Mervestä Hyvän Mielen Olento - Nimeämisistä ja pahan puhuminen toistaiseksi kielletty

Mervestä tuli Hyvän Mielen Olento. Kuva: © Nelonen Media.
Mervestä tuli Hyvän Mielen Olento. Kuva: © Nelonen Media.

Tämän kauden kantava teema on ollut pelaaminen ja juonittelu, mutta maanantaina sille pistettiin ainakin hetkeksi stoppi. BB-taloon saapui Hyvän Mielen Olento, joka vahtii, että talossa ei puhuta nimeämisistä, eivätkä asukkaat muutenkaan puhu pahaa toisistaan.

Asukkaat olivat maanantaina iltapäivällä käyneet päällikkökilpailun, jonka voittajasta Heidistä tuli BB-talon uusi päällikkö. Illalla asukkaat käskettiin sohvalle, sillä Big Brotherilla oli asukkaille uutisia. Asukkaat saivat taloon vieraan, mutta se ei ollut uusi asukas, vaan Hyvän Mielen Olento. Hyvän Mielen Olennoksi nimitettiin Merve.

Merven tehtävänä on valvoa, että BB-talossa ei puhuta nimeämisistä, eivätkä asukkaat puhu ilkeästi tai pahaa toisistaan. Tämä tarkoittaa, että toistaiseksi nimeämisistä puhuminen on kiellettyä, vaikka tähän mennessä niistä on pääsääntöisesti saanut puhua ja juonittelu on ollut sallittu.

Mikäli asukas syyllistyy puhuessaan ilkeilyyn tai nimeämisistä puhumiseen, määrää Merve asukkaan tanssimaan hyvän mielen tanssin. Uudet hyvän mielen säännöt ovat voimassa myös silloin, kun Merve ei ole paikalla. Nimeämisistä puhumisen kielto ja muu ilkeily on kielletty niin kauan, kun Hyvän Mielen Olento vierailee BB-talossa.

Asukkaita nauratti, kun Merve aloitti tehtävänsä. Tehtäväänsä varten Merve sai varastohuoneesta apina-asun, jota hänen on pidettävä koko tehtävän ajan aina hereillä ollessaan. Mennessään nukkumaan, Merve saa riisua asun, mutta Hyvän Mielen Olento saattaa joutua suorittamaan tehtäväänsä myös yöllä.

Merven on raportoitava asukkaiden huonosta käytöksestä päällikkö Heidille ja Heidin on vastuussa Hyvän Mielen Olennon hyvinvoinnista. Heidin on myös edesautettava tehtävän onnistumista.

Mialla, Sofialla ja Milenalla on hauskaa nähdessään Merven apina-asun. Kuva: © Nelonen Media.
Mialla, Sofialla ja Milenalla on hauskaa nähdessään Merven apina-asun. Kuva: © Nelonen Media.

Merve joutui ensituntien aikana puuttumaan Miikan käytökseen ja hän joutui tanssimaan muutamaan kertaan. Miikka valitti, että miksi vain hän joutuu tanssimaan. Hänen mielestään Nabaz provosoi häntä ja oikeastaan myös Nabazin olisi kuulunut tanssia. Merve kuitenkin käski vain Miikan tanssimaan.

Väittelyä Miikan ja Nabazin välillä käytiin kuitenkin hyvässä hengessä ja hymyt huulilla ja muutenkin Hyvän mielen tehtävä nauratti asukkaita - ei vähiten Merven asun takia. Luultavasti Big Brother halusi tehtävällä keventää talon ilmapiiriä, sillä viime aikoina juonittelu selän takana on mennyt välillä ilkeäksi ja on ollut hetkiä, jolloin talossa ei ole mitään muuta tehtykään kuin juoniteltu ja puhuttu nimeämisistä.

Esimerkiksi Laura ja Merve ovat syyttäneet Reeoa kovin sanoin hänen pelityylistään ja heidän mielestään Reeo on jopa pelottava antaessaan ohjeistuksia, miten toimia nimeämisissä. Talossa asukkaat tuntuvat olevan niin vahvassa kuplassa, etteivät asukkaat tajua omaa käytöstään ja usein syyttävät muita siitä, mitä itse tekevät.

Hyvän mielen tehtävä jatkuu toistaiseksi, eikä sen päättymisajankohtaa ole kerrottu.

Päällikkö vaihtui BB-talossa - Heidi voittoon päällikkökisassa (10.10.2022)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.