Asukkaat pääsevät esittelemään jauhopeukaloitaan

Leipomossa toimitaan Melodyn johdolla, vasemmalla Taavi ja oikealla Juhani ovat leipureita. Kuva: © Nelonen Media.
Leipomossa toimitaan Melodyn johdolla, vasemmalla Taavi ja oikealla Juhani ovat leipureita. Kuva: © Nelonen Media.

Big Brotherin perustama leipomoalan start-up haastaa asukkaat taas uudella tavalla torstaina. Palveltavina olivat niin kahvilan kuin take-awayn asiakkaat.

BB-talon rekrytointikonsultteina toimivat keltaisen joukkueen jäsenet pääsivät valitsemaan jälleen uudet työntekijät torstain tehtäviin. Tällä kertaa asukkaat pääsivät leipomoalan ja asiakaspalvelun haasteisiin käsiksi leipomo-start-upissa. Konsultit valitsivat työtehtäviin sinisen ja vihreän joukkueen.

SIninen joukkue pääsee laittamaan sormensa jauhoihin, sillä heistä tulee suorittava porras. Heidän tehtävänsä on toteuttaa leipomoon tulevat tilaukset, jotka käsittävät kahvilan ja take-awayn. Melody johtaa leipomon toimintaa, Jasmiina toimii asiakaspalveluvastaavana ja Juhani ja Taavi leipureina.

Valvonta- ja hygieniatehtävät kuuluvat vihreän joukkueen repertuaariin. Ville toimii maistelijana, Laura R. ja Lasse pitävät huolen leipomon ja kahvilan siisteydestä ja Laura L. vahtii toimintaa elintarvikeviranomaisen roolissa.

Uusi tehtävä alkoi jälleen pienen sekasorron vallassa, kun talon valtasi iso älämölö ja tuntui, ettei kukaan tiennyt mitä tulee tehdä. Pikkuhiljaa roolit jaettiin konsuttien toimesta joukkueille ja start-up-leipomo aloitti toimintansa.

Heti avaamisen jälkeen tuli ensimmäinen tilaus kahvilan asiakkailta, joina toimivat Pekka ja Sanni. Tilauksia tulee myös tilausasiakkailta talon televisioon, johta on myös huolehdittava. Asiakaspalveluvastaavan pitää osata priorisoida, missä järjestyksessä tilaukset käsitellään ja toimitetaan asiakkaille.

Sanni ja Pekka olivat kahvilan ensimmäiset asiakkaat. Kuva: © Nelonen Media.
Sanni ja Pekka olivat kahvilan ensimmäiset asiakkaat. Kuva: © Nelonen Media.

Tilauksia saatiin ajan kanssa toimitettua, sillä leipomo joutui aloittamaan toimintansa täysin nollista. Iltapäivän edetessä tilausten määrä kiihtyi, kun television kautta niitä tuli tasaisena virtana. Kahvila sai ottaa lisää asiakkaita talon asukkaista, kun Jasmiina oli saanut Big Brotherilta ohjeen, että hänellä on oikeus päättää, kuinka paljon asiakkaita voi sisään ottaa.

Roolit etenkin leipomon puolella olivat konsulttien taholta tarkkaan harkittuja, sillä leipomon johtaja Melodyllä on ravintola-alan koulutus. Ajoittain hän joutui opastamaan leipureina toimivia miehiä, miten toimia tilauksia tehtäessä.

Epäsäännöllisin väliajoin leipomoon tehdään elintarviketarkastus, kun Big Brother soittaa taloon summerin ääntä. Tällöin Laura L. tarkastaa tilat, työolot ja asiakaspalvelun tason. Laura L. tekee huomioita tarkastuksestaan lomakkeelle ja huomauttaa, jos jotain on pielessä.

Vihreän ja sinisen joukkueen asukkaat jatkavat iltapäivän edetessä start-up-leipomossa puuhastelua tilausten edetessä asiakkaille. Alkuillasta Big Brother hoputti työntekijöitä tilausten toimittamisessa. Kaikki tilaukset pitää ehtiä toimittamaan ennen työvuoron päättymistä.

Samalla, kun leipomossa ahkeroitiin, työttömät punaiset pääsivät itsetunnon ja -luottamuksen kohottamiskurssille. Konsultit vetivät työttömille kurssin, jossa he saivat keksiä itselleen itseluottamuslauseita ja -liikkeitä. Työttömät saivat pohtia näitä hetken ja esittelivät ne näyttävästi ja äänekkäästi BB-talon pihalla.

Leipomon viimeiset tuotteet oli juuri saatu uunista ulos, kun pilli vihelsi työvuoron päätteeksi. Työntekijöillä meni hieman ylitöiksi, kun valmiit leipomukset pakattiin ja toimitettiin varastohuoneeseen. Konsultit huomauttivat, että ylitöistä ei maksettu enää. Kun kaikki tilaukset oli toimitettu, ottivat työntekijät ylijääneet leivonnaiset mukaansa, kun Big Brother patisti asukkaat pihalle.

Asukkaiden neljäs työpäivä oli näin ollen pulkassa.

Lue myös:
Asukkaat velkaantuivat Big Brotherille kaupassa - Keltaisesta tiimistä rekrykonsultteja (6.9.2021)
Vihreä joukkue joutui valovahdiksi (6.9.2021)
Punaiset ja siniset ajoneuvojen viherpesuun (7.9.2021)
Isoveli pisti asukkaat märkäsaneeraukseen, työttömät CV-pajalle (8.9.2021)

Artikkelia on päivitetty 9.9.2021 kello 18.56: Päivitetty työpäivän kulku työttömien kurssilla ja työpäivän päättymisellä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.