onnistumalla viikkotehtävissä. Viikkotehtävät pidetään tänä vuonna torstaista sunnuntaihin ja niissä Kartano ja Kellari kisaavat toisiaan vastaan. Voittajajoukkue voi siirtyä halutessaan toiselle puolelle taloa. Ensimmäisellä viikolla siirto-oikeudesta kilpailitiin poikkeuksellisesti päivätehtävässä maanantaina.

BB-talon viikko-ohjelmaan kuuluvat myös palkintokilpailut, joissa asukkaat kisaavat herkuista normaalisti maanantaisin ja tiistaisin. Keskiviikkoisin BB-talossa järjestetään nimeämiset, joissa asukkaat nimeävät toisiaan häätöäänestykseen. Häätöäänestys ratkeaa normaalisti sunnuntaisin Talk Show'ssa, jossa BB-talosta häädetään yleensä yksi tai useampi asukas.

Lue myös:
Kellari hallitsee BB-taloa – lue, miten! (BB-nettisivut)
Big Brother 2014 on käynnistynyt - BB-talo jaettu Kartanoon ja Kellariin! (24.8.2014)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.