Kommentti: Takamatkalta yllätykselliseen voittoon

Tämän vuoden Big Brother päättyi sunnuntaina Jasmiinan voittoon. Pitkästä aikaa Suomen BB:ssä nähtiin yllätysvoittaja, joka nousi kärkeen pitkähköltä takamatkalta ja saatiinpa vielä naisvoittaja.

Voittajaäänestys oli tänä vuonna pitkälti pedattu Akille, joka oli ehdoton ennakkosuosikki. Voittajaäänestyksen alkutahdit näyttivätkin siltä, että finaalista voi tulla jopa tylsä Akin ylivoimaisuuden takia. Jotain kuitenkin tapahtui, kun Jasmiina nousi aivan viime hetkillä kärkeen ja voittoon marginaalisen pienellä erolla.

Jasmiinan kannalta ei näyttänyt hyvältä, sillä edellisen sunnuntain häätöäänestyksessä Jasmiina oli viimeinen asukas, joka selviytyi Pekkaa vastaan finaaliviikolle. En itsekään antanut Jasmiinalle paljon mahdollisuuksia finaalissa viime tiistain analyysissäni, mutta yllätyksiä näköjään voi tapahtua ja hyvä niin.

Jasmiinalle voiton suo, sillä hän oli finalisteista ehdottomasti se, joka toi eniten sisältöä taloon. Kaikista asukkaista ainoastaan Pekka pystyi tasavertaisesti haastamaan Jasmiinan sisällöntuotossa. Välillä Jasmiina oli ärsyttävä valittaja, mutta hänellä oli hyvät ja viihdyttävät hetkensä. Voitto antaa Jasmiinalle varmasti myös itseluottamusta, jonka puute talossa oli selvästi havaittavissa. Hän kyllä pystyy kaikkeen, jos vaan haluaa ja lähtee tekemään.

Sunnuntaina saatiin myös Suomen Big Brotherin ensimmäinen naisvoittaja sitten vuoden 2012 ja Nelonen Median ajanjakson ensimmäisen normikauden naisvoittajan. Tämä on Big Brotherissa todellinen naisten vuosi, sillä Petra Olli voitti viime kevään julkkiskauden. Edellisen kerran kaksi perättäistä naisvoittajaa Suomen BB:ssä nähtiin vuosina 2011 ja 2012, kun voittajina olivat Janica ja Teija. Kaikkiaan Jasmiina on kuudes naisvoittaja julkkiskauden mukaan lukien.

Naisen voitto oli myös yllätys kauden tapahtumiin nähden. Alkukaudesta BB-talosta häädettiin naisia viikko toisensa jälkeen ja myös minä nostin aiheen esiin kommentissani lokakuussa. Ensimmäinen mies häädettiin vasta kahdeksannella viikolla, kun Juhani häädettiin. Tätä ennen talosta häädettiin peräti kahdeksan naista. Lopulta Jasmiina oli ainoa nainen talossa viimeiset kolme viikkoa.

Varmasti Jasmiinalle oli hyötyä voittajaäänestyksessä, että hän oli ainoa nainen talossa. Voin tunnustaa, että aliarvioin tuon seikan vaikutuksen voittajaa äänestettäessä. Lisäksi äänestäjien tuttu aktivoituminen voittajaäänestyksen viimeisen tilannekatsauksen jälkeen teki tehtävänsä ja ilmeisesti pudonneiden asukkaiden fanit siirtyivät enemmän Jasmiinan kuin Akin kelkkaan.

Jasmiinalle voiton kyllä suo. Hän sai tehdä töitä voittonsa eteen ja hän ylitti itsensä useaan kertaan. Aki on ihan mukava mies ja hieno ihminen, mutta valitettavasti BB-asukkaana ei niin viihdyttävä. Ymmärrän ne perustelut, miksi Akia on kannatettu, mutta mielummin näen viihdyttävän persoonan voittajana, joka on näyttänyt myös muita puolia kuin sen pelkän valittajan.

Uskon, että Jasmiina myös oppi jotain reissultaan ja kunhan toipuu kaudesta, niin varmasti pystyy asioita hyödyntämään tulevaisuudessa. Muutakin kuin vain voittopottia.

Jasmiina on Big Brother 2021 -voittaja! - Ennätystiukassa finaalissa Akille niukka tappio (28.11.2021)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.