Joel on Big Brother 2020 -voittaja!

Joel on Big Brother 2020 -voittaja, Kristiina sijoittui toiseksi. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Joel on Big Brother 2020 -voittaja, Kristiina sijoittui toiseksi. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Big Brother 2020 huipentui finaaliin sunnuntaina. Suoran finaalilähetyksen lopussa Suomen 12. Big Brotherin voittajaksi kruunattiin Joel, joka kuittasi voitosta saatavan 31 500 euron voittopotin.

Tämän vuoden Big Brotherin finaalissa oli neljä asukasta, Arttu, Joel, Kristiina ja Paula. He olivat ainoat asukkaat, jotka selvittivät koko finaaliviikon ja ovat kauden 2020 finalisteja. Kesken finaaliviikon BB-talosta häädettiin kaksi asukasta, Julia perjantaina ja Olli-Pekka lauantaina.

Finaalia odotettiin talossa kahtalaisissa tunnelmissa. Esimerkiksi Kristiina oli varsin rauhallinen ja hän pelasi kaikessa rauhassa pasianssia vielä tuntia ennen finaalin alkua. Toisessa ääripäässä oli Arttu, joka oli hermostunut ja ravasi BB-talossa vähän väliä ja mölisi kaikenlaista.

Suoraan finaalilähetykseen finalistit olivat pukeutuneet arkisesti kunnioittaakseen talosta aiemmin tällä viikolla yllättäen häädettyjä Juliaa ja Olli-Pekkaa. Niinpä esimerkiksi Paula oli yöpaidassa ja Arttu kylpytakissa. Lähetyksen aikana talossa oli rento tunnelma ja välillä jopa aivan hiljaista.

Vielä tässä vaiheessa kaikki BB-finalistit olivat talossa. Kuva: © Nelonen Media.
Vielä tässä vaiheessa kaikki BB-finalistit olivat talossa. Kuva: © Nelonen Media.

Finaalin aikana talosta häädettiin finalisteja vuorotellen. Ensimmäisenä finaalista häädettiin Paula, jonka kohdalla oli hieman epäselvyyttä, miten tuli toimia. Asukkaat vitsailivat, että jäävät heiluttamaan häätökäytävän päähän kiusallisia vilkutuksia, kuten tekivätkin. Studiossa Paula kertoi, ettei kovin montaa kertaa läheiset tulleet talossa mieleen, vaan heidät pystyi hyvin sulkemaan. BB-talossa hän kehui saaneensa kaikenlaisia kokemuksia ja talossa oli hänen mielestään kaikkea, mitä kuvitteli.

Ennen seuraavan finalistin häätöä BB-taloon jääneet Arttu, Joel ja Kristiina päivittelivät, että heidän makkarijenginsä oli enää talossa. He alkoivat imitoida omia puheitaan menneiltä viikoiltaan. BB-talon makkarijengi ei ollut kaikkien entisten asukkaiden suosiossa, mutta kaikki muut asukkaat, paitsi makkarijengi, oli jo häädetty.

Talossa oleva kolmikko joutui odottamaan Paulan häädön jälkeen puolisen tuntia ennen kuin seuraava finalisti lähtisi. Nyt oli Artun vuoro, joka häätökäytävällä hassutteli tekemällä feikkikaatumisen ennen poistumistaan. Elina Kottosen haastattelussa Arttu kertoi, kuinka häntä oli ahdistanut ja pelottanut tulla Elina haastatteluun. Hänen tunteensa talossa vaihtelivat laidasta laitaan ja talossa häntä eniten yllätti sen hyvät tyypit. Kysymyksestä koskien Ellaa hän totesi Ellan olevan hyvä ystävä.

Ystävykset tyrkyttivät voittoa toisilleen

Enää BB-talossa olivat jäljellä Kristiina ja Joel, jotka olivat hyviä ystäviä keskenään. Kaksikolla juttu lensikin finaalituloksia odotellessa ja heillä oli hauskaa keskenään. Voiton suhteen he olivat yksimielisiä; se vieressä istuva kaveri voittaa. Kumpikin yritti suorastaan tyrkyttää BB-voittoa toiselle.

Kaksikon juttelun keskeytti, kun taloon yllättäen saapuivat BB-viikkolähetyksen juontajat Alma Hätönen ja Kimmo Vehviläinen. Kristiina heitti aluksi vitsillä heille, että menkää pois heidän kodistaan. Alma ja Kimmo haastattelivat hetken kärkikaksikkoa ja he kyselivät mm. Kristiinan ja Joelin mielipaikoista talossa. Kristiinan mielipaikka oli makuuhuone ja Joelin keittiö. Erityisesti Joel mainitsi toast-koneen, jonka Alma yllytti Joelin ottamaan mukaan, vaikka juontajilla ei tähän valtuuksia ollutkaan. Kimmo kuitenkin nouti toast-koneen Joelille ennen kuin juontajat ja finalistikaksikko poistuivat BB-talon häätöovesta kohti studiota.

Joel ja Kristiina saapuivat pian tämän jälkeen studioon, jossa Elina haastatteli heitä. Ulkomaailman reaktiot mietityttivät kumpaakin. Kristiina kehui BB-kokemusta huikeaksi ja hänen mielestään jokaisen pitäisi kokea se, niin tietää millainen BB on. Kristiina sanoi oppineensa talossa paljon. BB-talon luomaa illuusiota Big Brotherin tärkeydestä Joel kommentoi, että oikeastaan se ei ole kovin tärkeä asia. Se oli vain BB-talon sisällä, vaikka elämässä on oikeasti tärkeitä asoita.

Kaikki päättyneen kauden BB-asukkaat olivat mukana finaalissa. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.
Kaikki päättyneen kauden BB-asukkaat olivat mukana finaalissa. Kuva: © Jukka Alasaari / Nelonen Media.

Joelin vaikeimmat asiat talossa olivat ensimmäiset päivät ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Kristiinan pahin haaste oli pikkujoulujen jälkeinen krapula ja työskentely joulumusiikin soidessa tonttupajalla. Vaikeimmaksi ihmiseksi tutustua Joel nimesi Vilin, mutta Kristiina pystyi mielestään tutustumaan hyvin kaikkiin. Siniin hän olisi halunnut tutustua, mutta he eivät ehtineet asua ollenkaan saman katon alla Sinin poistuttua talosta henkilökohtaisista syistä jo toisella viikolla.

Haastattelun jälkeen oli aika julistaa Suomen 12. Big Brother -voittaja. Tämänkertaisessa voittajaäänestyksessä eniten ääniä sai Joel, joka keräsi 66,2 % annetuista äänistä. Kristiina jäi kakkoseksi 33,8 % ääniosuudella. Nämä tulokset on otettu siitä tilanteesta, kun äänestyksessä oli mukana enää kaksi finalistia.

Heti tulosten julkistamisen jälkeen Joel sai 31 500 euron voittoshekin, jonka hän nosti ilmaan. Finaalissa toiseksi jäänyt Kristiina onnitteli tuoretta BB-voittajaa ja Kristiina sanoi tienneensä Joelin voiton koko ajan. Studion lava täytti paperisilpusta, kun Joelin voitonjuhlat alkoivat. Big Brother 2020 oli päättynyt.

Tämän vuoden BB-finaalissa olivat studioyleisönä aiemmin tällä kaudella BB-talosta häädetyt asukkaat. Lisäksi etänä paikalla oli BB-finalistien läheisiä.

Joel on Suomen 12. BB-voittaja. Aikaisemmin Big Brotherin ovat voittaneet Suomessa Perttu 2005, Sari 2006, Sauli 2007, Anniina 2008, Aso 2009, Niko N. 2010, Janica 2011, Teija 2012, Jori A. Kopponen 2013 (Julkkis-BB), Andte 2014 ja Kristian 2019.

Katso video, kun BB-voittaja 2020 ratkeaa:

 

Joel on Big Brother Suomi 2020 -voittaja! (BB-nettisivut)

Artikkelia päivitetty 29.11.2020 kello 23.55: Uutista on päivitetty kauttaaltaan.
Artikkelia päivitetty 30.11.2020 kello 00.05: Pääkuva ja video lisätty.
Artikkelia päivitetty 30.11.2020 kello 00.53: Jutun kuvat vaihdettu ja lisätty maininta studion yleisöstä.
Artikkelia päivitetty 30.11.2020 kello 02.14: Linkki BB-nettisivuille lisätty.
Artikkelia päivitetty 30.11.2020 kello 10.10: Korjattu kolmannen kuvan kuvateksti oikeaksi.


Tulosta   Sähköposti