Viikkotehtävä päättyi rottien laatikkoleikkiin – Kumpi puoli vie viikkotehtävän?

Kauden toistaiseksi rankin viikkotehtävä saatiin päätökseen sunnuntaina. Ohjeiltaan epäselvä viikkotehtävä päättyi tyylilleen uskollisena epäselvään huipennokseen.

Lauantai-iltana BB-talon asukkaiden välit olivat kiristyneet äärimmilleen viikkotehtävän takia. Kartanon asukkaat syyllistivät Kellaria välien kiristymisestä, vaikka tilanne oli äitynyt pahaksi Kartanon asukkaiden puhumattomuudesta Kellarille. Big Brother ei kuitenkaan ollut tätä määrännyt, vaan se oli Nimon ja Jennan keksintöä.

Lopulta Nimo ja Jenna paljastivat huijauksensa, joka suututti kartanolaiset. Etenkin Andte ja Leyla suuttuivat pahanpäiväisesti ja Andte yllätti haukkumalla Jennan teiniksi, josta Jenna otti itseensä ja alkoi pitää mykkäkoulua. Myöhemmin Nimo ja Jenna saivat sovittua Andten ja Leylan kanssa ja Andte pyysi myös anteeksi kielenkäyttöään Jennaa kohtaan.

Illalla ilmaa puhdistettiin myös Kellarin suuntaan ja Nimo Kartanon johtajana kävi keskustelun Kellarin Jonathanin kanssa, jossa todettiin välien huonontuneen viikkotehtävän aikaan. Molemmin puolin pyydettiin anteeksi ja Nimo oli sitä mieltä, ettei asiasta tarvitse enää vatvoa jälkikäteen.

Viikkotehtävä oli kuitenkin yhä käynnissä ja sen viimeinen päivätehtävä oli vuorossa sunnuntaina. Asukkaat vaikuttivat jo viikkotehtävään kyllästyneiltä, mutta päivätehtävä oli suoritettava. Päivätehtävässä Kellarin rotat joutuivat kestävyystehtävään, jossa heidän oli oltava pahvilaatikossa, jotka sijaitsivat Kartanon pihalla. Kartanon tutkijoiden piti tarjoilla rotille tarvittaessa vettä ja juustoa ja kuljetettava heidät vessaan rottien niin halutessa.

Pahvilaatikossa oloa tarkemmin ei tehtävää rotille selvennetty. Sen sijaan tutkijoille tuli lisäohjeet, jossa rotat piti saada luovuttamaan ennen kolmen tunnin määräajan päättymistä. Rotat voittaisivat ajan täyttyessä tai, jos rotat luovuttavat milloin tahansa yhtä aikaa. Tutkijoiden piti arvata rottien luovuttamisjärjestys ja tutkijat voittavat, mikäli vähintään puolet arvauksista menee oikein.

Tehtävä alkoi, kun kaikki rotat olivat pahvilaatikoissaan. Tutkijat yrittivät maanitella eri perustein rottia ulos laatikoistaan. Yhtenä keinona tutkijat kertoivat, että lautaset pitää saada tyhjäksi ja sen jälkeen voi poistua laatikosta. Rotat olivat yhteisesti päättäneet, etteivät aio uskoa mitään, mitä tutkijat sanovat.

Niinpä tutkijat joutuivat epätoivoiseen tilanteeseen. He eivät saaneet vedota Big Brotheriin ja esimerkiksi sääntörikkomuksiin. Kun Kartanon tutkijat eivät mitään enää keksineet, he vain menivät nostamaan rottien päältä pahvilaatikot ja käskivat rottia siirtymään Kellariin. Nimo ja Jenna vetosivat, että rotat eivät noudattaneet sääntöjä, kun he eivät totelleet tutkijoita.

Tutkijat käskyttivät rotat Annasta lähtien arvausjärjestyksessään rotat Kellariin. Kellarin rotat olivat hämillään, mutta lopulta he tottelivat ja siirtyivät häkkiaidan sisäpuolelle. Kun kaikki rotat olivat Kellarissa, kartanolaiset alkoivat pohtia, menikö tehtävä oikein. Osa oli sitä mieltä, että tehtävä oli epäonnistunut niin tämänpäiväisen päivätehtävän kuin koko viikkotehtävän osalta.

Hetkeä myöhemmin asukkaat kutsuttiin sohville ja Big Brother kuulutti viikkotehtävän päättyneeksi. Asukkaat riemuitsivat, että vaikea ja epäselvä viikkotehtävä oli ohitse. Asukkaat sekoilivat ohjeistuksessa eritysesti Kartanon puolella, eivätkä asukkaat olleet tietoisia, mitä heidän pitäisi tehdä.

Perinteisesti viikkotehtävän voittaja saisi valita, kummalla puolella BB-taloa voittajajoukkue asuu ensi viikolla. Kellarin puolella jo pohdittiin, mitä tapahtuu, jos he voittavat. Kellarilaiset päättivät, että heidän voittaessaan he siirtyisivät Kartanon puolelle, vaikka he vitsailivatkin jatkavansa Kellarissa myös ensi viikon.

Viikkotehtävän voittaja ratkeaa illan Talk Show'ssa, mutta vaihtuvatko puolet?

Lue sunnuntain päivätehtävän tehtävänannot BB-nettisivuilta:
Päivätehtävä – Rottaloota
Rottaloota – Tutkijoiden ohjeet

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.