Liveseuranta: Big Brother 2020 Finaali 29.11.2020 - Joel ylivoimaiseen voittoon, Kristiina oli kakkonen

Big Brother 2020 huipentui tänään Finaaliin. Seurasimme tässä artikkelissa kauden loppuhuipennusta finaalin alustunnelmista aina ratkaisuhetkiin saakka Nelosen ja Ruudun lähetyksissä.

Illan suorassa finaalilähetyksessä ratkesi, että finaalinelikosta, Arttu, Joel, Kristiina ja Paula, voitti 31 500 euroa Joel. Finaali nähtiin tänään Nelosella ja Ruudussa.

Seurasimme tässä artikkelissa finaali-illan etenemistä. Aloitimme seurannan muutama tunti ennen finaalia viimeisistä hetkistä talosta 24/7-palvelussa. Kun finaali käynnistyi seuraamme Nelosen suoran lähetyksen etenemistä ja, missä järjestyksessä finalistit häädettiin BB-talosta ja kuka lopulta voitti. Finaalin liveseuranta jatkui aina finaalilähetyksen loppuun saakka ja talon valojen sammumiseen.

Finaalin päätyttyä uutisoimme finaalitunnelmat sivustomme uutisissa tuttuun tapaan. Muuta jälkiuutisointia kaudesta jatkuu vielä seuraavat lähiviikot.

Finaalin liveseuranta (uusin tapahtuma ylimpänä):

23.20 Big Brother finaalin liveseuranta päättyy tähän. Finaalin jälkeinen uutisointi jatkuu sivustollamme illan ja yön aikana sekä huomenna. Kiitos kaikille seuraajille niin tänään kuin koko kautena. Hyvää loppusyksyä ja hyvää joulun odotusta. Finaalissa ei kerrottu BB:n jatkosta, joten jäädään odottamaan, mitä tuleman pitää. Kiitos kaikille!

23.18 Juhlat voittaja Joelin kunniaksi alkoivat välittömästi BB-studiossa. BB Fanisivut onnittelevat Joelia BB-voitosta! Kiitämme myös kaikkia finalisteja ja muita asukkaita koko kaudelta.

23.15 Joel keräsi voittajaäänestyksessä, kun enää kaksi finalistia oli jäljellä, 66,2 % annetuista äänistä. Kristiinan ääniosuus oli näin ollen 33,8%. Näillä luvuilla Joelista kruunattiin Suomen 12. BB-voittaja.

23.05 Nelosen BB-finaalilähetys päättyi Elinan kiitoksiin ja joulunodotustunnelmiin. Samalla 24/7-palvelussa talosta sammuu valot huone kerrallaan.

23.04 Joel saa Kimmolta ja Almalta voittoshekin. Kristiina onnittelee heti Joelia ja toteaa, että hän ties Joelin voittavan alusta asti.

23.02 Uusi BB-voittaja ratkeaa. Big Brother 2020 voittaja on... JOEL! Kristiina sijoittuu toiseksi.

22.59 Joel koki vaikeimmaksi tutustua Viliin, Kristiina ei keksinyt ketään. Hän olisi halunnut tutustua Siniin. Joel ja Kristiina olisivat halunneet uusia puheenaiheita, koska jutut alkoivat kiertää samoissa aiheissa. Kristiina sanoo soittavansa ensiksi vanhemmilleen, koska hän ei kertonut heille menevänsä BB:hen. Joel soittaisi siskolleen.

22.58 Joelille oli kaikkein vaikeinta ensimmäiset päivät ja ihmisiin tutustuminen. Kristiinalle pikkujoulujen jälkeinen krapula.

22.57 Minuutti äänestysaikaa jäljellä!

22.55 Joel kommentoi, että BB-talossa käy illuusio, että siellä on isoja asioita, vaikka se ei ei ole elämässä suuri asia. Kristiinan parhaat palat vuorossa seuraavaksi.

22.53 Kristiina sanoo, että BB-talo oli huikea paikka, se pitää itse kokea, mitä se on. Siitä oppi kaikenlaista. Seuraavaksi Joelin parhaat palat.

22.52 Kärkikaksikko näkevät läheisiä skriinillä. Tärkeimmät ovat heidän mielestään paikalla. Ulkomaailman reaktioita on hieman mietityttänyt Kristiinaa kuten myös Joelia.

22.51 Joel ja Kristiina ovat studiossa!

22.50 Finaali palaa mainoskatkolta.

22.47 Talossa kamera vielä kiertää asukkaiden päivätehtävässä olohuoneen seinälle teippaamia kuvia kauden varrelta kuvaamassa.

22.45 Finaali vielä yhdelle mainoskatkolle, jonka jälkeen selviää voittaja.

22.42 Koosteklippi tämän kauden asukkaista.

22.41 Äänestystilanne:
Joel**
Kristiina

** = menossa voittoon

22.40 Kimmo ja Alma ottavat Kristiinan ja Joelin mukaansa, ja Alma lupasi toast-koneen Joelille. Kimmo ottaa toast-koneen keittiöstä ja ojentaa sen Joelille. Tämän jälkeen nelokko poistuu BB-talon häätöovesta.

22.38 Finalisteja jännittää, kun Kimmo ja Alma tulivat. Finalistit odottavat eniten läheisiään. Kristiinan mielipaikka on makkarissa ja Joelin keittiö ja toast-kone.

22.37 Alma ja Kimmo menevät taloon. Kristiina ja Joel ovat pöllämystyneitä vieraista. Alma ja Kimmo ottavat etäisyyttä ja istuvat olohuoneen toiseen reunaan.

22.36 Äänestystilanne:
Joel**
Kristiina

** = menossa voittoon

22.35 Finaali jatkuu.

22.34 Finalistit kertaavat, mitä he äsken vastasivat Elinalle. Kristiina sanoi, että hänellä meni pää jumiin, eikä saanut sanottua mitään järkevää.

22.29 Nelosella mennään mainoskatkolle. Talossa Kristiina opettaa Joelille mökillä asukkaiden foliohatuissa keksimän "salaisen" merkin.

22.28 Äänestystilanne:
Joel**
Kristiina

** = menossa voittoon

22.26 Taloyhteys. Joel ja Kristiina eivät uskoneet, että olisivat tässä tilanteessa. Molemmat saavat kehua toisiaan, mutta Joel sanoo, että hän arvosti Kristiinan laiskottelua ja Kristiina sanoi samaa. Joelin mielestä Kristiina on päällikkö ja Joelilla on Kristiinan mielestä hyvä huumorintaju. Molemmat nimeävät uintitehtävän parhaaksi viikkotehtäväksi.

22.22 Kauden tehtäväkooste seuraavaksi.

22.20 Artulle näytetään äänestystilanne ja hän hehkuttaa Joelia. Artun parhaat palat seuraavaksi.

22.17 Arttu Elinan haastattelussa. Arttu on pelännyt Elinaa 12 viikkoa, kun Elina kysy,mikä haastattelussa ahdisti. Jännitti tulla ihmisten sekaan. Elina pyytää katsomaan skriineille, jossa on Artun läheisiä. Tunteet talossa mennyt laidasta laitaan, joskus mieli lähteä kotiin, joskus jäädä. Aika talossa oli pitkä Artun mielestä. Eniten yllätti talon tyypit, millaisia ne olivat. Ella teki Arttuun vaikutuksen. Ella on ollut mielessä häädön jälkeen. Artun mielestä hän ja Ella ovat erittäin hyviä ystäviä. Puhuttavaa Ellan kanssa riittää, vaikka Arttu onkin hieman "kujalla" nyt.

22.16 Finaali jatkuu, Arttu tulee studioon.

22.15 Kumpikin jäljellä olevista finalisteista tyrkyttää voittoa toiselle. Perusteena käytetään hybridi-tv-voittoja. Eivät kumpikaan uskoneet, että olisivat tässä tilanteessa.

22.12 Joel kysyy, jännittääkö Kristiinaa. Kristiinaa ei jännitä, ihan hyvä tulla kakkoseksi, sanoo Kristiina. Joel komppaa, että on vain hyviä vaihtoehtoja. Kristiina toteaa, että kohta kysytään, mitä tekee voittopotilla.

22.11 Voittajaäänestys jatkuu kahdella asukkaalla. Joko Joel tai Kristiina voittaa Big Brotherin. Nelosella mentiin mainoskatkolle, Joel ja Kristiina menivät talossa vessaan Artun häädön jälkeen.

22.10 Arttu poistuu BB-talosta. Tekee feikkikaatumisen häätökäytävällä ennen poistumistaan talosta. Joel tsemppaa Arttua Elinan haastatteluun.

22.09 Äänestys on jäädytetty. Seuraavaksi BB-talosta häädetään... ARTTU!

22.06 Taloyhteys. Finalistit kestävät tilannetta "läpyskän" heitolla. Artulla jännityksestä naama punaisena. Joelilla on hyvät tunteet. Kertoo, että talossa laiskimmat ihmiset, hyvä vinkki seuraaville asukkaille, että ei kannata tehdä mitään. Seuraaville terveiset: lomalle BB-taloon. Artulla jännittää ulkomaailma.

22.05 Äänestystilanne:
Joel**
Kristiina
Arttu*

* = vaarassa pudota
** = johdossa

Kaksi minuuttia seuraavaan jäädytykseen.

22.02 Olli-Pekka haastattelussa studiossa. Olli-Pekka kuvaa eilistä häätöään oudoksi. Tajusi BB-reissun olevan ohi avattuaan puhelimen ulkomaailmassa. Hyvä reissu oli. BB-talossa oli vaikuttavinta, ettei saanut itse päättää tekemisistään. Hermot meni moneen otteeseen Olli-Pekalla. Juoksi karkuun hermojen menoa, mutta tilanteita myös eskaloitui. Soitti ensimmäiseksi emännälle.

21.57 Toinen osa lauantain koosteesta.

21.56 Finaali jatkuu.

Äänestystilanne:
Joel**
Kristiina
Arttu*

* = vaarassa pudota
** = johdossa

21.51 Mainoskatko. Talossa rauhallista oleilua. Arttu valittelee, että Olli-Pekka lähti "takaoven" kautta, eli eilisen yllätyshäädössä pk-huoneesta.

21.50 Äänestystilanne:
Joel**
Kristiina
Arttu*

* = vaarassa pudota
** = johdossa

21.43 Paulalle näytettiin hänen parhaat palansa ja sen jälkeen lähetyksessä eilisen kooste talosta.

21.40 Paula on studiossa. Paula huutelee studiossa oleville vanhoille asukkaille. Paulan läheisiä näkyy studion skriineillä. Välillä on tullut tutut talossa mieleen, mutta yrittänyt niitä sulkeä mielestä. BB-talossa on ollut hänen mielestään kaikkea. Paulalle näytetty äänestystilannetta ja hän toivoisi Kristiinan voittoa vanhana mökkiläisenä, mutta Joelin johto ei yllätä, koska kaikki talossa ovat veikanneet Joelin voittoa.

21.39 Finaali jatkuu.

21.35 Talossa Arttu, Kristiina ja Joel tajuavat, että enää "makkarigäng" on enää talossa. Kristiina kysyy, että olisivatko he uskoneet näin käyvän. Kukaan ei usko. Finalistit muistelevat "makkarigängin" juttuja kauden varrelta.

21.34 Voittajaäänestys jatkuu kolmen finalistin kesken. Finaali menee mainoskatkolle, jonka jälkeen Paula on studiossa haastattelussa.

21.32 Finalistit kokoontuvat häätökäytävälle tekemään omasta mielestään vaivaannuttavat vilkutukset talosta poistuvalle Paulalle.

21.31 Ensimmäinen finalisti häädetään. BB-talosta seuraavaksi häädetään... PAULA!

21.30 Kenen pitäisi olla vielä talossa. Paula: Ella, Kristiina: Niko, Joel: Timo, Arttu: Olli-Pekka.

21.29 Elina tenttaa finalisteilta heidän parhaita hetkiään. Artulla oli huutokaupasta voitetut kaljat. Joel sanoo RMJ-bileet. Paula olisi sanonut saman kuin Joel, mutta vaihtaa omiin synttäreihinsä. Kristiinan paras hetki oli merirosvotehtävän loppusuoritus.

21.28 Äänestysaikaa jäljellä alle kaksi minuuttia ennen ensimmäistä jäädytystä. Taloyhteys.

21.27 Äänestystilanne:
Joel**
Kristiina
Arttu*
Paula

* = vaarassa pudota
** = johdossa

21.26 Finaalilähetys jatkuu.

21.24 Talossa spekuloidaan, että Arttu "peri" Olli-Pekan äänestäjät ja Joel Julian. Paula kommentoi, että alkuviikon äänet ovat kuin ennakkoääniä ja valtaosa äänistä tulee "vaalipäivänä" sunnuntaina.

21.23 BB-finaali on mainoskatkolla. Talossa puhutaan rauhalliseen tahtiin voittajaäänestyksestä.

21.21 Äänestystilanne:
Joel**
Kristiina
Arttu*
Paula

* = vaarassa pudota
** = johdossa

21.18 Ella studiossa haastattelussa. Toivoo Paulan voittoa. On saanut ulkomaailmassa palautetta. Hyviäkin viestiä joukossa, myös sellaista, mistä itseä voi kehittää. BB oli melkoinen reissu, sanoo Ella. Hän katsoo, mitä Artun kanssa tapahtuu, kun hän tulee ulos. Ella on vähän katsonut BB:tä. On ikävä Arttua ja haluaa jutella hänen kanssaan. Entisistä BB-asukkaista on tullut Ellalle läheisiä. On tärkeää, että pääsee puhumaan muitten BB:läisten kanssa.

21.17 Elina kysyy. miksi pitäisi voittaa. Kristiina: 5+4=9, Kristiinassa on yhdeksän kirjainta. Paula ei keksi Kristiinan jälkeen hyviä perusteita. Arttu sanoo, että jos ei muuta keksi, niin rahat voi laittaa häneen. Joel ei ole miettinyt vastausta, joten sanoo saman kuin Arttu.

21.16 Ensimmäinen taloyhteys. Elina pyytää perusteluita asukkaiden lookiin. Paula sanoo, että he haluavat kunnioittaa finaaliviikolla yllätyshäädettyjä asukkaita.

21.14 Julia piti häätöään shokkina. Hän ei ole oikein tajunnut, että Julia on ollut BB-talossa. Puhelimen puute oli vaikeinta talossa.

21.13 Perjantaina yllätyshäädössä BB-talosta häädetty Julia Elinan haastattelussa.

21.09 Elina kertoo, että asukkaat onnistuivat viikkotehtävässä ja BB:n palkintopottiin tuli 1500 euroa lisää. Viikkotehtäväklippi ruudussa.

21.08 Kristiinan klippi tulee neljäntenä.

21.07 Joelin ja Paulan klipit seuraavaksi.

21.06 Klipit finalisteista näytetään, ensin Arttu.

21.05 Äänestystilanne:
Joel
Kristiina
Arttu
Paula*

* = vaarassa pudota.

21.04 Elina juontaa finaalin sisään. Finaalissa juontajina myös Kimmo ja Alma. Studiossa on myös yleisöä, BB-talon tämän kauden asukkaat. Lähetyksessä on muutakin yleisöä etänä.

21.03 Finaali käynnistyy!

21.02 Mainoskatko ennen finaalin alkua on käynnissä, finalistit odottavat jo sohvalla.

20.59 Finalistit käskettiin kokoontumaan sohvalle.

20.55 Kuulutus: Kymmenen minuuttia suoraan lähetykseen.

20.53 Kaikki finalistit taas sisällä. Talossa on hyvin hiljaista tällä hetkellä.

20.50 Arttu hyvästeli pihan mennessään takaisin sisälle, muut jäivät vielä pihalle.

20.48 Viimeistä kertaa pihalla:

Finalistit kokoontuneet pihalle viimeistä kertaa. Kuva: © Nelonen Media.
Finalistit kokoontuneet pihalle viimeistä kertaa. Kuva: © Nelonen Media.

20.46 Finalistit odottavat olohuoneen ylätasanteella, kun finaalin alkuun on noin vartti. Heidät käsketään pihalle, kuten aina sunnuntain suoria tässä vaiheessa.

20.37 Alle puoli tuntia finaalin alkuun. Taloon kuulutetaan puolen tunnin kuulutus.

20.24 Joel kävi väliaikatupakalla yksin. Paula kyselee, missä kukin on. Arttu hermostuneesti jammailee kotiinlähdöstä.

20.08 Varastohuone aukeni ja finalistit vievät laukkunsa viimeistä kertaa sinne. Samalla kauden viimeinen paristojen vaihto. Varastohuoneessa finalisteille on myös tarjolla jääteetä illan finaalia varten.

20.03 Big Brother kuuluttaa taloon, että tunti aikaa suoraan lähetykseen.

20:01 Talossa hiljainen tunnelma tupakkatauon jälkeen. Kristiina sekoittelee keittiössä itse piirtämiään pelikortteja, Arttu ja Joel pyörivät ympäri taloa ja Paula häärää jossakin.

19.49 Suurimmat finaalivalmistelut ovat talossa jo tehty ja finalistit lähtevät yhdessä tupakalle. Tunnelma talossa on tällä hetkellä iloisen rauhallinen.

19.41 Viimeisetkin pakkaukset alkavat olla tehtynä. Viimeisenä laukkunsa pakattua sai Kristiina.

19.22 Parhaillaan talossa tehdään viimeisiä pakkailuja ja katsellaan vaatteita ja meikkejä suoraan lähetykseen. Finalistit ovat päättäneet pukeutua aivan tavallisesti tai jopa vielä rennommin finaalia varten kunnioittaakseen perjantaina ja lauantaina häädettyjä Juliaa ja Olli-Pekkaa, jotka joutuivat poistumaan talossa arkivaatteissa.

19.21 Finalistit ovat tänään viettäneet rentoa finaalipäivää, lasketelleet kohti finaalia. Päivän ohjelmaan on kuulunut mm. juhlabrunssi, päiväsauna paljuineen ja virvokkeineen ja tuhti hampurilaisateria. Muuten asukkaat ovat odottaneet ajan kulumista ja jotkut ovat keksineet myös jotain tekemistäkin. Päivän kulusta voi lukea täältä.

19.04 Alle kaksi tuntia finaalin alkuun, taloon kuulutetaan kahden tunnin kuulutus. Finalistit tuulettavat. Äsken finalistit arvioivat, että kello olisi vasta jotain viisi.

19.01 BB-talossa ovat jäljellä enää neljä finalistia, Arttu, Joel, Kristiina ja Paula. Joku heistä voittaa Big Brotherin ja 31 500 euroa. Suora finaalilähetys käynnistyy Nelosella kello 21.00. Voittajaäänestys on käynnissä, eniten ääniä saanut finalisti voittaa Big Brotherin. Äänestä suosikkiasi, ohjeet BB-nettisivuilla.

18.55 Tervetuloa Big Brother Fanisivujen liveseurantaan! Tästä käynnistyy Big Brother 2020 Finaalin seuranta. Seuraamme finaalin alustunnelmia ja itse finaalin etenemistä reaaliajassa. Raportoimme 24/7:n ja Nelosen finaalilähetyksen tapahtumia tämän illan aikana.


Tulosta   Sähköposti