Vihreät pelastettiin häätöäänestykseltä - Joukkue päättää ketkä joutuvat häätöön

Asukkaat keskustelevat, mikä joukkue pelastetaan häätöäänestykseltä. Kuva: © Nelonen Media.
Asukkaat keskustelevat, mikä joukkue pelastetaan häätöäänestykseltä. Kuva: © Nelonen Media.

BB-talon asukkaat joutuivat ensimmäisen kovan päätökseen eteen torstai-iltana. Big Brother määräsi asukkaat valitsemaan yhden joukkueen, joka on turvassa häätöäänestykseltä ja tämä joukkue valitsee häätöäänestykseen joutuvan joukkueen.

Asukkaat olivat hetkeä aiemmin päättäneet torstain työtehtävät, kun Big Brother komensi asukkaat sohvalle. BB oli toimittanut postia, jossa kerrottiin, että asukkaat joutuvat päättämään, kuka joukkueista pääsee turvaan tämän viikon häätöäänestyksestä. Asukkaat olivat maanantaina jakautuneet oman mielensä mukaisesti keltaiseen, siniseen, vihreään ja punaiseen joukkueeseen.

Big Brother kertoi asukkaille, että heidän täytyy keskustella, minkä joukkueen he pelastaisivat. Päätöstä ei saanut tehdä arpomalla, vaan se täytyi tulla keskustelun perusteella. Sohvilla käytävään keskusteluun oli aikaa maksimissaan tunti. Asukkaille ei kerrottu, että pelastettava joukkue joutuu valitsemaan jäljelllä olevista joukkueista yhden tämän viikon häätöäänestykseen.

Puheensorina alkoi välittömästi ja ensimmäisenä nousi eteen vihreän joukkueen panos ensimmäisen viikon työviikko-tehtävässä. Monen mielestä heillä on ollut hyvä panos ja muistutettiin heidän suorittamastaan yövuorosta maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Päätös oli jo lähes valmis ja vihreän joukkueen nimi oltiin jo kirjoittamassa taloon tuotuun valkotauluun, mutta asukkaat päättivät vielä pohtia asiaa. Keskustelukierros jatkui ja jokainen joukkue sai tuoda pointtejaan esiin. Sinisestä joukkueesta Jasmiina totesi myös, että ihan varmasti jokainen haluaisi itsensä turvaan, vaikka monet puhuivat toisen joukkueen puolesta.

Kiihkeyttä keskusteluun toi Pipan kommentti, jossa hän totesi sinisten paremmin heittäytyneen, vaikka vihreät ovat olleet hyvin työteliäitä viikon aikana. Laura L. ihmetteli Pipan sanomisia ja totesi, että kyllä hekin heittäytyivät. Pippa yritti perustella mielipidettään, mutta ei saanut oikein sanomaansa ymmärretyksi. Mitään riitaa tästä ei kuitenkaan aiheutunut.

Kovia tunteita ja spekulointeja

Kun keskusteluaikaa oli kulunut noin puolet, halusivat asukkaat saada päätöksen aikaan. Keltainen joukkue ilmoitti kannattavansa sinisiä ja punainen joukkue vihreitä. Sinisten ja vihreiden vastaus uupui, mutta hetken neuvoteltuaan keskenään, saatin lopulta ratkaisu.

Minna sai luvan kirjoittaa vihreiden nimen valkotauluun päiväkirjahuoneen oven viereen sekä siihen asukkaiden nimet. Joukkueen valinta meni monella tunteisiin ja ajatuksia purettiin toisille. Esimerkiksi Laura R. hieman kyynelehti ja hän sai tukea Villeltä. Jasmiina sanoi, että hänelle tuli tilanteesta suorastaan oksettava olo, jota Minna komppasi.

Pohdintaa aiheutti myös konsulttitehtävissä olleet keltaiset, jotka eivät nousseet juurikaan esille keskustelussa. Jasmiina totesi, että heille asema oli epäreilu, koska muut asukkaat eivät ole nähneet heidän työskentelyään, kun he ovat tehneet päätöksiä, ketkä valitaan mihinkin tehtäviin.

Asukkaat epäilivät, että huomenna he pelastavat jälleen yhden joukkueen turvaan ja mahdollisesti vielä lauantaina. Osa oli sitä mieltä, että jäljellä olevista 12 asukkaasta he joutuvat nimeämään häätöäänestykseen joutuvat asukkaat.

Totuus on kuitenkin se, että turvaan valittu vihreät joutuvat valitsemaan yhden joukkueen häätöäänestykseen. He saavat kuulla tehtävästään vielä tämän illan aikana. Minkä joukkueen he valitsevat, selviää perjantaina.

Luvassa dramaattisia hetkiä! Minkä ryhmän asukkaat valitsevat häätöäänestykseen? (BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.